Nederlandse ritten BinckBank Tour geschrapt, organisatie zoekt oplossingen

woensdag 30 september 2020 om 00:03
Nederlandse ritten BinckBank Tour geschrapt, organisatie zoekt oplossingen

foto: Cor Vos

Update

De tijdrit van woensdag in Vlissingen tijdens de BinckBank Tour gaat niet door. Ook de start van de donderdagrit (Philippine) en de etappe van vrijdag met aankomst in het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen zijn geschrapt. Reden daarvoor zijn de verscherpte corona-maatregelen in Nederland. De organisatie zoekt naar oplossingen voor de etappes van donderdag en vrijdag.

Op basis van noodverordeningen
“Het besluit is genomen naar aanleiding van de aangepaste Nederlandse maatregelen vanwege het coronavirus die op maandag 28 september zijn aangekondigd”, klinkt het in de officiële mededeling.

“Deze maatregelen zijn bekrachtigd in de nieuwe noodverordeningen van zowel Veiligheidsregio Zuid-Limburg als Veiligheidsregio Zeeland. Op basis van deze noodverordeningen hebben de burgemeesters besloten dat het evenement niet door kan gaan. Het is niet mogelijk om aan de aangescherpte maatregelen te voldoen.”

“In de noodverordening staat dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden en/of trainingen. Daarnaast zijn er nog andere regels waar rekening mee gehouden moet worden, zoals het maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn als groep en de sporters en organisaties vanuit landen waarbij een code oranje of rood van kracht is.”

‘Vervelend om het zo laat op de avond nog te horen’
“Het heeft te maken met de situatie die zich in Nederland aan het voltrekken is”, voegt Gert Van Goolen namens organisator Golazo daar aan toe op NPO Radio 1. “De volksgezondheid gaat voor ons ook voor en we hadden al heel veel maatregelen genomen. Bijvoorbeeld geen publiek aan start en aankomst, dat was in Blankenberge en Ardooie goed verlopen. We hebben ook nog extra steun aangeboden om het meer te verzekeren, maar dat heeft niet gewerkt.”

“Dan is het voor ons bijzonder vervelend om zo laat op de avond, wanneer eigenlijk iedereen klaar is en als de renners al bijna in bed liggen voor de dag van morgen, te moeten vernemen dat we morgen met lege handen te staan”, aldus Van Goolen dinsdagavond.

De start in Blankenberge, zonder publiek – foto: Cor Vos

Geen oplossing voor tijdrit van woensdag
“Het was een pijnlijke, maar wel noodzakelijke beslissing om de verspreiding van het virus tegen te gaan,” zegt Bas van den Tillaar, burgemeester van de gemeente Vlissingen.

“Helaas hebben we dit moeilijke besluit moeten nemen, hoe graag we ook dit sportevenement doorgang hadden gegeven,” aldus burgemeester Hans Verheijen van gemeente Sittard-Geleen.

Burgemeester Jan Lonink gemeente Terneuzen vult aan: “Het is helaas niet mogelijk om deze wielerwedstrijd nu door te laten gaan. Dat is natuurlijk ontzettend spijtig voor de sporters, organisatie en alle betrokkenen.”

Zoektocht naar alternatieven: Circuit Zolder niet beschikbaar
Voor woensdag wordt géén oplossing meer gevonden en dus staat een noodzakelijke rustdag op de agenda. De zoektocht naar alternatieven voor de andere etappes gaat wel door. Voor de donderdag moet een nieuwe startplaats gevonden worden, en vrijdag hoopt de organisatie een tijdrit in te kunnen plannen. Even werd gedacht aan een chrono op het circuit van Zolder, maar die optie is niet mogelijk. Het circuit is namelijk bezet.

De BinckBank Tour is dus in ieder geval van plan om tot en met zaterdag – als een etappe met finish in Geraardsbergen gepland staat – door te gaan.


Woensdag uitsluitsel over Amstel Gold Race
De Amstel Gold Race verwacht overigens woensdagochtend uitsluitsel te krijgen of Nederlands enige WorldTour-klassieker wel kan doorgaan op zaterdag 10 oktober. Ook daar heerste grote onzekerheid.

Dit artikel delen:

263 Reacties

Adrianus 29 september 2020 om 23:01

Dat ze hun pijlen richten op het volk in de grote steden, dat overal lak aan heeft in plaats van een tijdritje op een boulevard aan de Noordzee en een start in Zeeuws Vlaanderen, waarvan de etappe voor het grootste deel over Belgisch grondgebied gaat, De invloed op verspreiding van het virus in Nederland door de Binckbanktour is te verwaarlozen. In heel Zeeland vandaag slechts 13 nieuwe positieve coronatesten.De mensen bleven al thuis in plaats van te komen kijken.

rogierb 30 september 2020 om 00:13

Dat volk in grote steden heeft helemaal niet overal lak aan. De kans op besmettingen is hoger vanwege de bevolkingsdichtheid. Doe nou niet alsof de mensen in de grote steden het aan zichzelf te wijten hebben en de Zeeuwen het allemaal beter doen dan de rest. Er woont gewoon geen mens in Zeeland. Zou dat een rol kunnen spelen?

Adrianus 30 september 2020 om 01:22

@RogierB Ik heb het niet over al het volk in de grote steden, maar over het volk in de grote steden, dat overal lak aan heeft, daar bedoel ik niet mee de zich wel gedragende mensen, die er wonen, veel al ouderen van autochtone afkomst, maar de er ook in grote aantallen wonende lieden, die zelf bepalen wat ze doen en zich door niemand de wet laten lezen, maar zo als in het geval van verspreiding van corona een grote oorzaak zijn.

Pascal De Kooning 29 september 2020 om 23:03

Ik kom uit Zeeland en onze provincie had gisteren 7(!!) besmettingen waarvan 0 in Vlissingen. Je zou dan denken dat het toch wel enigszins verantwoord zou zijn om een tijdrit te rijden in Vlissingen morgen of niet? Het moet toch wel mogelijk zijn om het publiek weg van de finish te houden en zo de veiligheid te kunnen garanderen denk ik.

YogiBear 29 september 2020 om 23:04

Terechte beslissing, alleen een beetje laat genomen. Ziekenhuizen lopen alweer vol, patiënten moeten alweer verplaatst worden en het personeel is nog lang niet hersteld van de eerste golf. Correlatie tussen besmettingen en ziekenhuisopnames is 0,87 vanaf juli, dus met de exponentieel stijgende aantallen positief getesten komen die extra ziekenhuisopnames zonder enige twijfel. We hebben er met zijn allen vanaf de zomer een zooitje van gemaakt en moeten nu jammergenoeg met zijn allen op de blaren zitten om de R weer onder de 0,8 te krijgen. Dat dat nu met de botte bijl moet is helaas onvermijdelijk.

Gilberto 29 september 2020 om 23:11

De R? Ken je nog normaal lullen of?

YogiBear 29 september 2020 om 23:15

@Gilberto Sterk inhoudelijk antwoord.

Arie den Blanken 29 september 2020 om 23:37

@YogiBear: Eens , Je bent een van de weinige hier zonder koers oogkleppen

Veloburto 29 september 2020 om 23:52

@Arie, als iemand het met jou oneens is, heeft diegene dan gelijk oogkleppen? Het argument dat er heel weinig besmettingen in Vlissingen zijn, het een buiten-evenement is, er weinig publiek op af zal komen….Misschien ben jij wel degene met oogkleppen?

rogierb 30 september 2020 om 00:29

@YogiBear Ik vind het zo’n onzin om te zeggen dat we er als volk vanaf de zomer een zooitje van hebben gemaakt. We proberen ons allemaal zo goed mogelijk aan de maatregelen te houden, je doet net alsof we die 2e golf aan onszelf te danken hebben. Denk eens na voordat je wat zegt.

KennyKlimmen 29 september 2020 om 23:12

Het was al een leluk ding die Binck Banck tour, maar nu kan deze koers wat mij betreft de prullenbak in. Laat de Ronde v. Drenthe maar WT worden…

Polleke 29 september 2020 om 23:19

Idd.. meest overbodige “WT” koers…

Gilberto 29 september 2020 om 23:12

Hysterie….

skylimit 29 september 2020 om 23:21

Rutte bedankt! Nederland gaat zo hopeloos naar de kloten. Wat een beleid zeg!
En het ergste is nog; al deze maatregelen helpen geen ene moer!

YogiBear 29 september 2020 om 23:30

Hoezo Rutte bedankt? Bedank je mede landgenoten die zich niet aan de regels hebben gehouden en geen verantwoordelijk wensten te nemen. Die er nu voor zorgen dat reguliere- en ic afdelingen weer veel te snel vollopen. Die er voor zorgen dat verplegend personeel niet voldoende op adem heeft kunnen komen.

Arie den Blanken 29 september 2020 om 23:40

Inderdaad landgenoten die de discipline niet hebben kunnen opbrengen om zich aan de maatregelen te kunnen houden bedankt. Het kabinet had beter nog strengere maatregelen genomen.

ChefSpijker 29 september 2020 om 23:54

Wat dacht je van het test- en track- en tracebeleid Arie? Waar ze maanden de tijd voor hadden om op te schalen naar een fatsoenlijk niveau. Anderhalf maand geleden kon men het in Amsterdam al niet meer aan. Dat de besmettingen weer zouden toenemen was niet meer dan logisch. In de zomer gaan dit soort virussen sowieso minder snel rond of zijn we er beter bestand tegen. Nu doet men alsof dit als een totale verrassing komt, door het gedrag van de mensen. Net als ze er dit voorjaar ook zo vaak naast zaten.

Dat er al snel een tekort in het ziekenhuis is, is ook mee te danken aan het wegbezuinigen van de zorg onder Rutte. Je moet voor de grap eens kijken hoeveel IC-bedden Duitsland per 1 miljoen inwoners heeft tegenover Nederland. Of bijna elk ander Europees land.

YogiBear 30 september 2020 om 00:08

@ChefSpijker Ik ben het grotendeels met je eens qua verkeerd beleid. Het had helderder, strakker en consistenter gemoeten. Blijft wat mij betreft staan dat je nu in een situatie zit, die jammergenoeg (en wellicht juist wel daardoor) ook dit soort maatregelen vergt. Wat mij betreft waren ze ook helemaal niet van start gegaan vandaag.

Paul Bus 30 september 2020 om 01:39

Yogi en Arie,
willen jullie niet zien dat er sprake is van disproportionele maatregelen?heeft Zweden met een duidelijk milder beleid een significanter hoger aantal slachtoffers?accepteren jullie ook deze maatregelen als volgend jaar de griep weer huishoudt zoals 2 jaar geleden?

Romāns Vainšteins 29 september 2020 om 23:22

Tsja, als ik het goed begrijp hebben de burgemeesters van de gemeentes deze beslissing op eigen houtje genomen. In dat geval vrees ik niet meteen voor de agr eigenlijk, ik denk dat ze het daar wel door laten gaan.

doorak 30 september 2020 om 18:01

Beter niet denken, daarmee zit jij er vaker mee naast.
https://www.wielerflits.nl/nieuws/wk-2020-julian-alaphilippe-grijpt-wereldtitel-in-imola-zilver-voor-wout-van-aert/

Romāns Vainšteins 27 SEPTEMBER 2020 OM 17:13
doorak 28 SEPTEMBER 2020 OM 04:27

Lieden die trachten liederlijk te verhalen en dan verdrinken in hun eigen woordenbrij. Zoals een Freek de Jonge zichzelf het intellect van het land toedicht en daarin zich verslikt. LOL.

Johnny7 29 september 2020 om 23:22

Mensen die hier en daar de vergelijking maken met de Tour… De Tour is een extreme cash cow voor Frankrijk maar die had ook echt niet door mogen gaan. Helemaal niet met de besmettingen die er in dat land zijn. De mensenmassa’s langs de weg waren echt schandalig daar. Dat ze in Nederland nu eindelijk wel verantwoordelijk nemen is alleen maar goed. Werd tijd zelfs. En boodschap aan de NL’ers: hou toch eens op te zeiken over alles en neem je verantwoordelijkheid. Bah wat een gedram over alles. Stel kleine verwende kleuters zijn het in dit land. (Nee ik ben geen Belg)

Omhoog73 29 september 2020 om 23:36

Tour had niet mogen doorgaan? Wat LXX je uit je nek man. Hoeveel besmettingen waren er bij de renners in die 3 weken? Volgens mij nada!!!??? (over supporters weet ik niet, maakt me ook niet uit want die kiezen zelf voor het risico, ze konden ook thuis achter t.v blijven).
Wat een [email protected]#[email protected]#cking poppenkast. Professionele sporten mogen toch gewoon doorgaan zei Rutje? Zolang er maar geen publiek aanwezig is. Stelletje corona fetisjisten hier op het forum trouwens, bahhhh…..

Dario 29 september 2020 om 23:23

Nou, dan maar donderdag rondjes draaien in Aalter en vrijdag een stevige tijdrit op het circuit in Zolder.

Frank V 29 september 2020 om 23:28

Heel lang overmoedig zijn om da te zegge dat het niks is.
Heel lang overdreven soepel zijn om dan ineens alles dicht te gooien.

Kom op zeg. Wielrennen moet sneuvelen voor de Bühne.

Had dan mondmaskers in de winkels verplicht.

Arie den Blanken 29 september 2020 om 23:43

Niet had dan ; het is eerder en en

Dr op en dr over 30 september 2020 om 00:08

edit wf: pas je taalgebruik aan

Richard Bender 30 september 2020 om 07:52

Geen enkel maatregel helpt. Dichtgooien en afgelasten al helemaal niet. Zo krijg je niet 1 maar 2,3 of 4 problemen.

Wij hebben op dit moment als.mensheid geen antwoord op het virus. Waarom durft niemand dat eerlijk te zeggen?

Sauerpraum 29 september 2020 om 23:29

Supergoede beslissing. Het is razend gevaarlijk om honderden gezonde mensen in de buitenlucht (die verder ook totaal niet zelf na kunnen denken) toe te staan om te kijken naar een peloton dat in 10 tellen met 50 per uur voorbijzoeft. Dit scheelt zeker zo’n 200 doden denk ik. Gelukkig zijn de scholen wel gewoon open met duizenden neuspeuterende knuffelbeertjes die geen anderhalve meter afstand hoeven te houden. Ja, deze maatregelen zijn echt erop gericht om de bron aan te pakken.

Arie den Blanken 29 september 2020 om 23:44

Scholen open als het enigszins kan is toch 100 keer belangrijker dan het doorgaan van een wielerkoers in een periode van het jaar dat normaal het seizoen over is.

FDJ 29 september 2020 om 23:48

Ik heb nog nooit zoveel kinderen met zoveel plezier naar school zien gaan. Ik was altijd blij met elke vrije dag extra zodat ik buiten kon spelen en tegen een bal aan kon trappen.

Scholen worden nu vooral belangrijk gemaakt omdat de ouders niet weten wat ze er mee moeten als ze en moeten werken en ook overdag aandacht aan hun kind moeten geven.

Daar gaat economie boven volksgezondheid. Een koers in de buitenlucht afgelasten zet je jezelf volledig mee voor lul. Bijna geen risico en normaal trekt dit rondje al geen volle aankomsten.

Henk 29 september 2020 om 23:59

Als jij nou eens op 1 oor ging liggen met je moraalridders hoofdje Arie.

Marcel 29 september 2020 om 23:29

belachelijk idd
giro gaat ook gewoon door aankomende zaterdag en de tour ging ook door.

zo apart en onverwacht en achterbacks ook omdat nog zolaat te zeggen , eigenlijk had de organisatie gewoon moeten starten morgen daar en er boven staan dat het niet kan zolaat afzeggen op laatste moment

als burgemeesters laten zich kennen en ze durven niks diep triest en had makkelijk zonder publiek gekund de tijdrit en in limburg ook want dat park kan je afsluiten met hekken enz

Arema Pro Cycling Team 29 september 2020 om 23:31

Een virtuele tijdrit dan maar?

Natte spons 30 september 2020 om 10:19

Tijdritje op het circuit van Zandvoort, Spa-Francorchamps, Zolder, Jules Tacheny in Mettet. Er zijn zoveel mogelijkheden voor een compleet afgesloten ronde. Vliegveld Breda international airport. Er vliegt daar toch niemand vandaan en ze hebben een mooie asfaltstrook.

djboven 29 september 2020 om 23:31

zo waardeloos dit, het volk heeft brood en spelen nodig.

JumbowintdeGiro 29 september 2020 om 23:38

Het volk dat zichzelf dingen ontzegt zou vreemd opkijken als ze op TV drommen supporters bij elkaar zien. Misschien doen ze daarna ook weer allerlei dingen die niet mogen of niet verstandig zijn.
De burgemeesters weten natuurlijk niet hoeveel mensen er toch komen, als de organisatie oproept om niet naar de koers te gaan. Ze kiezen het zekere voor het onzekere op deze korte termijn. Vervelend voor ons, maar ergens toch begrijpelijk. Deze 3 weken moeten we het drastisch terugdringen.

Arie den Blanken 29 september 2020 om 23:46

Het volk moet zich nu een tijdje gedeisd houden en zich maar vermaken met simpele dingen thuis. Moest een halve eeuw geleden meestal niet anders.

Paul Bus 30 september 2020 om 01:49

Arie,jij accepteert ook elke maatregel klakkeloos zonder misschien eens over mogelijke gevolgen van de maatregelen na te denken me dunkt

Paul Bus 30 september 2020 om 02:03

Arie ik weet niet waar jij de afgelopen halve eeuw was maar in de jaren 70 is nooit het normale leven stil gelegd,op de autoloze zondagen na.Deze maatregelen zijn nooit eerder vertoond en hopelijk ziet men snel de idiotie ervan in.

Geronimo 29 september 2020 om 23:34

Zoals de heer van Dissel al zei vandaag in de Kamer: alleen in Zeeland valt de uitbraak mee. Zeker een tijdrit moet dan kunnen lijkt mij, dan is er ook geen samenkomst van een compleet peloton. Het verbod op publiek is ook vrij makkelijk te handhaven: eenieder die in de nabijheid van het parcours niet in beweging is kan een boete verwachten op grond van de noodverordening. Kortom: morgen zouden ze makkelijk kunnen rijden. Ik snap dat de etappe naar sittard-geleen wat moeilijker is te organiseren, weer het rond je van het NK van stal halen dan?

horsm 30 september 2020 om 09:47

Ik denk dat je wel gelijk hebt, Geronimo – maar ik begrijp ook wel dat ze in Vlissingen, juist nu het daar nog goed gaat, er alles aan doen om de Corona buiten de deur te houden. Als een internationaal peloton + entourage + journaille daar neerstrijkt dan haal je zo de besmettingen de stad weer in.

Monsieur Bendy 29 september 2020 om 23:36

Daar gaan we weer. Blinde paniekreacties gebaseerd op een flutbeleid vd overheid. Alle virologen heb ik horen zeggen, dat de kans dat je buiten iemand besmet nihil is. Toch wordt een tijdrit, waar anderhalve inwoner van metropool Vlissingen morgen naar de koers gaat kijken, afgelast. Echt bespottelijk.
Bedankt ongeloofwaardig kabinet. Alweer.

Marcel 29 september 2020 om 23:40

of ze moeten vrijdag een Ardennen rit doen naar de muur van huy of redoute aan doen kwa parcours enz

Luke 29 september 2020 om 23:46

Er worden merkwaardige keuzes gemaakt in NL. Geen mondkapjes verplicht binnen in winkels en andere openbare ruimtes (relatief hoog besmettingsgevaar), maar wel een tijdrit in de buitenlucht afgelasten (geen besmettingsgevaar). In België is het andersom…

Luke 30 september 2020 om 00:02

Als je maatregelen neemt om de mensen te beschermen, dan kun je beter maatregelen nemen die effect hebben. Het afgelasten van een tijdrit in Zeeland waar niemand op afkomt is een zware maatregel die geen of nauwelijks effect zal hebben.

Marcel 30 september 2020 om 00:10

idd klopt jaaa

Schollekop 29 september 2020 om 23:54

Ach, was eigenlijk wel te verwachten in dit land waar veel mensen ook last hebben van het angsthazenvirus.

RodyTur10 30 september 2020 om 00:29

Het is verschrikkelijk. Opvallend genoeg zijn het juist vaak de 70+’ers die wel nog reëel blijven en inzien dat al die maatregelen zwaar overdreven zijn.

De dood hoort bij het leven, maar blijkbaar hebben mensen een soort ideaalbeeld dat we iedereen ten koste van alles in leven moeten houden. Zelfs als daarmee ons leven onleefbaar wordt.

YogiBear 29 september 2020 om 23:56

Natuurlijk zullen er terugkijkend maatregelen zijn die minder effectief zijn (en daar is deze er wellicht één van). Of zijn er maatregelen die wel genomen hadden moeten worden (mondkapjesplicht). Qua boodschap richting iedereen in de ziekenhuizen die nog steeds tegen overspannen en tegen burn-out aan rondloopt (en dat zie ik in eigen vrienden- & kennissenkring) is dit een steengoede maatregel waarvan er wat mij betreft in de komende 2-3 weken veel meer mogen volgen. Dat we dan even wat wielrennen moeten missen, zodat de kans dat de reguliere zorg dan nog op een redelijk niveau door kan gaan toeneemt, is dan maar zo. Iemand die daar moeite mee heeft, snap ik niet, of diegene snapt het principe van exponentiële groei niet en alle problemen die dat binnen een maand gaat opleveren.

reusjen 30 september 2020 om 00:14

De mensen die ik ken uit de zorg hadden het best wel rustig afgelopen tijd, prima op adem kunnen komen.

Michiel De Rooij 30 september 2020 om 00:32

Alsof een wielerwedstrijd de ic’s dier vollopen

rogierb 30 september 2020 om 00:42

In de buitenlucht is de kans op besmetting te verwaarlozen!

Richard Bender 30 september 2020 om 08:06

Als ondernemer in de sport raak ik overspannen van dit soort maatregelen.

Sport bepaald voor een groot deel mijn inkomen. Ik – en veel van mijn collega’s in de spprt, evenementen of horeca – zijn ook nog maar nauwelijks bijgekomen van de 1e golf. Hou je ook rekening met ons?

skylimit 30 september 2020 om 00:00

Dit is toch de grootst mogelijke waanzin! Voetbalwedstrijden prof -en amateurvoetbal mag wel doorgaan (weliswaar zonder publiek). Bij een grote club hoeveel thuiswedstrijden zullen er op een dag c.q. rond hetzelfde tijdstip gespeeld worden ?
Je hebt al gauw minimaal 30-35 mensen bij 1 wedstrijd., waarbij er ook nog eens door elftallen gereisd moet worden….
Dat kan allemaal wel doorgaan, maar een profwielerkoers moet afgelast worden!

Tel daarbij op dat het virus echt niet zo besmettelijk en dodelijk is en zeker in de buitenlucht niet!.
#ikdoenietmeermee, was/is misschien niet goed gekozen, maar het wordt wel tijd dat er duidelijkheid op vragen komen en de dubbele agenda van de politiek en adviesgevers aan de kaak wordt gesteld.

AdZ 30 september 2020 om 00:19

Ach ja, blijf vooral de politiek en de beleidsmakers de schuld geven, terwijl het wangedrag van de helft van de bevolking toch echt de oorzaak is van het stijgende aantal besmettingen en opnames.

Heel hard roepen dat de overheid faalt en geen of tegenstrijdige maatregelen neemt. En je er vervolgens toch niet aan houden, ongeacht welke maatregel er wordt genomen.

Het ligt altijd aan de ander he?

Wat een hypocriet k$&%# volk zijn we toch…

#coronaontkenners #viruswaanzinnigen
#complotdenkers

heuvelcolombia 30 september 2020 om 00:02

Het is waanzin mensen! Rutte liegt! Steek alle 5g masten in brand! De gewone man is de dupe van alles! Corona is verzonnen door de Chinezen!

AdZ 30 september 2020 om 00:24

yeah sure

Kom we gooien t gauw uit de appstore, voor t te laat is.

Joaquim Agostinho 30 september 2020 om 11:05

Tamelijk extreem, maar dat mag klaarblijkelijk…
Hier worden veel "gekkies" in de etalage gezet.
https://www.youtube.com/channel/UCSm64XPLVSxinmNxQx8CPRw/videos

rogierb 30 september 2020 om 00:05

Besmettingsgevaar in de buitenlucht is te verwaarlozen. Blinde paniek is dit. Kabinet geeft geen zak om sport.

Marcel 30 september 2020 om 00:11

precies idd mee eens

ChefSpijker 30 september 2020 om 00:14

Dat laatste sowieso ja. Niet voor niets waren ze er dit voorjaar razendsnel bij om alle sport af te gelasten en meteen maandenlang te verbieden. Terwijl in de (meeste) landen om ons heen eerst rustig werd gekeken naar de mogelijkheden.

NDI22 30 september 2020 om 01:22

Yep, iedere keer als de kippen bij om alles af te lasten of onmogelijk te maken. Lekker makkelijk allemaal.

Charlie33 30 september 2020 om 00:12

We worden geregeerd door angsthazen.

AdZ 30 september 2020 om 00:25

Ach ja, jij doet t vast beter he?

Natte spons 30 september 2020 om 10:27

Soms heb ik inderdaad wel eens het idee dat het inderdaad niet veel slechter kan. Zoals ook bijvoorbeeld geen publiek bij amateurwedstrijden in de buitenlucht, maar wel met zijn allen in de kleedkamer?!?
Wielerwedstrijden zijn ook heel goed van het publiek af te scheiden en zijn in de buitenlucht.
Daarnaast worden de maatregelen alleen op basis van medische gronden genomen en niet op maatschappelijk/economische impact.
Ik vond dat de overheid het in Maart/April heel goed heeft aangepakt in eerste instantie (veel beter dan bijvoorbeeld in Spanje, Italie,Belgie, Frankrijk, Engeland, US etc.), maar dat ze daarna toch wel flinke steken laten vallen.

Michiel De Rooij 30 september 2020 om 00:30

Onbegrijpelijk en bizar. Geen fietswedstrijd in de open lucht mogen houden.

AdZ 30 september 2020 om 00:59

Ja omdat het volk niet weggehouden kan worden.

Het gaat niet om de sporters maar om de toeschouwers en alle reisbewegingen…

NDI22 30 september 2020 om 01:25

Wat voor reisbewegingen? Net alsof er duizenden mensen op af komen. Het is op een woensdagmiddag en het wordt afgeraden naar de koers te komen. Die paar mensen die de auto pakken en bij het parcours parkeren, of om de hoek wonen en even aan komen lopen moet toch geen problemen opleveren.

horsm 30 september 2020 om 09:51

Het zijn natuurlijk niet alleen de toeschouwers, maar ook het hele peloton + aanhang + journalisten, etc. Misschien kan het allemaal wel gewoon, en had het tot geen enkele besmetting geleid, maar ik begrijp ook dat je als burgermeester de gezondheid van je burgers belangrijker vind dan je liefde voor de koers.

Frank V 30 september 2020 om 10:20

Ach tiert het virus welig in die groep'+journaille+entourage' dan? Nee. Net zo strikt is het om de grenzen van iedere provincie hermetisch af te sluiten. Er komen elke dag overal een veelvoud van 200 mensen van de ene gemeente door een andere.

Headlines

Materiaalzone

Populair