Nederlandse inbreng slinkt in Giro Rosa: Vos en Wild geven op

Nederlandse inbreng slinkt in Giro Rosa: Vos en Wild geven op

foto: Orange Pictures - Sportfoto

zaterdag 14 juli 2018 om 10:00

De Giro Rosa gaat vandaag verder zonder Marianne Vos en Kirsten Wild. De twee Nederlanders staan om verschillende redenen niet meer aan het vertrek van de Italiaanse rittenkoers. Vos vanwege ziekte, terwijl Wild zich wil richten op andere koersen.

Een dag van uitersten; zo kun je de vrijdag wel omschrijven voor Vos. De 31-jarige renster van WaowDeals won ’s middags namelijk nog met verve de achtste etappe naar Breganze, door Elisa Longo Borghini en landgenote Lucinda Brand te vloeren in een sprint-a-trois. In de daaropvolgende nacht werd ze echter ziek, waardoor ze niet fit genoeg is om vandaag te starten.

De 35-jarige Wild, winnares van de tweede etappe richting Ovada, stapt om een andere reden af. De sprintster van het geplaagde Wiggle High5 wil zich richten op andere doelen. In een tweet geeft ze aan zich nu te zullen richten op de Britse eendagswedstrijd Ride Londen (28 juli) en het EK baanwielrennen in Glasgow (5-12 augustus).

Beide rensters zullen dus niet meer hoeven afzien op de flanken van de beruchte Monte Zoncolan, waarop de Giro Rosa vandaag zal finishen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

James Highsand 14 juli 2018 om 10:23

Echte reden voor Kirsten om de Giro te verlaten lijkt me toch de Zoncolan. Het zou haar sieren als ze dat dan ook eerlijk als reden noemt. En het is toch geen schande om vrees te hebben voor die berg.

Admirals 14 juli 2018 om 10:30

Dat sluit haar opgegeven reden toch ook niet uit?

nickdt 14 juli 2018 om 11:11

Vos te diep gegaan gisteren.

Mwielerfan 14 juli 2018 om 13:05

@James ze zegt toch dat ze andere doelen heeft, dat is toch hetzelfde als zeggen dat de zoncolan haar teveel energie kost om kort erna competatief te zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair