Nederlandse beloften na wegrit: “Goede benen, maar geen geluk”

zaterdag 26 september 2015 om 10:40
Nederlandse beloften na wegrit: “Goede benen, maar geen geluk”

De Nederlandse beloften wisten vrijdag op het WK in Richmond geen hoofdrol te spelen in de wegwedstrijd. Tim Kerkhof deed het nog het beste met de veertiende plaats. Sam Oomen (22e), Twan Brusselman (23e) en Lennard Hofstede (77e) kwamen op grotere achterstand binnen.

De renners gaven na de wedstrijd aan dat ze over goede benen beschikten, maar geen geluk hadden. Zo werd Oomen in het laatste rondje opgehouden door een val van de Belg Nathan Van Hooydonck. “Ik zat erg goed en was klaar voor een ontsnapping, maar toen kwam Van Hooydonck voor mij ten val en moest ik afstappen”, zegt hij op de site van de KNWU. “Ik weet zeker dat me dat een top tien klassering heeft gekost.”

Ook Brusselman voelde zich nog goed in de finale. “Op de een na laatste klim ben ik nog weggesprongen, maar ik werd al snel weer ingehaald door een achtervolgende groep. Ik voelde me sterk en heb toen geprobeerd de sprint voor Tim aan te trekken.”

Die hoop bleek echter tevergeefs, want de Fransman Kevin Ledanois wist met een late aanval de zege naar zich toe te trekken. “Ik had echt goede benen vandaag”, baalde Kerkhof. “Toen we vlak voor de finish weer bijeen zaten ging ik uit van een laatste eindsprint, maar zover kwam het helaas niet.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

xistnc 26 september 2015 om 11:11

Het leek erop dat ze voortdurend klaar zaten om oorlog te gaan maken, maar het kwam er geen enkele keer van. De aanval van Brusselman was een tegenaanval, er reden er zeker al 7 of 8 voor.

Ik had het idee dat ze inderdaad achter de valpartijen zaten, maar niet zodanig dicht dat ze er de koers mee verliezen. Misschien winnen ze er juist wat plekken mee, omdat de vallers en renners vlak achter de val wel uitgeschakeld werden.

0
NumberSeventeen 26 september 2015 om 11:12

Verschil tussen 5de en 50ste was miniem. Volgens mij kon zowat iedereen mee en was de enige hindernis dat het smal en bochtig was. Jezelf goed kunnen plaatsen levert meer op dan klimmersbenen.

0
Tuubke 26 september 2015 om 11:52

Eens met nr 17: op dit circuit is plaatsing ontzettend belangrijk. Dat gaan we bij de mannen ook meemaken: zeker als er nog een grote groep bijeen zit op het eind, moet je zorgen dat je voorin zit, anders ben je kansloos.

0
Boum05 26 september 2015 om 16:33

Ik heb de hele wedstrijd gezien.
No 51 van Nederland ik geloof hofstede , die heeft echt geen goeie benen
gehad, want die heb ik de hele race als laatste of voorlaatste van het
peleton gezien.
Die moet toch een vreselijke dag hebben gehad, was Jin ziek of wat was er met
hem.
Ik vond het aanfluiting om je land zo te vertegenwoordigen.

0
xistnc 26 september 2015 om 16:44

@Boum05
Op de site van de KNWU kun je wat uitleg vinden. Die site is voor iedereen met internet toegankelijk.

0
Turtlehead 26 september 2015 om 23:16

Nou, met zulke teksten kun je zo naar een NL WT-ploeg.

0
delivio 27 september 2015 om 00:04

Als die Piels renner van de Nederlandse beloften de hele wedstrijd achterin had gezeten was hij hier op wielerflits tot de grond toe afgebrand !

0

Headlines

Populair

Materiaalzone