Nederlandse ritten BinckBank Tour geschrapt, organisatie zoekt oplossingen

woensdag 30 september 2020 om 00:03
Nederlandse ritten BinckBank Tour geschrapt, organisatie zoekt oplossingen

foto: Cor Vos

Update

De tijdrit van woensdag in Vlissingen tijdens de BinckBank Tour gaat niet door. Ook de start van de donderdagrit (Philippine) en de etappe van vrijdag met aankomst in het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen zijn geschrapt. Reden daarvoor zijn de verscherpte corona-maatregelen in Nederland. De organisatie zoekt naar oplossingen voor de etappes van donderdag en vrijdag.

Op basis van noodverordeningen
“Het besluit is genomen naar aanleiding van de aangepaste Nederlandse maatregelen vanwege het coronavirus die op maandag 28 september zijn aangekondigd”, klinkt het in de officiële mededeling.

“Deze maatregelen zijn bekrachtigd in de nieuwe noodverordeningen van zowel Veiligheidsregio Zuid-Limburg als Veiligheidsregio Zeeland. Op basis van deze noodverordeningen hebben de burgemeesters besloten dat het evenement niet door kan gaan. Het is niet mogelijk om aan de aangescherpte maatregelen te voldoen.”

“In de noodverordening staat dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden en/of trainingen. Daarnaast zijn er nog andere regels waar rekening mee gehouden moet worden, zoals het maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn als groep en de sporters en organisaties vanuit landen waarbij een code oranje of rood van kracht is.”

‘Vervelend om het zo laat op de avond nog te horen’
“Het heeft te maken met de situatie die zich in Nederland aan het voltrekken is”, voegt Gert Van Goolen namens organisator Golazo daar aan toe op NPO Radio 1. “De volksgezondheid gaat voor ons ook voor en we hadden al heel veel maatregelen genomen. Bijvoorbeeld geen publiek aan start en aankomst, dat was in Blankenberge en Ardooie goed verlopen. We hebben ook nog extra steun aangeboden om het meer te verzekeren, maar dat heeft niet gewerkt.”

“Dan is het voor ons bijzonder vervelend om zo laat op de avond, wanneer eigenlijk iedereen klaar is en als de renners al bijna in bed liggen voor de dag van morgen, te moeten vernemen dat we morgen met lege handen te staan”, aldus Van Goolen dinsdagavond.

De start in Blankenberge, zonder publiek – foto: Cor Vos

Geen oplossing voor tijdrit van woensdag
“Het was een pijnlijke, maar wel noodzakelijke beslissing om de verspreiding van het virus tegen te gaan,” zegt Bas van den Tillaar, burgemeester van de gemeente Vlissingen.

“Helaas hebben we dit moeilijke besluit moeten nemen, hoe graag we ook dit sportevenement doorgang hadden gegeven,” aldus burgemeester Hans Verheijen van gemeente Sittard-Geleen.

Burgemeester Jan Lonink gemeente Terneuzen vult aan: “Het is helaas niet mogelijk om deze wielerwedstrijd nu door te laten gaan. Dat is natuurlijk ontzettend spijtig voor de sporters, organisatie en alle betrokkenen.”

Zoektocht naar alternatieven: Circuit Zolder niet beschikbaar
Voor woensdag wordt géén oplossing meer gevonden en dus staat een noodzakelijke rustdag op de agenda. De zoektocht naar alternatieven voor de andere etappes gaat wel door. Voor de donderdag moet een nieuwe startplaats gevonden worden, en vrijdag hoopt de organisatie een tijdrit in te kunnen plannen. Even werd gedacht aan een chrono op het circuit van Zolder, maar die optie is niet mogelijk. Het circuit is namelijk bezet.

De BinckBank Tour is dus in ieder geval van plan om tot en met zaterdag – als een etappe met finish in Geraardsbergen gepland staat – door te gaan.


Woensdag uitsluitsel over Amstel Gold Race
De Amstel Gold Race verwacht overigens woensdagochtend uitsluitsel te krijgen of Nederlands enige WorldTour-klassieker wel kan doorgaan op zaterdag 10 oktober. Ook daar heerste grote onzekerheid.

Dit artikel delen:

263 Reacties

katerkop 29 september 2020 om 22:28

Dat is mooi klote

0
Arie den Blanken 29 september 2020 om 23:08

Goed nieuws

0
Brabander 30 september 2020 om 00:18

@Arie: jij bent ook geen wielerliefhebber hè?

0
rogierb 30 september 2020 om 00:21

Moraalridder Arie vindt dit heerlijk.

0
pirazzi 29 september 2020 om 22:29

Balen maar begrijpelijk.

0
Marcel Kitellaar 29 september 2020 om 22:30

Begrijpelijk? Eerder blinde paniek reacties…

0
Sammysosa 29 september 2020 om 23:05

Volstrekte willekeur en paniekwielrennen. Óf je geeft aan niet te kunnen/willen handhaven, óf je laat doorgaan. Maar dit zijn drogredenen gericht op de publieke opinie. Binnen de regels zijn er geen redenen om niet door te laten gaan, behalve mogelijke handhavingsissues.

0
Wheely 29 september 2020 om 23:14

Het probleem is ook dat je met deze afgelasting geen draagvlak creëert. Door een koers door te laten gaan zonder publiek laat je juist zien dat er mogelijkheden zijn om met aanpassingen leuke dingen te blijven doen. Dat is nou juist belangrijk. Nu komt de nadruk weer op wat er allemaal niet mag.

0
Henk 29 september 2020 om 23:48

Ik snap echt niet dat iemand dit begrijpelijk kan vinden.
Wat een onzin.
De Tour crost 3 weken door Frankrijk en dit zou dan niet kunnen.
Hou toch op.

0
klootje kriekeljon 30 september 2020 om 04:00

Door een poel met krokodillen zwemmen gaat ook wel eens goed.

0
Velominatus 30 september 2020 om 06:53

Onbegrijpelijk. Een hossende menigte Willem 2 supporters krijgt vergunning “want anders gaan ze rellen”. Maar een wielerkoers zonder publiek mag dan opeens weer niet? Met twee maten meten dit.

0
ssj 30 september 2020 om 08:30

@Velominatus, dit zijn niet de burgemeesters van Tilburg. Bovendien was er veel kritiek op de burgemeester van Tilburg…

Maar goed, ben het met Wheely eens. Laat zien wat wel kan en ga niet blind alles verbieden. Sommige maatregelen (met name die mbt sport) lijken teveel voor de bühne i.p.v. dat het echt effect zou hebben.

0
SnellePelle 30 september 2020 om 10:31

Nee, niet begrijpelijk.
De kabinetsmaatregelen waren er vooral op bedoelt om mobiliteit van mensen in drukke en risicovolle omgeving te ontmoedigen.

Een koers zonder publiek in een bubble is geen risico.
Door de vergunning in trekken is er juist sprake van paniekreactie vanuit de lokale overheid.

Die moeten nogmaals de persconferentie beluisteren.

0
Arry1337 29 september 2020 om 22:29

Dus het wordt dinsdag – donderdag – zaterdag .. dat is raar.

0
Chasse_patate 29 september 2020 om 22:32

Twee rustdagen in een driedaagse. Netjes toch haha

0
Wheely 29 september 2020 om 22:37

Gelukkig voor ons morgen de Waalse Pijl. Wat dat betreft moet we gewoon onze bek houden.

0
JumbowintdeGiro 29 september 2020 om 22:51

Komt mooi uit.

0
Marco 30 september 2020 om 00:02

Mss kan VdP de Waalse Pijl. Ff tussendoor doen

0
WernerFranke 29 september 2020 om 22:30

Lekker voor Thieutje.

0
Geit in mijn Kelderman 29 september 2020 om 22:31

Dan kan je Amstel ook wel afschrijven.

0
Bertvd 29 september 2020 om 22:48

Die wordt wel spannend ja. Maar wellicht staat Leo anders in de wedstrijd

0
JumbowintdeGiro 29 september 2020 om 22:53

Leo is toch een regelaar? De MKZ en de Eyjafjallajökull weerhielden hem er ook niet van de Amstel gold race toch door te laten gaan.

0
FDJ 29 september 2020 om 22:32

We slaan door!

0
Arie den Blanken 29 september 2020 om 22:47

Absoluut niet. Nu de rest van Europa nog als we het virus er onder willen krijgen voor er een veilig werkend vaccin is.

0
Ab Normaal 29 september 2020 om 22:54

Een veilig werkend vaccin?
Ooit gehoord van muterende virussen.
We hebben ook een vaccin tegen Influenza.
Maar inmiddels nog vele andere griepvirussen.
Gaan we dan ook weer alles afsluiten?
We nemen de verkeerde maatregelen, daarom suddert dit nog lang door.

0
FDJ 29 september 2020 om 22:54

Arie ook jij slaat door. Je standaard riedeltje kennen we nu wel. We mogen niets meer en moeten overal mee stoppen totdat we een prik krijgen.

0
Wellens Nietens 30 september 2020 om 00:06

Dat muteren is inderdaad wel een gevaar, maar gelukkig lijkt het er tot nu toe op dat dit virus een stuk langzamer verandert dan influenza. De verwachting is dat een effectief werkzaam vaccin wel mogelijk is, en ook als het virus een beetje verandert kan dat zo'n vaccin hopelijk nog enige bescherming bieden en ernstige symptomen voor de meeste mensen voorkomen. Totdat dat vaccin er is zit er helaas niks anders op dan R<1 te houden, met alle maatregelen die daarvoor nodig zijn.

0
sl2512 30 september 2020 om 10:06

En of we door slaan! We geven massaal en vrijwillig onze vrijheid op voor een virus wat waarvan de sterftecijfers nog steeds niet veel hoger zijn dan de reguliere griep.
Paniek op basis van continue verkeerde voorspellingen, een bewezen onbetrouwbare test en falend beleid (te weinig test, geen contactonderzoek).

Er is totaal geen precedent om gezonde mensen ‘op te sluiten’ in hun eigen woning om een relatief kleine risicogroep te beschermen. Alles voor de zorgcapaciteit die door dit zelfde clubje falend bestuurders is afgebroken.

Rutte en cs. voeren wederom destructief beleid om het eigen falen te maskeren. Ondertussen gaat de uitverkoop van NL aan de EU door.

Ga er maar vanuit dat deze maatregelen de hele winter doorlopen. De eerste politicus die zijn fouten toegeeft moet nog geboren worden.

Een mooie en relevante quote van een oud Australisch premier tot besluit:
“The generation of the second world war had been prepared to risk life to preserve freedom. This generation is ready to risk freedom to preserve life.”

Gewoon fietsen dus…

0
AWestie 29 september 2020 om 22:32

Ik ben benieuwd hoe de rittenkoers er dan uit gaat zien. In zekere zin goeie keus als je ziekenhuizen vol lopen om niet ook nog te moeten anticiperen op een paar durfallen op een tweewieler.

0
FDJ 29 september 2020 om 22:37

Als er bewijs is dat in Frankrijk de ritten in code rood gebied extra besmettingen opgeleverd hebben dan was er een punt, nu is er enkel dwaas beleid. Er wordt niet bij de kern aangepakt in Nederland. De scholen die weer begonnen zijn en de privefeestjes zijn de grote aanjagers. Daar zijn de besmettingen exponentieel gaan stijgen. Pak die aan.

0
Turtlehead 29 september 2020 om 22:48

De scholen niet, privé feestjes wel. T is triest.

0
FDJ 29 september 2020 om 22:52

@turtlehead de scholen wel dat stond vandaag op de site van de NOS. Meeste tieners raken besmet op school. Overigens was dit uit studies vanuit andere landen al lang duidelijk, maar opnieuw ging Jaap van D aan eigenwijzigheid ten onder.

0
Patrick 29 september 2020 om 22:33

De maatregelen zijn 100 maal erger als de kwaal. En iedereen loopt vrolijk achter dit kabinet aan. Bah bah bah.

0
Arie den Blanken 29 september 2020 om 22:54

Hoezo 100 x erger. Omdat we een beetje moeten inleveren in een volledig doorgeslagen luxe leventje door een economisch systeem gebaseerd op consumptie en verspilling? Het vollopen van de ziekenhuizen met als gevolg dat ook voor mensen die dringend geholpen moeten worden moeten wachten heeft veel meer prioriteit dan het door gaan van de vermaaksindustrie.

0
Patrick 29 september 2020 om 23:00

“Een beetje moeten inleveren”. Haha ondanks dit treurige artikel toch moeten lachen. Er sterven normaal gesproken 350-400 mensen per dag, al die dwaze maatregelen staan totaal niet in verhouding. We zitten overigens nog steeds niet aan de cijfers van de zware griep van 2018 qua aantal overlijdens. Economie een gigantische klap, vrijheden die worden afgenomen, een spoedwet die eraan komt. “Een beetje moeten inleveren”, maar goed, in polonaise achter dit kabinet naar de afgrond.

0
Wellens Nietens 29 september 2020 om 23:52

Het is wel belangrijk om je te realiseren dat het huidige aantal doden nog relatief beperkt is dankzij alle maatregelen die genomen zijn, inclusief lockdown. Zonder die maatregelen (of met te lichte maatregelen, zoals de afgelopen weken laten zien) was het ronduit catastrofaal geweest. De strengere maatregelen nu zijn dus wel degelijk nodig en terecht. Sterker nog: het is absurd dat ze het nu pas doen – begin augustus was al duidelijk waar dit naartoe ging en toen hadden deze maatregelen al genomen moeten worden. (Of het op het laatste moment aflassen van deze koersen ook terecht is vind ik overigens lastig te beoordelen – hang er vanaf hoeveel publiek er op af komt en in hoeverre je die weg kunt houden.)

0
RodyTur10 30 september 2020 om 00:14

@Patrick: je hebt helemaal gelijk.

Helaas zal de meerderheid pas inzien hoe verkeerd de maatregelen zijn als het te laat is. Doet denken aan de Verenigde Staten na 9/11, niemand mocht kritiek hebben op de ‘War on terror’. Je was een landverrader als je niet 100% de acties steunde om de terroristenbolwerken aan te pakken door Afghanistan en Irak binnen te vallen.

Nu na vele honderdduizenden doden later vragen veel Amerikanen zich af hoe het zover heeft kunnen komen, wat ze in hemelsnaam in het Midden-Oosten hebben zitten uitspoken en of dit, op welke wijze dan ook, wel heeft bijgedragen aan de binnenlandse en buitenlandse veiligheid.

0
Pietspeed 30 september 2020 om 00:22

Patrick heeft gelijk.
Er is nimmer sprake geweest van een epidemie van nationale draagqwijdte, zoals dat zo fraai heet. En dus ook geen reden om ruecksichtslos tal van grondrechten in te perken. Tal van juridische professoren beamen dat. Elke verhouding tov subsidiariteit en proportionaliteit ontbreekt. De middelen zijn veel erger dan t kwaad. Er is idd een gigantische collateral damage. Er is weliswaar eind maart begin april enige oversterfte geweest tov vorige jaren via een korte exponentiële stijging, doch daar is het bij gebleven. Zie de grafiek van nb het RIVM zelf vanaf eind februari. Deze zijn, naar nu blijkt, hoogstwaarschijnlijk het gevolg van een onjuiste 'therapeutische' behandeling. Men heeft de zieken met een veel te hoge dosis hydroxychloroquin behandeld. Dit op basis van, naar nu bekend, 4 grote uitgevoerde studies van de WHO rond dit tijdstip. Sommige andere Europese landen kennen een vergelijkbare oversterfte. Andere Europese landen die niet naar dat voorbeeld, leidraad hebben behandeld totaal geen oversterfte. Zie euromomo voor grafische overzichten. Ook de kunstmatige beademing, plaatselijke niveau van gezondheidszorg al dan niet, geprivatiseerd, bevolkingsouderdom, luchtverontreiniging, etc, spelen een rol. Het is allang wetenschappelijk bekend dat het geen killervirus is. Iedereen die een beetje zich verdiept in de materie kan alles online nalezen of beluisteren. Heel triest en onnodig om alle positieve testen als geïnfecteerden en zgn ziek te beschouwen. Anderzijds blijkt dan wel dat de ifr ver onder de 1%blijft. Etc, etc. Gewoon weer snel koersen in de gezonde frisse buitenlucht zonder die onmenselijke maskerade.
https://youtu.be/0JcVglSdQ-c
https://www.aier.org/article/lockdowns-and-mask-mandates-do-not-lead-to-reduced-covid-transmission-rates-or-deaths-new-study-suggests/

0
Wellens Nietens 30 september 2020 om 01:59

Patrick heeft geen gelijk.

De bronnen die je hier aangehaald worden zijn totaal onbetrouwbaar. Het American Institute for Economic Research is ideologisch anti-overheid (Wiki: The institute describes its mission as educating Americans on “the value of personal freedom, free enterprise, property rights, limited government and sound money.”) dus zal dit soort overheidsmaatregelen natuurlijk nooit goedkeuren en is bovendien niet bepaald een expert in virologie of epidemiologie. Claus Köhnlein is een complotdenker die beweert dat media en farmaceutische industrie epidemieen verzinnen die er eigenlijk niet zijn. Vertrouw alsjeblieft op de echte wetenschappers – het is zorgwekkend hoe makkelijk mensen zich laten overtuigen door onzin die verkondigd wordt in obscure hoekjes op youtube/facebook/twitter etc.

Nogmaals, de maatregelen die genomen worden zijn niet voor de mensen die aan covid overleden zijn, maar het aantal mensen dat er extra overleden of ziek geworden zou zijn zonder de maatregelen. Niemand weet precies hoeveel dat er geweest zouden zijn, maar dat is een regelrecht rampscenario, waarbij de verspreiding in principe doorgaat totdat ~70% van de bevolking het gehad heeft (of totdat de situatie zo dramatisch wordt dat iedereen zichzelf uit angst in huis opsluit). Ook met een IFR onder de 1% heb je het dan over vele duizenden doden, nog veel meer anderen met langetermijnschade, ontoegankelijke ziekenhuizen wat tot nog veel meer doden leidt, etc. Ik snap dat iedereen de maatregelen vervelend vindt, maar zo’n scenario kun je gewoon niet laten gebeuren.

Ik zie niet precies wat dit alles te maken heeft met 9/11 maar dat kan aan mij liggen.

0
Peter Lippens 30 september 2020 om 06:32

Daar is in Nederland duidelijk een oversterfte geweest in de periode maart – mei, groter eigenlijk dan de officiele getal doden te wijten aan het virus, logisch want in dat getal zaten enkel de doden die positief getest waren en vooral in het begin had Nederland veel te weinig testen. Dat er nu bij de tweede golf vooralsnog relatief weinig doden zijn komt omdat in eerste instantie vooral de jongere bevolking positief is getest, helaas vrees ik dat het dodental auotomatishc terug de hoogte zal ingaan.
En waarom verschiet ik er niet van dat er op dit forum zovel aanhangers van complot theorieen zitten, tja.

0
Merlinappa 30 september 2020 om 07:25

Patrick heeft niet gelijk.

In maart is er een enorme oversterfte-piek geweest die in geen enkel jaar zo erg is geweest, zelfs niet tijdens de griep-epidemie.
Alleen al in die periode zijn er dus meer mensen aan Corona doodgegaan dan aan de griep in een heel jaar: en dan heb je het over een periode van anderhalf, misschien twee maanden.

0
Wheely 29 september 2020 om 22:35

Hoezo dan? Geen publiek is zeker met die tijdrit gewoon mogelijk.

Ik ben een voorstander van gepaste maatregelen maar als ik morgen in Amsterdam op mijn fiets stap om boodschappen te doen beland ik in een groter peloton met meer mensen langs de kant dan deze renners ooit zullen tegenkomen tijdens de Binckbank Tour.

0
AWestie 29 september 2020 om 23:10

Paar jaar terug in Venray (even lang parcours) was het daar aanwezige volk prima te managen. Hekken bij de finish, even een paar keer controle langs het parcours en je hebt hoogstens bij elkaar opgeteld langs een route van 15k honderd mensen staan.

0
Geit in mijn Kelderman 29 september 2020 om 22:36

Dus wel beschouwd mag je wel in een vliegtuig gaan zitten momenteel, maar niet een koers organiseren waar toch al geen hond op afkomt.

0
Arie den Blanken 29 september 2020 om 23:00

Het gaat er niet om wat wel en niet mag maar wat verstandig is om in deze situatie niet te doen.
Ik erger me aan de mentaliteit dat als er noodzakelijk strengere regels worden aangekondigd en daarbij een beroep wordt gedaan op ieders verantwoordelijkheid veel mensen van alles verzinnen om er onder uit te komen. Misschien toch maar een jaartje hier een dictatuur in voeren.

0
Geit in mijn Kelderman 29 september 2020 om 23:12

Als dat de beweegreden zou zijn, waarom zou je dan in godsnaam de luchtvaart gewoon z’n godganse vrije gang laten gaan? Dan gaat het dus niet om wat er verstandig is, los van dat de literatuur daar helemaal niet zo eensgezind over is. In de buitenlucht verspreid het virus zich amper.

0
RodyTur10 30 september 2020 om 00:20

@Arie: in feite leven we nu eigenlijk al in een dictatuur of in ieder geval in een schijndemocratie, maar om daarvoor te pleiten dan ben je wel heel erg van het padje af.

0
Romāns Vainšteins 29 september 2020 om 22:36

Amstel doorkruist natuurlijk een relatief klein stuk land en is wellicht wel aan de nieuwe hardcore Corona regels te onderwerpen (?) anders hadden ze die toch in 1 adem meegenomen lijkt me.

0
FDJ 29 september 2020 om 22:38

Dat doen een tijdrit in Vlissingen en een etappe naar Sittard ook. En de finish is op de perfecte coronaproof locatie.

0
A.M.M. Jonkers 29 september 2020 om 22:41

Veiligheidsregio Limburg moet nog een beslissing nemen inzake doorgang van de Amstel Gold Race.
Vrees echter dat de maatregelen voor de BinckBank Tour een veeg teken zijn en dat AGR ook geschrapt zal worden!

0
JumbowintdeGiro 29 september 2020 om 22:55

AGR grotere koers en weekend, dus meer mensen.

0
Theo H 29 september 2020 om 23:25

Amstel gaat eveneens niet door. Wordt uiterlijk vrijdag bekend gemaakt.

0
Dolledriesoldebroek 29 september 2020 om 22:37

Maatregelen en situatie, begrijpelijk en prima…
maar om in extremis koersen te annuleren die gewoon afgesloten kunnen worden.. we slaan hier ff een tikkeltje door hoor!

0
drikkes 29 september 2020 om 22:38

Drie weken tour zonder problemen, sorry dan vind ik dit ferm overdreven.

0
Arie den Blanken 29 september 2020 om 22:56

Zijn er cijfers over de teoname van de besmettingen en ziekenhuis opnames in Frankrijk?

0
drikkes 30 september 2020 om 12:06

Arie heb je de voorzorgsmaatregelen gelezen die de bi’ckbank tour has, er reden stewards voorop om waar nodig mensen uit elkaar te zetten.
Bovendien mag men toch ook oproepen tot gebruik van ieders gezond verstand…

0
Adrianus 29 september 2020 om 22:41

Als deze ritten nu in de grote steden zouden starten of finishen, zou men hier begrip voor kunnen hebben, maar in Zeeland, waar vrijwel geen corona is, dat is is niet te vatten. Dadelijk ook zeker nog de Amstel Gold Race schrappen.
Onbegrijpelijk, dat ze een dergelijke wielerwedstrijd als een te groot risico zien.

0
WernerFranke 29 september 2020 om 22:41

Gelukkig is in België de coronasituatie heul veul beter dus daar kan wel gewoon gereden worden?

0
RainbowJersey 29 september 2020 om 22:59

Waar we in Nederland debatteren over of we volksgezondheid of economie op 1 zetten, doen ze dat in België voor plek 2. Koers staat daar op één he

0
Voorgeborchte 29 september 2020 om 23:29

België is dan weer op heel veel andere punten vaak al veel strenger geweest…

0
JaBo 29 september 2020 om 22:41

Misschien kan MvP morgen nog even de Waalse Pijl mee pakken?

0
Turtlehead 29 september 2020 om 22:49

lol. Goed idee. En Gilbert ook? Die ligt er voor het AK toch al uit!

0
Bertvd 29 september 2020 om 22:50

Haha ja

0
JumbowintdeGiro 29 september 2020 om 22:56

Topidee! Maar mag dat?

0
Wheely 29 september 2020 om 23:01

Hoei is net als Vlissingen maar twee uurtjes rijden vanaf Ardooie. :)

0
Unpaved 29 september 2020 om 23:54

Exact a blessing in disguise….meteen uitstappen uit deze gevaarlijke race en LBL op je programma zetten…

0
Rsw85 29 september 2020 om 22:42

Pff en dat in de enige provincie van Nederland waar het heel rustig is qua corona.

0
Murcia 29 september 2020 om 22:42

Driewerf Kut!!!

0
bilthoven 29 september 2020 om 22:45

Zie het heel somber in voor de Amstel. Afgelopen vrijdag zou een beslissing worden genomen, het is nu al bijna woensdag en nog steeds geen nieuws.

0
FritsvanHoefelen 29 september 2020 om 22:46

Lachwekkend.

Beter vinden ze in België nog een paar vrije kilometers

0
Vierkante wielen 29 september 2020 om 22:48

Wat een achterlijke beslissing!

0
JaBo 29 september 2020 om 23:01

Kan je ook zeggen van jouw reactie.

0
Murcia 29 september 2020 om 22:51

Ook lekker voor Lampaert, die had morgen zijn slag kunnen slaan in de tijdrit.
Als DonPat hierover boos zou tweeten zou ik het voor 1x met hem eens zijn.

0
KimJungPoels 29 september 2020 om 22:55

Ja want Kung, SKA, Pedersen enzo zijn allemaal sufferds in zo’n tijdrit…

0
JumbowintdeGiro 29 september 2020 om 22:58

Maar zouden ze niet voor vrijdag een tijdritje ergens in Belgie kunnen organiseren?

0
n92 29 september 2020 om 22:57

Het zal vast aan mij liggen maar hier begrijp ik helemaal niks van. We mogen nog zoveel doen en laten maar dit is er dan teveel aan ofzo? Alsof het (last-minute) afblazen zoveel verschil maakt. Het is de binckbanktour op een woensdagmiddag in september. Alsof daar gigantische mensenmassa's langs de kant staan. Gelukkig dat corona zich mooi aan de landsgrenzen houdt aangezien in België lekker gekoerst mag worden.

Deze Binckbank tour slaat nu dus helemaal nergens meer op met plotseling twee rustdagen en een totaal andere wedstrijd. Ook lekker zuur voor de favorieten die morgen tijd konden pakken. Volgens mij kun je beter helemaal de stekker er uit trekken.

0
Tinus1984 29 september 2020 om 22:57

Triest zwaar triest.
Waar zijn ze in Nederland mee bezig.

3 weken Frankrijk, delen met code rood, supporters rijen dik op bergen. Alles was daar aanwezig. En 0.0 renner besmet geraakt.

Nog effe en we gaan terug naar 1940 met de avondklok als ik het allemaal moet geloven wat ze zeggen.

0
Arie den Blanken 29 september 2020 om 23:04

Het gaat er niet om of er renners besmet zijn geraakt maar of het aantal besmettingen onder de bevolking is toegenomen en daar hoor je niets over.
Ik blijf herhalen : Kappen met koersen waar men niet kan garanderen dat er geen publiek op af komt. Voetbal is ook voorlopig in lege stadions. Dus voor het wielrennen gelijke monikken gelijke kappen.
Tot de volledige pandemie over is zou het misschien wel nodig zijn tijdelijk een dictatuur in te voeren.

0
Patrick 29 september 2020 om 23:05

Jep. We gaan inderdaad helaas terug naar die tijd. Helaas hebben velen dit niet door, “een beetje inleveren noemen ze het”. Het is maar verplicht 1,5 meter, het is maar verplicht een mondkapje, het is maar een avondklok, het is maar verplicht een vaccinatie(ja dit gaat komen), het is maar een covid19 paspoort. Bah bah bah

0
Tinus1984 29 september 2020 om 23:09

@arie het gaat er mij om dat waarom hier weer dit besluit wordt genomen.

Blijkbaar is Nederland dan het land waar het wel toe neemt. Want verder wordt er wel gekoerst. Frankrijk België Italië. Stukken met code rood geen probleem koersen maar.

0
Henk 29 september 2020 om 23:54

Er is nog niet 1 besmetting herleid naar buiten.
En wij gaan een onschuldig wedstrijdje aflassen waar geen hond op afkomt.

0
rogierb 30 september 2020 om 00:23

Zo is het Henk

0
Kannibaal van Schepdaal 30 september 2020 om 01:42

@Arie: “Tot de volledige pandemie over is zou het misschien wel nodig zijn tijdelijk een dictatuur in te voeren.”

Què?

0
Velominatus 30 september 2020 om 07:04

@Arie dit is een schoolvoorbeeld van ongelijkheid. Vrijwel alle maatregels worden aan eigen verantwoordelijkheid over gelaten, niets wordt gehandhaafd. Neem de feestjes thuis en de mondkapjes. Had hier ook gekund. Iedere toeschouwer krijgt de verantwoordelijkheid om zelf niet te komen.
En dan die Willem 2 supporters. Dat kon toch ook? Snapte de burgemeester ook nog.
Klassenjustitie dit.

0
Lalsacien 30 september 2020 om 07:20

@arie een dictatuur? Ik hoop dat je erg moe was toen je dat schreef…

0
Sephiroth 29 september 2020 om 22:57

Tour zonder problemen? er is zover ik weet geen vergelijkingsstudie geweest van voor en na etappes etc. ook niet echt makkelijk om te doen hoor.
Dat Nederland het schrapt vind ik ook wat ver gaan en vooral getuigen van het willekeur beleid van ze omtrent Covid-19. Of anders gezegd: maatregelen uitstellen totdat ze neit anders kunnen en tot dat moment de verantwoordelijkheid vooral onterecht bij anderen leggen zoals de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam al aangaven.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone