Nederlandse ritten BinckBank Tour geschrapt, organisatie zoekt oplossingen

woensdag 30 september 2020 om 00:03
Nederlandse ritten BinckBank Tour geschrapt, organisatie zoekt oplossingen

foto: Cor Vos

Update

De tijdrit van woensdag in Vlissingen tijdens de BinckBank Tour gaat niet door. Ook de start van de donderdagrit (Philippine) en de etappe van vrijdag met aankomst in het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen zijn geschrapt. Reden daarvoor zijn de verscherpte corona-maatregelen in Nederland. De organisatie zoekt naar oplossingen voor de etappes van donderdag en vrijdag.

Op basis van noodverordeningen
“Het besluit is genomen naar aanleiding van de aangepaste Nederlandse maatregelen vanwege het coronavirus die op maandag 28 september zijn aangekondigd”, klinkt het in de officiële mededeling.

“Deze maatregelen zijn bekrachtigd in de nieuwe noodverordeningen van zowel Veiligheidsregio Zuid-Limburg als Veiligheidsregio Zeeland. Op basis van deze noodverordeningen hebben de burgemeesters besloten dat het evenement niet door kan gaan. Het is niet mogelijk om aan de aangescherpte maatregelen te voldoen.”

“In de noodverordening staat dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden en/of trainingen. Daarnaast zijn er nog andere regels waar rekening mee gehouden moet worden, zoals het maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn als groep en de sporters en organisaties vanuit landen waarbij een code oranje of rood van kracht is.”

‘Vervelend om het zo laat op de avond nog te horen’
“Het heeft te maken met de situatie die zich in Nederland aan het voltrekken is”, voegt Gert Van Goolen namens organisator Golazo daar aan toe op NPO Radio 1. “De volksgezondheid gaat voor ons ook voor en we hadden al heel veel maatregelen genomen. Bijvoorbeeld geen publiek aan start en aankomst, dat was in Blankenberge en Ardooie goed verlopen. We hebben ook nog extra steun aangeboden om het meer te verzekeren, maar dat heeft niet gewerkt.”

“Dan is het voor ons bijzonder vervelend om zo laat op de avond, wanneer eigenlijk iedereen klaar is en als de renners al bijna in bed liggen voor de dag van morgen, te moeten vernemen dat we morgen met lege handen te staan”, aldus Van Goolen dinsdagavond.

De start in Blankenberge, zonder publiek – foto: Cor Vos

Geen oplossing voor tijdrit van woensdag
“Het was een pijnlijke, maar wel noodzakelijke beslissing om de verspreiding van het virus tegen te gaan,” zegt Bas van den Tillaar, burgemeester van de gemeente Vlissingen.

“Helaas hebben we dit moeilijke besluit moeten nemen, hoe graag we ook dit sportevenement doorgang hadden gegeven,” aldus burgemeester Hans Verheijen van gemeente Sittard-Geleen.

Burgemeester Jan Lonink gemeente Terneuzen vult aan: “Het is helaas niet mogelijk om deze wielerwedstrijd nu door te laten gaan. Dat is natuurlijk ontzettend spijtig voor de sporters, organisatie en alle betrokkenen.”

Zoektocht naar alternatieven: Circuit Zolder niet beschikbaar
Voor woensdag wordt géén oplossing meer gevonden en dus staat een noodzakelijke rustdag op de agenda. De zoektocht naar alternatieven voor de andere etappes gaat wel door. Voor de donderdag moet een nieuwe startplaats gevonden worden, en vrijdag hoopt de organisatie een tijdrit in te kunnen plannen. Even werd gedacht aan een chrono op het circuit van Zolder, maar die optie is niet mogelijk. Het circuit is namelijk bezet.

De BinckBank Tour is dus in ieder geval van plan om tot en met zaterdag – als een etappe met finish in Geraardsbergen gepland staat – door te gaan.


Woensdag uitsluitsel over Amstel Gold Race
De Amstel Gold Race verwacht overigens woensdagochtend uitsluitsel te krijgen of Nederlands enige WorldTour-klassieker wel kan doorgaan op zaterdag 10 oktober. Ook daar heerste grote onzekerheid.

Dit artikel delen:

263 Reacties

RikkyG 30 september 2020 om 00:33

Wow wat een negatieve reacties …

Het eerste wat ik dacht toen ik de kop las : Kut ! Genoten van een mooie etappe en fijne namen aan de start in de BB-Tour. Morgen geen koers is vervelend. Zeker voor de rijders en (thuis)kijkende fans.

Maar laten we wel wezen : iedere Burgemeester maakt zijn eigen inschatting. Nu even geen koers in NL dus.

Even 3 maanden terug : GEEN koers, GEEN sport ….
En wat krijgen we deze week : Waalse Pijl, Giro en wellicht een alternatief einde aan de BB-Tour. Voetbal (weliswaar zonder publiek), tennis e.d.

Ik vind het ook even slikken allemaal maar geniet ook van de dingen die nu wel even door kunnen gaan.

rogierb 30 september 2020 om 00:51

Leuk die Waalse Pijl en de Giro, maar het gaat me om mijn eigen land. Waarom gaan die wedstrijden in het buitenland wel door en moeten wij weer alles afgelasten. Zijn wij zoveel slimmer of is het hier zoveel erger? Welnee, het zijn gewoon angsthazen. In de buitenlucht heb je helemaal niets te vrezen. Amstel Gold Race kun je ook vergeten.

Dr op en dr over 30 september 2020 om 00:55

Klopt, het is inderdaad niet het einde van de wereld. Daar heb je helemaal gelijk in.

Maar de reacties zijn uiteraard wel begrijpelijk op het moment dat kinderen gezellig met veertig op enkele vierkante meters samen in een klasje zitten. Dat je wel hutjemutje met 350 man in een vliegtuig mag klimmen. Dat conventies en andere zaken met commerciële belangen wel gewoon mogen plaatsvinden. Dat mensen wel naar hun werk mogen/moeten terwijl het daar totaal onmogelijk is om afstand te houden. Dat we wel met honderdduizenden per dag gebruik maken van het openbaar vervoer. Dat we elkaar in de supermarkt of andere middenstand zowat onder de voet lopen.

En dit alles uiteraard al maandenlang zonder enige verplichting van mondkapje. Want tsja na zeven maanden corona zijn ze er zogenaamd nog niet over uit of dat mondkapjes effect hebben. Terwijl iedereen weet dat de heren en dames politici te bang zijn om dit te verplichten met de aanstaande verkiezingen op komst. En we ons tevens kunnen afvragen waarom het dan wel zo belangrijk was/is dat ons medisch personeel het wel draagt, als het nut toch niet bewezen is ?

Maar nu wel een tijdrit afschaffen in een provincie waar amper besmettingen zijn, voor sporters die allen in hun eigen bubbel leven, bij een koers waar toch al geen hond op afkomt ?

In dat perspectief gezien kan ik de reactie van velen wel begrijpen.

wielrenner 30 september 2020 om 07:35

Zie krant Het Laatste Nieuws, Wallonié bloedrood gekleurd!!!!!

Natte spons 30 september 2020 om 10:31

Eens met d’r op en d’r over, behalve dan met de kinderklasjes, die dragen het toch amper aan elkaar over. De middelbare scholen daarentegen is een heel ander verhaal, maar ook daarin zou per regio afwijkingen moeten zijn.

Kannibaal van Schepdaal 30 september 2020 om 01:49

Als je nu gewoon het publiek weert aan de start en aankomst, en aan de drie man die aan de kant van de weg gaat staan, vraagt om een mondmasker op te zetten, dan kan je zo’n wedstrijd natuurlijk perfect laten doorgaan.

Dat laatste zou dan ook vooral voor het imago zijn, want de kans dat je iemand in open lucht besmet is volgens experten zeer klein.

Dit lijkt mij dan ook eerder een paniekreactie, en een kwestie van ‘we nemen het zekere voor het onzekere, omdat het anders als immoreel kan aanzien worden’. Wedstrijden in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk worden ook sneller afgelast dan in Frankrijk, Italië en natuurlijk België, wellicht omdat het wielrennen in Nederland niet de belangrijkste bijzaak is.

Jammer, en dan ziet het er voor de Amstel Gold Race inderdaad ook niet goed uit.

P.S.: Ik dacht dat de corona-extremisten ondertussen terug in hun hol gekropen waren, maar we hebben met Arie weer een nieuw exemplaar, zo blijkt.

Peter Lippens 30 september 2020 om 06:35

mondkapje in buitenlucht is idd meestal weinig nuttig behalve als je geen anderhalve meter afstand houdt en niet staat te roepen als gek wat nu net wel het geval is bij sportwedstrijden

Wim Kruithof 30 september 2020 om 05:13

“wat l** je nou?” / “achterlijke mongool “ / “varken”

Bijzonder, parallel genieten van koers maar als ‘we’ het oneens zijn, zijn fatsoensnormen prompt pleite.

Mijn jongste dochter is 8 weken oud, wellicht daardoor hang ik meer naar de veilige kant dan naar de risico-zone. Alles lijkt veiliger achter eigen voordeur.

De koers schrappen voelt overdreven, afstand, mondkapje en buitenlucht zouden verspreiding moeten minimaliseren. Maar toch, velen hier reageren alsof Rutte (voor wie ik groots respect op kan brengen) eigenhandig het mondkapje in je huig staat te proppen.

wielrenner 30 september 2020 om 07:42

Inderdaad, Rutte is wat mij betreft zeer terughoudend geweest met zijn maatregelen. Echter het ligt aan al die mensen, ook op dit platform, die moeite hebben zich te gedragen naar de opgelegde regels. Kijk in bijvoorbeeld Thailand waar iedereen zich schikt naar de regels. Waarbij iedereen een mondkapje draagt. En.. daar is Corona onder controle!
Veel mensen in Nederland kunnen daar wat van leren.

reusjen 30 september 2020 om 08:33

@wielrenner
Dat is echt totale onzin en cherrypicking. In Azië is de cultuur volledig anders en ook de houding ten opzichte van autoriteit. Het is daar gewoon veel makkelijker om vergaande maatregelen te nemen die ernstig vrijheden beperken zonder dat mensen de straat op gaan. En mondkapjes zijn de normaalste zaak van de wereld, ook als er geen pandemie is. Net te doen alsof alles opgelost is als mensen een mondkapje op doen slaat gewoon nergens op.

Er is jarenlang gevochten voor vrijheden en het mogelijk maken van een kritische houding ten opzichte van de overheid. Dit lijkt mij juist erg gezond. Dat mensen nu omdat er een virus is opeens beperkt mogen worden in grondrechten en een draak van een wet door de neus geboord krijgen moet maar geaccepteerd worden want anders ben je rebels en egoïstisch. Stop alsjeblieft eens met die lamlendige houding en wees kritisch en geen schaap.

Richard Bender 30 september 2020 om 08:52

Reusjen +10

Dr op en dr over 30 september 2020 om 10:14

Wim Kruithof …>

Het heeft voor mij dan ook helemaal niets, maar dan ook echt helemaal niets met het afgelasten van wat ritjes in de BinckBank Tour te maken. Want die kunnen me gestolen worden eerlijk gezegd.

Het gaat mij erom dat de beste man waarvoor jij zo hard supportert samen met de heer Van Rijn enkele jaren bezig is geweest stelselmatig de zorg uit te kleden. Nederland is het land waar op Luxemburg na de mensen de hoogste bijdrage MOETEN betalen om zorg te kunnen krijgen. Maar ondertussen sluit wel de ene na het andere ziekenhuis omdat ze het niet meer kunnen bolwerken.

Hardwerkende mensen met de allerbeste intenties voor hun medemens worden gewoon wegbezuinigt. Verpleeg(st)ers, dokters, thuiszorg zien al jarenlang dat hun lonen krimpen (inflatiegewijs) en zijn gedwongen ander werk te zoeken omdat ze van het door hun geliefde beroep niet kunnen rondkomen.

bejaardenhuizen en verzorgingshuizen zijn voor de meeste ouderen inmiddels niet meer te betalen, met als gevolg dat ze maar te lang thuis moeten blijven, met alle gevolgen van dien. Feit is ook dat het aantal verzorgingshuizen in Nederland de afgelopen jaren drastisch is afgenomen, en dat er tegen ouderen wordt gezegd dat ze maar bij hun kinderen moeten gaan inwonen.

Kinderen moeten dan maar als mantelzorger gaan fungeren, want tsja de thuiszorg is in z'n geheel al bijna wegbezuinigt door de door jou zo geprezen Rutte. Mantelzorgers krijgen in Nederland nul-komma-nul financiële vergoeding. En mochten ze deze al krijgen dan wordt je op andere vlakken zo hard gekort, dat je er alsnog financieel op achteruit gaat met al je goed bedoelde intenties.

Al jaren wordt er door de mensen die in de zorg werken geroepen dat het zo niet langer kan, maar dit wordt door jou grote vriend Rutte weggewuifd. En ja daar is hij al die tijd mee kunnen wegkomen omdat er geen situatie was waarbij de hele bevolking met z'n neus op de feiten werd gedrukt.

Helaas zitten we sinds dit voorjaar in een andere situatie, en kan iedereen nu met eigen ogen zien hoe beroerd het er in de Nederlandse zorg aan toe gaat. En dan bedoel ik dit echt met oprecht respect naar de vele mensen die echt iedere dag hun stinkende best doen om iedereen zo goed mogelijk te behandelen.

Maar feit is wel dat er in Nederland belachelijk weinig ziekenhuisbedden zijn per duizend inwoners. Dat ze daarmee het slechtste jongetje van de klas zijn. Feit is ook dat er veel te weinig verzorgend personeel voorhanden is. En feit is ook dat er geen geld is om hier op korte termijn echte veranderingen in aan te brengen, ondanks dat de gemiddelde Nederlander zich blauw betaald aan premies voor diezelfde zorg (Die er dus te weinig is.)

Dus ik ben blij voor je dat jij zo ongelofelijk trots bent op de man die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. Ik zou me eerder kapot schamen.

Zonder hierbij te willen afgeven op het land Nederland, want ik ben dol op Nederland en de mensen die er wonen, zou ik me toch een paar dingetjes willen afvragen. En ik hoop dat jij als groot Rutte aanhanger me daar dan ook een eerlijk antwoord op kan geven ?

Hoe kan het zijn dat Belgen die slechts honderd Euro per jaar aan ziekenfonds betalen wel over voldoende zorg en ziekenhuisbedden beschikken ? We hebben immers dubbel zoveel bedden per duizend inwoners als Nederland. En ik vergelijk het nu met België, maar dat is te vervangen door zo'n beetje ieder Europees land. In Duitsland zijn er vier maal zo veel ziekenhuis bedden per duizend inwoners als in Nederland bijvoorbeeld. En ook in Engeland, waar de zorg overigens gratis is, zie je geen ziekenhuizen die overlopen.

Hoe kan je nu achter iemand gaan staan, die letterlijk alle adviezen en goede/slechte voorbeelden uit het buitenland in de wind slaat, omdat hij maar als een blinde achter het RIVM blijft aanlopen ? Datzelfde RIVM dat eigenlijk in het voorjaar iedere vorm van geloofwaardigheid al had verloren.

Hoe kan het dat er na zeven/acht maanden nog steeds geen duidelijkheid is over veiligheid van mondkapjes ?

Hoe kan het dat er na zeven/acht maanden nog steeds geen fatsoenlijk track en trace systeem is ?

Hoe kan het dat er in Nederland na zeven/acht maanden nog steeds te weinig test capaciteit is waardoor preventief screenen onmogelijk is ?

Hoe kan het dat bedrijven nu zelf maar particulieren in dienst nemen om zich te laten testen, en dat dit door de Nederlandse overheid wordt afgeraden. Dit terwijl ze zelf de capaciteit niet hebben om het wel te doen ?

Hoe kan het dat ik naar ieder code rood/oranje gebied van de wereld kan vliegen, en bij terugkomst in Nederland niet getest wordt ?

Tsja …. een hoop lastige vragen. Vragen waar de door jou geliefde premier Rutte geen antwoord op kan geven. Want die kan enkel in de media roepen dat sportfans hun bek maar moeten houden.

Nou succes met zo'n man.

Wim, persoonlijk vindt ik het helemaal niet erg om mij aan de regeltjes te moeten houden. Ik woon in de provincie Antwerpen. heb me netjes al die tijd aan de avondklok gehouden, draag overal een mondmaskertje (Zelfs wanneer ik de grens overga en dit dus helemaal niet verplicht is.), en daarnaast probeer ik ook zoveel mogelijk de afstandsregels te respecteren.

Daar ik sinds kort voor m'n moedertje van 87 zorg die in het verleden hartproblemen heeft gehad, kost dit mij allemaal geen moeite.

Maar waar ik wel moeite mee heb is met zo'n hypocriet figuur als Rutte, die zelf eerst alles heeft wegbezuinigt en maandenlang mensen hun gang maar laat gaan, (pappen en nathouden), en nu de mensen wil gaan vertellen hoe hard hij z'n best doet voor de Nederlandse bevolking. Want dat is uiteraard gewoon lachwekkend.

Panache 30 september 2020 om 10:57

Iedere overheid/gezin moet met zijn (belasting)inkomsten zijn begroting rond maken. Geef je meer uit aan het ene, dan gaat dat ten koste van het andere. Tekort aan geld kan je tijdelijk opvangen met leningen, maar die dien je met rente terug te betalen. Leuk populistisch betoog, maar waar haal je die jaarlijkse 10-15 miljard vandaan?

Dr op en dr over 30 september 2020 om 11:11

@ Panache ..> Misschien een idee om wat minder JSF vliegtuigjes van een miljard (Met 15 jaar ontwikkelingskosten meegerekend.) per stuk aan te schaffen ? Wil je mij AUB uitleggen waarom Nederland de 8 extra JSF vliegtuigen nodig heeft, boven de 37 die er sowieso al gekocht zijn ?

Misschien een idee om eens wat minder miljarden aan ontwikkelingshulp aan landen te schenken, waar dat geld na dertig jaar hulp nog steeds niet voor enige verbetering gezorgd heeft ?

Misschien een idee om al die multinationals die de heer Rutte maar belastingvrij in Nederland hun postbus eeeeeuh hoofdkantoortjes laat wegzetten, ook eens belasting te laten betalen ?

Misschien een idee om eens fatsoenlijke mensen met hersens op het departement zorg in dienst te nemen. Mensen die wel in staat zijn tot fatsoenlijke afspraken te komen met de pharmaceutische concerns als het gaat over de prijs die medicijnen moeten hebben. Daar bespaar je zo al een miljard of tien op, en dit is overigens ook de grootste last op het Nederlandse zorgstelsel.

Er zijn legio manieren om genoeg geld te genereren. Geld dat er toch al is overigens, maar enkel niet besteed wordt aan de zaken waar het wel voor nodig is.

Overigens is er niks populistisch aan mijn betoog, ik leg enkel droge feiten op tafel. Feiten die iedereen zo kan natrekken. Of je moet willen beweren dat er niet bezuinigt is op de zorg, en dat dit niet gedaan is door de heren Rutte en van Rijn ?

Marco 30 september 2020 om 11:16

@Dr op en dr over

Hoe kan het dat er na zeven/acht maanden nog steeds geen duidelijkheid is over veiligheid van mondkapjes ?

Dat mondkapjes veilig zijn is iedereen het over eens.. waar ze aan twijfelen is het gedrag van mensen bij het dragen van een kapje omdat ze dan mogelijk geen afstand meer houden want het is nu toch veilig.

Hoe kan het dat er na zeven/acht maanden nog steeds geen fatsoenlijk track en trace systeem is ?

Omdat fake privacy denkers dit ernstig bemoeilijken. Als iemand morgen verdachte is van een moord, dan kunnen ze precies zeggen of die 8 maanden geleden in de buurt was van het slachtoffer omdat ze gewoon de trace data van je telefoon nog hebben!!! Als je die zelfde data wilt gebruiken om iemand te laten weten dat hij risico heeft gelopen dan is de privacy in het geding ?!?!?! Je kunt iemand prima laten weten met die data dat hij risico liep, zonder een sms naar zijn vrouw te sturen dat hij op de walletjes was.. dat hele privacy gezever is dus complete onzin omdat providers dit nu al weten en het OM het kan opvragen.

Hoe kan het dat er in Nederland na zeven/acht maanden nog steeds te weinig test capaciteit is waardoor preventief screenen onmogelijk is ?

Eens.. maar is geen complot of wat dan ook maar gewoon blunderen en onderschatten.. precies zoals ze allemaal weer het komen van een tweede golf onderschat hebben.
Het is totaal niet complex, het virus is niet verandert en ook niet weg, dus wanneer je hetzelfde gaat leven als in feb 2020 dan krijg je gewoon weer de golf van toen (normaal nog groter omdat je toen met maar 1 besmetting gestart bent) met als enige verbeterpunt dat we mensen van de IC kunnen houden of sneller er weer af krijgen.

Hoe kan het dat bedrijven nu zelf maar particulieren in dienst nemen om zich te laten testen, en dat dit door de Nederlandse overheid wordt afgeraden. Dit terwijl ze zelf de capaciteit niet hebben om het wel te doen ?

Omdat die bedrijven nu laboratorium capaciteit gebruiken voor personen waarbij een test mss helemaal niet nodig is

Hoe kan het dat ik naar ieder code rood/oranje gebied van de wereld kan vliegen, en bij terugkomst in Nederland niet getest wordt ?

Omdat je in quarantaine moet.. testen is dan enkel nodig bij klachten

Respect voor de zorg voor je moeder !!

Marco 30 september 2020 om 11:24

@Dr op en dr over
Puur kwestie van feiten, we hadden nog 1 tot 3 F16 waarbij we onderdelen uitwisselde om ze nog te laten vliegen.. dit omdat we al jaren op nieuwe wachten. Pim Fortuyn was toen in 2006 tegen de aanschaf van de JSF.

Wat overigens toen al zinloos was want defensie had al getekend.

PS. gezien dit een Wieler site is.. mss een optie? http://www.vrijdenkersforum.nl/

reusjen 30 september 2020 om 11:58

Er is meer dan genoeg testcapaciteit alleen wil het OMT niet dat er gebruik gemaakt wordt van grote geautomatiseerde testlabaratoria. Er zijn zelfs bedrijven die diensten hebben aangeboden maar hier wordt niet naar geluisterd. Toevallig is degene uit het OMT die hier over gaat ook Het aanspreekpunt van de kleinschalerige en bemande laboratoria die in Nederland worden gebruikt.

Kijk dit eens:https://youtu.be/JUx-kdbKQys

Marco 30 september 2020 om 12:07

Even los van dit alles, wat vinden we van het niet neutraliseren van de koers bij deze val gisteren op 4 Km van de aankomst..

En ik bedoel dat er bijna geen renner meer is die voor het AK nog in aanmerking komt 112 van de 162 renners zijn al verloren na een massasprint etappe.

Panache 30 september 2020 om 13:11

Nee drop en drover, je hebt de feiten niet op een rij. Zorgkosten bijvoorbeeld: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/24/zorguitgaven-stegen-in-2019-met-5-2-procent
Ons BBP stijgt en het percentage van het BBP dat aan zorg wordt uitgegeven is de afgelopen 20 jaar van circa 10% naar 13% gestegen.
Over JSF kan je discussiëren, ik heb er niets mee, maar defensie is de afgelopen 20 jaar van 1,5% van het BBP gezakt naar 1,17% (lager percentage over fors hoger BBP). Of defensie het nu uitgeeft aan vliegtuigen of aan vliegdekschepen het zal mij worst wezen.
Brievenbusfirma zitten in Nederland, omdat er amper belasting zit op bijv. intellectueel eigendom (bijv. trademark fees). Ga je die belasting heffen, dan vertrekken ze en heb je onder aan de streep nog minder.
Zo kan ik driekwart van je betoog wel met feiten weerleggen. De een wil meer geld naar de zorg, de ander wil meer wegen, de ander wil een groene transitie, weer een ander wil een model met zeer weinig belasting. En die mensen vinden van zichzelf allemaal dat ze gelijk hebben: welkom bij die club.

Marco 30 september 2020 om 14:09

Als ze de Amstel niet snel rijden kunnen ze die ook vergeten..

Het debat is nu bezig en zowel uit het debat als ook de adviezen komen nog strengere maatregelen.

Dr op en dr over 30 september 2020 om 21:36

@Panache ..>

Je kan wel proberen over de feiten heen te lullen door op futiliteiten in te gaan. Dat geld is er echt wel, en anders is het heus wel ergens op te bezuinigen of te verdienen.

Dus je kan leuk proberen op iedere slak zout te leggen. Op slakken waarop ik wederom ook weer zout kan leggen met net zoveel tegenargumenten. Want je voorbeeld van de zorg is heel leuk hoor, dat de uitgaves daarvoor gestegen zijn van 10% naar 13%. Maar dat wil nog niet zeggen dat er ook daadwerkelijk meer geld naar de zorg gaat !

Het departement zorg krijgt meer geld van de staat, helemaal correct. Maar netto is er de afgelopen twintig jaar steeds minder richting degenen gegaan die het nodig hebben. Hoofdmoot wordt gebruikt om de pharmaceutische bedrijven te spekken omdat ze bij jullie blijkbaar niet capabel zijn om medicijnen tegen goedkopere prijzen te kunnen regelen. Maar ja om dat soort dingen te (willen) zien moet je wel eerst je oogkleppen afzetten. Want jij vindt het ook normaal dat je zorgbijdrage de afgelopen 20 jaar is gestegen van 30 gulden per maand naar 130 Euro (286 gulden) per maand ?

Dus zoals gezegd, we kunnen hier wel gaan mierenneuken over waar het geld gehaald moet worden.

Maar als paal boven water blijft staan, dat het Rutte beleid er zelf voor heeft gezorgd dat de huidige situatie in de Nederlandse zorg is ontstaan. En ja dan komt er een moment dat je met "de billen bloot" moet. Wel jammer dat de normale man daar dan wederom de dupe van is.

Laatste man 30 september 2020 om 07:10

Dit slaat wel door. Een tijdrit op een druilerige woensdagmiddag in een gebied waar geen besmetting is.

Dit gaat niet voor steun zorgen binnen Nederland.

Joaquim Agostinho 30 september 2020 om 12:33

Een handjevol mensen hebben weet van dit rondje, dus dat zal wel meevallen.. maar ik ben ook teleurgesteld.

wielrenner 30 september 2020 om 07:33

Gisteren las ik in de Belgische krant Het Laatste Nieuws het bericht dat Wallonié en Brussel zwaar ROOD gekleurd zijn i.v.m Corona. Hoezo kan het zijn dat de Waalse Pijl daar wel door gaat???

Brabander 30 september 2020 om 07:36

Niemand weet precies hoe of wat. Maar als er zoveel besmettingen zijn in elke tak van de sport. Dan is het toch raar dat dat in de koers niet is. Waar renners hoesten bidons van elkaar aannemen dicht bij elkaar kruipen om uit de wind te zitten. Ik ben geen viroloog. Als er word geadviseerd om 1.5 meter afstand zowel binnen als buiten aan te houden.

reusjen 30 september 2020 om 08:40

In welke sport is er precies een grote kans op besmetting tijdens het sporten?

Ingmar T. 30 september 2020 om 07:41

Begrijpelijke actie van de politiek, want met het virus gaat het helemaal de verkeerde kant op.
Check het maar zelf op de overheidssite van de RIVM.
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken

Even naar de grafieken van ziekenhuisopnames en doden scrollen en dan op Tabblad vanaf 27 Februari klikken.
Het gaat helemaal mis met ons land, beste wielerliefhebbers.

Ingrijpende maatregelen zijn zeer noodzakelijk, mensen die dat niet inzien zijn leugenaars en Covid-Idioten.
Die laatste groepen zeggen dat nu al 6 maanden, volkomen onbegrijpelijk.

Voor sommigen die het niet begrijpen,…. bovenstaande is sarcastisch. Er is niks aan de hand, zie de grafieken. Al eens bekeken hoeveel griepdoden er dit jaar zijn, en hoeveel het er gemiddeld zijn de afgelopen 20 jaar. Al eens bekeken hoe het griepseizoen "opeens" voorbij was, en ja aansluitend begon Corona. Da's allemaal gewoon statistiek. Dat is zonder emotie. Trek je conclusies. En dat geldt ook voor wat nu gebeurd beste wielerliefhebbers.

skylimit 30 september 2020 om 07:58

Het is maar hoe je cijfers wil interpreteren c.q. manipuleren. De aanpak simpelweg deugt niet en ook de informatie wordt gekleurd weergegeven.
Ja, er is een virus, ja dit weten we al zo’n 8-10 maanden. Waar verspreidt het virus zich het meest ? Ook dit weten we al op grote schaal, niet in de buitenlucht, maar in gesloten ruimtes binnen. 150.000 besmettingen op 17 milj.mensen en heel het land staat weer op zijn kop, omdat er momenteel even weer een piek is na de zomervakantie.

Mensen met gezond verstand, laat je niets wijs maken. Zorg zelf voor je eigen gezondheid, daarvoor heb je echt geen onzinnige maatregelen nodig.
De vraag is nu hoe gaan we nu verder bij elke nieuwe vorm van een “griep” virus?

AdZ 30 september 2020 om 08:05

Begrijp ik het goed en roep je iedereen op om vanaf nu overal mondkapjes te dragen?

Je kan als weldenkend mens tenslotte altijd meer doen dan wat de richtlijnen zeggen… daar heb je geen overheidsbeleid voor nodig.

Richard Bender 30 september 2020 om 07:46

Op zker dus ook geen Amstel….

Zoals FDJ al zei: we slaan door!

Wees als politiek nou eens echt eerlijk en zeg gewoon dat we niks kunnen doen om het virus te stoppen. Dat dichtgooien is uitstel van executie en geen oplossing.

Een vaccin duurt gemiddeld 3 tot 5 jaar, voor die tijd is elk vaccin (pok) een risico. Enige dat we kunnen doen is werken aan onze hygiëne, zo gezond mogelijk leven en bewegen.

Laatste wat je moet doen is sporten verbieden. En kijken naar sport stimuleert het zelf gaan bewegen.

Bovendien is er geen enkele aanleiding dat wielrennen (of voetbal).kijken voor besmettinsgen zorgt.

Merlinappa 30 september 2020 om 08:10

Volgens mij hebben we na de eerste golf al laten zien dat we zonder een vaccin ook prima het aantal besmettingen kunnen indammen, als iedereen (dus ook jij!) gewoon even zich aan die anderhalve meter houdt.

Ook is een vaccin prima in een jaar tijd te ontwikkelen.

Richard Bender 30 september 2020 om 08:22

De maatregelen van het voorjaar hebben getoond dat je met opsluiting en afgelastingen het aantal besmettingen kunt uitstellen… tot het moment dat je alles weer toelaat.

Dat jojo gedoe heeft geen zin. Zorg voor goede hygiëne goede ventilatie en leef gezond!

Afgelasten van Sportwedstrijden past totaal niet in die boodschap

reusjen 30 september 2020 om 08:45

@Merlinpappa
Als je zelf nergens last van hebt ik het ook wel erg makkelijk praten natuurlijk. Of ben je voorstander van het “nieuwe normaal”.
Als we gewoon allemaal de rest van ons leven in een isoleerkelder gaan zitten met gezuiverde lucht gaat er niemand meer dood aan dit virus.

Merlinappa 30 september 2020 om 09:00

Haha ja, dat is inderdaad ook een stuk makkelijker praten. En ik kom voor m’n werk nog bij zo’n 2-5 huishoudens per dag over de vloer. Kan je nagaan.

Ben wel benieuwd hoe jij in je leven wordt belemmerd door de maatregelen overigens, please enlighten me!

JumbowintdeGiro 30 september 2020 om 09:06

@Merlinappa, aan het eind van de eerste golf werd het zomer. Dat hielp ook nogal. Ik vraag me af of iedereen de ramen open houdt in de winter.

Merlinappa 30 september 2020 om 09:17

@Jumbowintdegiro

En de tweede golf begint al tijdens de hittegolf, en piekt al bijna tijdens de tweede ‘indian summer’ hittegolf van twee weken terug.

Ouwe Taaie Bask 30 september 2020 om 07:47

De curve in NL is momenteel ONTZETTEND steil. Niet vergelijkbaar met andere landen. Er MOET nu hard ingegrepen worden, PUNT!
Dat we sneu zijn omdat het management van VDP op de verkeerde wedstrijden heeft gegokt is niet het probleem van de mensen die verantwoordelijk zijn voor onze collectieve gezondheid.

Merlinappa 30 september 2020 om 08:11

+1

Cochise 30 september 2020 om 13:24

(Bijna) niemand die dat ontkent, maar maatregelen moeten wel zin hebben. Er ontstaat nu een groep mensen die eender welke maatregel toejuichen “omdat er dringend strenger moet worden opgetreden” of omdat zij zich uitverkoren voelen als bestrijders van het virus. Als ze morgen iedereen verplichten om rode sokken te dragen om de verspreiding van het virus tegen te gaan juichen ze dat ongetwijfeld ook toe.
Ik mis nog steeds hét argument dat me moet overtuigen van het nut van deze beslissing. Hoe had een rit die start in Nederland en aankomt in België voor meer corona-besmettingen gezorgd dan een rit die start en aankomt in België? Heel concreet?

Merlinappa 30 september 2020 om 08:08

Buiten besmet worden gebeurd helaas toch vaker wel dan niet. Herinneren we de voetbalwedstrijden met volle stadions in Italië nog, de zogeheten superspread events? Was gewoon buiten.

Dit was laatst nog in NL:
https://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/hele-vriendengroep-met-corona-besmet-op-bierfestival-buiten-onderling-let-je-niet-zo-op~a5964b74/

Misschien is het aflassen van een tijdrit overdreven, maar in denk dat we in deze situatie even uit moeten gaan can ‘better safe than sorry’.

reusjen 30 september 2020 om 08:51

Je hebt het hier over mensen die hebben lopen knuffelen en mogelijk uit elkaars glas hebben gedronken. Dat is wel wat anders dan met een vreemde naar een sportwedstrijd gaan. Daarnaast is er uit dit verhaal niet duidelijk waar de besmetting exact heeft plaatsgevonden. Een enkel verhaal weegt wat mij betreft niet op tegen de wetenschap die vrij helder is op dit punt.

JumbowintdeGiro 30 september 2020 om 08:59

De voetbalwedstrijden waar supporters samen naar reisden en voor en na samen in de kroegen zaten?

Merlinappa 30 september 2020 om 09:01

En met tienduizenden vlak naast elkaar in een stadion zaten ja!

@Reusjen:
Nu ga je er zelf dingen bij verzinnen, zoals dat ze uit elkaars glas zouden hebben gedronken. Als we dingen erbij gaan verzinnen kan ik ook nog wel ff doorgaan, dat slaat simpelweg nergens op.

En het verhaal is toch vrij duidelijk waar de besmetting heeft plaatsgevonden; wil je nog weten aan welk tafeltje het precies is geweest ofzo?

Romāns Vainšteins 30 september 2020 om 09:08

Voetbalsupporters en hun bavianen gedrag hebben geen moer met sport te maken.

reusjen 30 september 2020 om 09:08

@Merlinappa
Dit staat letterlijk in de door jou aangeleverde bron.

Ik vind inderdaad meerdere zaken relevant. Hoe close was het contact en voor hoelang. Ontmoeten ze elkaar op het festival of hebben ze samen opgepropt in een auto gezeten. Dat soort zaken maakt nogal uit.

In het geval van de stadions pak je alleen wat jou het beste uitkomt. Als je de wetenschap volgt is de kans dat de besmettingen in de kroegen en tijdens het reizen hebben plaatsgevonden gewoon vele malen groter dan in de buitenlucht.

n92 30 september 2020 om 09:09

Ik vind de het aflasten van deze etappes in het grote plaatje van corona nog steeds vreemd. Sowieso denk ik dat sport en vertier juist goed is in moeilijke tijden. Maargoed, daar verschillen we dan wellicht van mening over.

Ik wil echter wel zeggen dat “better safe than sorry” een gevaarlijke gedachtegang is. Ten eerste omdat je daarmee alles kan rechtpraten. (Bijv. Er zijn verkeersdoden dus verbieden we al het verkeer, better safe than sorry). Ten tweede omdat ook maatregelen tegen het coronavirus nadelige effecten kunnen hebben. Juist door heel specifiek te kijken welke maatregelen het meest noodzakelijk en doeltreffend zijn voorkom je dat het dagelijkse/normale leven teveel ontregeld wordt want ook dit heeft nadelige effecten op bijv. welzijn en economie.

Merlinappa 30 september 2020 om 09:14

@Reusjen

Dat is puur speculatie van de uitbater. Wat ze zelf zeggen over de glazen:
"Wat ze wél goed deden: het (eigen) glas netjes spoelen voor een nieuw biertje. "

Oftewel: het lijkt mij het meest logisch er vanuit te gaan dat ze netjes uit eigen glas hebben gedronken, welke ook nog schoon was. Speculeren mag je samen met de uitbater doen als je dat zo leuk vindt.

@N92

Daarom zeg ik ook 'in deze situatie'. Niet in elke situatie is dat het beste natuurlijk, maar zelf vind ik van wel in deze situatie. ;)

reusjen 30 september 2020 om 09:21

@Merlinappa
Moet ik nu echt je eigen bron gaan quoten: "Mogelijk dat één van de vrienden uit de groep dertigers al een snotneus had, oppert hij(de uitbater). Of dat ze uit elkaars glas hebben gedronken.

Dat laatste sluit Petra niet uit. ,,Ik voel me wel schuldig”, zegt de Nijmeegse nu."

Je bent hier gewoon niet eerlijk bezig en alleen maar feiten bij je mening aan het zoeken. Dit is gevaarlijk.

Merlinappa 30 september 2020 om 09:29

Ze geven ook aan dat ze de glazen wel continu netjes spoelden. Zelfs als ze een keer glazen hebben verwisseld dan waren het schone glazen. En mij gevaarlijk noemen omdat ik een artikel citeer vind ik nogal eng worden. Typisch om het zo te framen.

Anyway, cherrypicking dit geneuzel. Besmettingen kunnen ook gewoon in de buitenlucht voorkomen. Zeker minder snel dan in gesloten ruimtes, maar het kan wel.

Om dit nog even te ondersteunen met een gezond-verstand-voorbeeld: De huidige spike zijn mensen die 10-14 dagen geleden besmet zijn geraakt. Je weet wel, toen het 25-30 graden was en iedereen lekker buiten was en de ramen open had. Toch gek dat er dan opeens zoveel mensen besmet raken.. ;)

reusjen 30 september 2020 om 09:41

Van een beetje water door een glas gaat een virus niet weg, daarnaast valt het ook uit te leggen als dat er tegelijkertijd uit 1 glas gedronken werd.
Ikzelf vind het argument van de voetbalwedstrijden en logische verklaringen voor de besmettingen sterker, maar daar heb je alleen uitgehaald dat ze in een stadion hebben gezeten. Misschien kan een voorbeeld het duidelijk maken. Een vriendin van mij heeft corona opgelopen, vrijdagavond was ze op een feestje waar veel gedronken werd en iedereen aan elkaar liep te hangen. De volgende dag heeft ze via teams een gesprek gehad met een besmette collega, nu blijk ze corona te hebben. En dat via teams, wie had dat ooit kunnen vermoeden. De kans dat je via een online gesprek corona krijgt is klein, maar hij is er wel, dat blijkt.

Ik zeg niet dat jij gevaarlijk bent, ik zeg dat je manier van werken gevaarlijk is. Als het doel niet meer is de waarheid te zoeken maar te zorgen dat je bewijzen vindt voor jouw waarheid dan gaan we de verkeerde kant op.

Je laatste punt is pure speculatie, er is simpelweg aangetoond dat er buiten nagenoeg geen besmettingen plaatsvinden. Uiteraard moeten we hier scherp op blijven en nog beter onderzoek doen. Maar dit soort dingen als causaliteit brengen is niet oké.

Merlinappa 30 september 2020 om 09:49

Er zijn ook nog geen harde bewijzen dat de besmettelijkheid in de buitenlucht daadwerkelijk praktisch nul is. Is ook allemaal anekdotisch. Het wijst er wel naar, dat ben ik met je eens, maar echt bewijs is er niet.

Helemaal met een nieuw virus wat in de praktijk veel besmettelijker is dan bv de normale griep, moeten we mijns inziens gewoon extra voorzichtig zijn.

Ik ben overigens nog steeds benieuwd waarin jij nou belemmerd wordt door de maatregelen, vertel!

Henk 30 september 2020 om 12:03

Hierbij een artikel uit mei 2020 over een onderzoek naar buiten besmettingen.
Van de 7.324 onderzochte besmettingen bleek er welgeteld 1 buiten plaats gevonden te hebben.
Einde discussie. Belachelijk besluit om BB tour in Nederland af te gelasten.
Sowieso een belachelijk besluit om maatregelen buiten in stand te houden. Laat het gaan, dan zijn mensen misschien meer bereid de resterende maatregelen wel te gehoorzamen.

https://zorgnu.avrotros.nl/nieuws/item/coronavirus-verspreidt-zich-nauwelijks-buitenshuis/

ChassePatate 30 september 2020 om 13:12

De eerste zin zegt eigenlijk al voldoende: “Buiten besmet worden gebeurd helaas toch vaker wel dan niet.” Op die manier zou praktisch meer dan 50% van de mensen die naar buiten gaat besmet raken…. Los daarvan, beetje vreemd om zo’n rigoreuze conclusie te trekken o.b.v. 1 bericht.

SpeedyLegs 30 september 2020 om 08:18

Als het circuit van Zolder bezet is, dan bel je toch even met Zandvoort!

Arie den Blanken 30 september 2020 om 09:22

Daar horen de koersen in deze periode thuis.

Frank V 30 september 2020 om 12:23

Nee nu niet, nooit niet.

FDJ 30 september 2020 om 08:30

“Maatregelen waarbij sporters uit landen met code rood komen”

Ah ja die laten we nu wel gewoon in Nederlandse hotels zitten of zitten alle renners braaf in Belgische hotels al die dagen? Zo, nee? Dan slaan ze nog eens door. Je kunt beter die atleten vanuit de bubbel buiten laten fietsen dan ze in hotels proppen dagenlang. Kans dat je daar iets oploopt is groter.

Romāns Vainšteins 30 september 2020 om 09:10

Dat hele gedoe met kleurcodes is 1 grote farce, 100% nattevingerwerk op zijn lalala’s , en er zijn serieus mensen die het serieus nemen. Wat nu als de cijfers verdubbelen, worden ze dan paars en zwart?

Kelder is de Man 30 september 2020 om 09:16

Bij zwart ligt iedereen dood in bed. Paars weet ik niet.

FDJ 30 september 2020 om 09:35

Eens Romans.

mic1984 30 september 2020 om 09:12

Mondmasker plicht altijd en overal en koers gewoon laten doorgaan. Dan zie ik het probleem niet. Verschil Nederland en België is ook te groot. België moet je heel vaak je mondmasker opzetten, vanaf moment je de grens oversteekt moet het nergens meer. Het blijft vreemd

kleomantre 30 september 2020 om 09:22

Het is niet zo dat het in België nou zoveel positief effect heeft gesorteerd. Het blijft vooral veel schijnveiligheid die wordt gepredikt door de bewindsvoerders, zodat het nog lijkt alsof ze actief en daadkrachtig het virus proberen uit te bannen.

Feit is dat vrijwel iedereen in het duister tast. Dat in de huiselijke en vriendschappelijke sfeer de voorgenomen 1,5 meter afstand waarschijnlijk veelvuldig met de voet getreden wordt en dat misschien wel grootste bron van verspreiding is. Domeinen waar de overheid geen gezag heeft of niet kan handhaven. Buiten die domeinen moet de overheid dan ineens overcompenseren zo lijkt het.

Het laat toch een wrange smaak achter, vooral hoe makkelijk een grote massa te mobiliseren is voor deze zaken en maatregelen gepikt worden die niet horen bij een vrije samenleving (in het bijzonder in Spanje).

mic1984 30 september 2020 om 09:25

Klopt helemaal. Maar heel de economie terug stil leggen zowel sportief op school vlak als economisch gaan ze hopelijk niet meer doen

kleomantre 30 september 2020 om 09:15

Wat een treurnis, politiek correct gezeik.

Wat wordt de volgende stap, bij teveel nieuwe besmetting allerlei publieksevenementen en samenkomsten van mensen blijven verbieden tot het vaccin komt.
En dan mensen verplichten een vaccin te nemen, doe je dat niet mag je nergens meer in? Dat je onder ‘zachte dwang’ een niet goed doortest middel moet innemen welk misschien wel schadelijk voor je gezondheid zal blijken op termijn.

Arie den Blanken 30 september 2020 om 09:24

Wat een gezeik over het afgepakt voelen van een speeltje.
Dat mag voor mij de volgende stap zijn, bij teveel nieuwe besmettingen allerlei publieksevenementen en samenkomsten van mensen blijven verbieden tot het vaccin komt.

reusjen 30 september 2020 om 09:27

Een vaccin verplichten kan sowieso niet. Hoe dat werkt met toegang verbieden lijkt me een heel moeilijk punt. Het zou overigens wel een beetje in de trend van de tijd passen.

reusjen 30 september 2020 om 09:29

@Arie den Blanken
Ik ben toch wel heel erg benieuwd of jij zelf op enige manier geraakt wordt door dit virus. En dan bedoel ik beperkt of financieel geraakt. Ik weet dat het niet aan te voeren is als argument omdat het een drogredenering is, maar ik ben gewoon heel benieuwd hoe je tot zo’n uitgesproken mening 1 kant op komt.

leo jansen 30 september 2020 om 09:31

Corona is geen flauwe kul, Maar je kunt niet alles van de mens afpakken…Sport is een van de belangrijkste bijzaken in het leven van de mens…Laat het aub doorgaan zonder toeschouwers en zend het uit op tv, Zodat we nog iets hebben om naar toe te leven, Dit geld ook voor voetbal en andere sporten.

Merlinappa 30 september 2020 om 09:31

@Reusje
Ik ben wel benieuwd of jij er last van hebt. Ik heb er zelf in ieder geval wel last van gehad als ZZPer, en blijf alsnog achter de meeste maatregelen staan. Ben in ieder geval niet hypocriet vanwege geld ;)

VerstandOpNul 30 september 2020 om 09:32

Het mag toch inmiddels genoegzaam bekend zijn dat er in de buitenlucht erg weinig gevaar voor besmetting is. Er wordt nu wel heel lichtzinnig besloten een paar koersdagen te schrappen. Ook dit speeltje heeft wel degelijk economische impact.

reusjen 30 september 2020 om 09:57

@Merlinappa
Ik werk en studeer. In mijn studie heb ik er wel aardig wat last van omdat de kwaliteit van het onderwijs gewoon gekelderd is. In mijn werk was ik voor corona al begonnen met thuiswerken, dus in die zin is er weinig veranderd. Financieel merk ik er helemaal niets van.

Merlinappa 30 september 2020 om 15:40

Ah dat is wel balen ja. Onderwijs en studenten/leerlingen vangen misschien wel de grootste klappen.

horsm 30 september 2020 om 09:43

Kan die tijdrit niet op de VAM-berg? Dat kan toch makkelijk afgesloten worden?

Marco 30 september 2020 om 09:52

Dat was vast wel mogelijk geweest.. ook op circuit zolder enz.. maar het hele spul staat in Vlissingen om 22 uur de dag ervoor.

Marco 30 september 2020 om 09:44

Donderdag zal er niet gestart worden in Philippine en vrijdag kunnen we niet naar Nederlands Limburg rijden en er finishen in Sittard-Geleen, maar daar worden snel alternatieven voor uitgewerkt. De BinckBank Tour gaat dus voor alle duidelijkheid door t.e.m. zaterdag met, na de rustdag van woensdag, ritten op donderdag, vrijdag en zaterdag de slotrit van Ottignies-Louvain-la-Neuve naar Geraardsbergen.

Marcel 30 september 2020 om 10:55

yess klopt idd
misschien een adennen rit erin gooien?
dat was paar jaar geleden een groot succes met veel spanning enzo

Marco 30 september 2020 om 11:36

@Marcel dat zou idd leuk zijn.. maar ik denk dat die twee etappes met problemen.. ingekort worden of een stukje verplaatst..

Ik kan mij niet voorstellen dat een organisatie nu nog een start, route en finish plaats geregeld krijgen in 2-3 dagen. Dus een compleet nieuwe etappe zie ik niet gebeuren.

Enige kans die ze hadden was vandaag een stuk parcours van de Waalse pijl lenen.

David Janssens 30 september 2020 om 09:53

Waarin een klein land nog veel kleiner kan zijn…. Wat een in- en intrieste beslissing! En waarom? Zo erg is het allemaal echt niet, zeker in Zeeland niet. Wat een onzin! En ook geen AGR nu natuurlijk

horsm 30 september 2020 om 10:00

Ik begrijp de teleurstelling, hoor, maar ik vraag me af hoe we hier over een paar maanden tegenaan kijken, mocht blijken dat Zeeland er inderdaad in geslaagd is om de corona buiten de deur te houden.

Ik bedoel, je kan nu wel ‘angsthazen’ roepen, maar bij de eerste golf bleek dat juist de beslissingen die vlak voor de golf genomen werden enorm veel invloed hadden op het verdere verloop: het carnaval in Brabant, een voetbalwedstrijd en paardenrace in de UK, het niet sluiten van een apres-ski bar in Tirol – het waren allemaal beslissingen die leidden tot uitbraken waarvan het weken of zelfs maanden kostte om ze onder controle te krijgen.

Marco 30 september 2020 om 10:08

Eens

Tomas Van Den Spiegel
@tomasvds
Too bad the Tour de France has set a precedent on a couple of occasions that has lead to cancellation of events. If authorities, organizers, teams and fans cooperate, professional cycling can perfectly be organized in a safe way. All the best to the colleagues

Probleem is alleen, als je mensen oproept om thuis te blijven zijn er altijd een hoop die denken, als de rest thuis blijft dan sta ik daar alleen dat kan geen kwaad… en zo staan er dan 5000

Marco 30 september 2020 om 10:06

Je kunt op dit moment alweer naar een koers kijken… morgen is er weer BinckBank Tour

Het is vooral jammer voor het AK van de BinckBank Tour dat normaal vandaag vorm zou krijgen

leor 16 30 september 2020 om 11:36

Het AK was toch al om zeep door die massale valpartij, en vooral door het na te laten om iedereen terug in dezelfde tijd te zetten. Een eindklassement hoeft er voor mij dus niet meer te komen, gewoon elke rit die nog kan doorgaan rijden als een mini-klassieker en hopen dat er de komende weken niet teveel gesnoeid wordt in de echte klassiekers.

Marco 30 september 2020 om 11:45

Hmm ik zie dit nu pas, ik dacht dat die val in de laatste 3 Km was??

leor 16 30 september 2020 om 13:23

Het was op ongeveer 4km van de meet denk ik. Maar de 3-km regel mist natuurlijk zijn doel, als hij enkel naar de letter en niet naar de geest wordt gevolgd.

AnderJ 30 september 2020 om 10:36

Het werkelijke probleem is natuurlijk dat de laatste maatregelen zo kort geleden zijn afgekondigd dat de veiligheidsregio’s geen andere mogelijkheid zagen dan afgelasten. Als er meer voorbereidingstijd was geweest (zoals bij de tour) was er ook meer mogelijk geweest (bijv. tijdrit met afgesloten start en finish of tijdrit op een afgelopen circuit).

Verder staat het forum bol van de complotdenkers. Fijn dat de onderbuik van de Nederlandse samenleving er ook is. Uit mijn hoofd:
– Corona is ongeveer 10 keer dodelijker dan de griep.
– Vergelijkingen met dodenaantallen met de griep miskennen dat (i) de aantallen besmettingen zijn afgeremd door de eerste lock down, (ii) Corona ook voor veel langdurige narigheid zorgt voor mensen die er niet aan overlijden, meer dan de griep.
– Dat de dood bij het leven hoort, betekent niet dat we er niet zo veel mogelijk aan moeten doen om onnodige doden te voorkomen. We houden ook niet op met onderzoek naar kanker, stellen regels aan autorijden, etc. etc.

Natuurlijk is het prima om een discussie te voeren over welke maatregelen het beste werken tegen de minste beperkingen aan economie en bewegingsvrijheid en natuurlijk mag je kritiek uitoefenen op dit kabinet (dat wat mij betreft opnieuw achter de feiten aanloopt), maar de combinatie van complotdenken met potjes schelden gaan me echt veel te ver.

SolitaryShell 30 september 2020 om 10:46
Quote:
AnderJ 30 september 2020 om 10:36

Het werkelijke probleem is natuurlijk dat de laatste maatregelen zo kort geleden zijn afgekondigd dat de veiligheidsregio’s geen andere mogelijkheid zagen dan afgelasten.

Nee, dat klopt totaal niet, dit is niet wat de veiligheidsregio heeft opgedragen. Dit is puur een keuze van de burgemeesters, die op totaal niets is gebaseerd. Dat ze ook in het geheel niet kunnen uitleggen waarom het niet zou kunnen en waarom ze volledig ingaan tegen de duidelijke bedoeling van de kabinetsmaatregelen (sportwedstrijden gaan door) is tekenend.

Van de veiligheidsregio Zeeland mag het in ieder geval gewoon, dus dáár kunnen ze niet, wat ze onterecht wel doen, naar verwijzen. In de noodverordening is sportbeoefening juist uitgesloten van de maatregelen, precies zoals het kabinet het heeft bedoeld.

AnderJ 30 september 2020 om 10:50

@SolitaryShell: je zal gelijk hebben, maar het verandert mijn punt niet echt. Lokale bevoegdheden hebben gereageerd op kort daarvoor veranderde regelgeving.

SolitaryShell 30 september 2020 om 10:56

Ik verwacht ook van lokale overheden dat ze hun beleid ergens op baseren. En dat doen ze nu niet, deze burgemeesters verzinnen maar wat. Ze hebben niet gereageerd op de nieuwe regelgeving, die negeren ze juist. Dát is het punt.

AnderJ 30 september 2020 om 11:16

@SolitaryShell: ik heb nog niet gelezen wat de burgemeesters voor reden geven, maar is dat niet bijvoorbeeld (i) de koers kan niet (op deze korte termijn) garanderen dat er in strijd met de nieuwe regels geen publiek komt of (ii) de koers kan niet (op deze korte termijn) garanderen dat er geen verboden, te grote samenscholingen van renners/ondersteunend personeel zullen zijn of (iii) de grootte van het peloton is in strijd met de nieuwe regels?

Maar goed, mijn punt blijft staan: burgemeesters moesten op korte termijn kiezen hoe ze zouden omgaan met de nieuwe regels. Kennelijk zagen ze geen andere optie dan de koers afgelasten. Punt zit ‘m in de termijn.

Henk 30 september 2020 om 12:08

De dodelijkheid van corona is door het CDC ( Amerikaanse RIVM ) vastgesteld op 0,26%. Vergelijkbaar met de griep. De griep van 2018 wordt geschat op 0,35%.
Ik weet niet hoe jij bij die onzinnige cijfers komt.

kleomantre 30 september 2020 om 12:27

Aan autorijden zijn ook maar beperkte regels gesteld.

Seniele ouderen kunnen jaren rondrijden met af en toe een spookrijder tot gevolg. Herkeuringen zijn sowieso meer voor de vorm dan dat ze bedoeld zijn om gevaarlijk gedrag van ouderen te weren. Motoren van auto’s zijn niet begrensd terwijl bijna in de gehele wereld het potentieel van bijna iedere auto niet benut mag worden. Er is geen technologie in auto’s ingebouwd die alle Smartphones blockt in auto’s en enkel communicatie via bluetooth via de auto elf toestaat. Er zitten geen alcoholsloten op auto’s. Buiten gepiep in modernere auto’s is een gordel dragen niet nodig om te rijden.

AnderJ 30 september 2020 om 12:53

@Henk:

"Mortality for COVID-19 appears higher than for influenza, especially seasonal influenza. While the true mortality of COVID-19 will take some time to fully understand, the data we have so far indicate that the crude mortality ratio (the number of reported deaths divided by the reported cases) is between 3-4%, the infection mortality rate (the number of reported deaths divided by the number of infections) will be lower. For seasonal influenza, mortality is usually well below 0.1%. However, mortality is to a large extent determined by access to and quality of health care."

https://www.who.int/westernpacific/news/q-a-detail/q-a-similarities-and-differences-covid-19-and-influenza

Nu zij een bronvermelding voor jouw cijfers. CDC en 0,34%? Ben benieuwd.

Jean Dumas 30 september 2020 om 10:50

Je kunt dit op twee manieren bekijken. Zeker is dat kortetermijndenken zinloos is met zo’n virus, en het NL-beleid is wel erg hapsnap op dit moment. Op grond van eigen verantwoordelijkheid neem je natuurlijk sowieso een risico met het organiseren van een meerdaagse koers in twee landen.

ChassePatate 30 september 2020 om 10:51

En dat terwijl Zeeland en Zuid-Limburg op dit moment het minst getroffen worden door de (door experts benoemde) tweede golf.

Marco 30 september 2020 om 12:08

Even los van dit alles, wat vinden we van het niet neutraliseren van de koers bij deze val gisteren op 4 Km van de aankomst..

En ik bedoel dat er bijna geen renner meer is die voor het AK nog in aanmerking komt 112 van de 162 renners zijn al verloren na een massasprint etappe.

kleomantre 30 september 2020 om 12:49

Ze hadden daar niet hoeven rijden, maar ze rijden liever in een kluitje naar de finish. Allemaal begrijpelijk, maar dan kan zoiets gebeuren.

Gewoon laten staan de tijdverschillen nu.

Schollekop 30 september 2020 om 12:12

Back in the USSR waar niets mocht en de overheid bepaalde hoe het leven, jouw leven, er uit zag.
Overigens eens met @Dr op en dr Over waarin hij het heeft over het stelselmatig uithollen van de zorg door het liberale gedachtegoed. Daardoor te weinig en te dure zorg met nu de Corona pleures is uitgebroken, algehele chaos.

Frank V 30 september 2020 om 12:41

Een paar Nederlanders willen weer stoer doen met actie en maatregelen. Die Rutte zwalkt alle kanten op. Eerst int groot en int breed aankondigen 'Nederland Gaat Voor Groepsimmuniteit'. Dan beseffen dat dat niet kan. Dan het meest vrije mondmaskerbeleid. Nu weer de botte beil. Kom nou toch op zeg.

En zoals Schollekop precies zegt. Diezelfde Liberaal zou zich kapot moeten schamen voor zijn bezuinigingen op de zorg. NL heeft met de helft meer inwoners dan BE 50% minder IC bedden. Slimme Mark.

AnderJ 30 september 2020 om 12:51

Ben het in het algemeen met je eens, maar op het punt van de IC bedden niet. Wat is de zin van het leeg hebben staan van IC bedden? Met de opschaling tijdens de eerste golf is het gevreesde tekort aan IC bedden niet gematerialiseerd. Waarom dan 50% meer bedden nodig?

leo jansen 30 september 2020 om 13:27

Het is veel belangrjker om extra geld in de geestelijke gezondheids zorg te stoppen….Van wat ik hier allemaal lees krijg ik het gevoel dat de helft van de Nederlanders daar meer behoefte aan heeft.

Marco 30 september 2020 om 14:23

Het is eigenlijk allebei niet waar.. AnderJ er waren tijdens de eerste golf onvoldoende bedden. Er hebben patiënten in Duitsland gelegen en een hele berg rondrijden van patiënten met speciale bussen.

Echter, voor de 2e golf extra bedden lijkt niet nodig om twee redenen:
1 ze slagen erin om het percentage mensen dat op de IC komt na ziekenhuisopname sterk te verlagen
2 wanneer ze er dan toch op komen houden ze gemiddeld maar 8 dagen een bed bezet ipv 21 dagen dan kun je dus met 1/3 toe

Headlines

Materiaalzone

Populair