Eenkhoorn, Hofstede en Roosen twee jaar langer bij Jumbo-Visma
Eenkhoorn tijdens Omloop Het Nieuwsblad - foto: Cor Vos
zaterdag 1 augustus 2020 om 10:01

Eenkhoorn, Hofstede en Roosen twee jaar langer bij Jumbo-Visma

Jumbo-Visma heeft drie aflopende contracten verlengd, melden verschillende bronnen aan WielerFlits. Het gaat om Pascal Eenkhoorn (23), Lennard Hofstede (25) en Timo Roosen (27). Het drietal tekent voor twee seizoenen bij, tot het einde van 2022.

Met het verlengen van de drie contracten blijven drie coureurs gewaarborgd die bijdragen aan het Nederlandse hart van de WorldTour-formatie. Daarnaast werden er met David Dekker, Gijs Leemreize en Sam Oomen reeds drie nieuwe Nederlandse renners aan boord gehaald.

Drietal vertrekt
Tegenover het verlengen en de komst van de nieuwe mannen, verlaten op hun beurt ook drie Nederlanders het schip. Bert-Jan Lindeman (31), Taco van der Hoorn (26) en Tom Leezer (34) zullen volgend jaar niet meer in het shirt van Jumbo-Visma te bewonderen zijn. Hoe hun toekomst eruit ziet, is onbekend.

Leezer werd ei zo na wereldkampioen in Doha – foto: Cor Vos


Lees ook: Tien opties voor laatste plek Jumbo-Visma

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
15 Reacties
Sorteer op:
1 augustus 2020 10:03
Pascal Eenkhoorn = Underrated
  1 augustus 2020 11:43
  Ik vind 'm heel goed maar hij is nog jong. Luwte kan geen kwaad. Zal wel weer zijn werk doen voor Van Aert in Parijs-Roubaix.
1 augustus 2020 10:17
Taco naar Lotto in plaats van Brian van goethem dan maar... en van goethem naar alpecin of wanty :)
  1 augustus 2020 11:10
  Lotto zou inderdaad een mooie ploeg zijn voor Van der Hoorn. In de grote Vlaamse koersen nog in dienst van de kopmannen, maar met het programma dat ze verder in België rijden zullen er daar meer kansen zijn om met wat meer vrijheid te rijden.
1 augustus 2020 10:30
Beetje dubbelop dit stukje nietwaar? Is basicly een uitsnede van het megatransfer artikel eerder vandaag.

Jammer voor Taco dat het blijkbaar niet werkt. Je zou zeggen dat hij toch wel voldoende kwaliteiten bezit om iig te kunnen knechten in het voorjaar. Kan natuurlijk zijn dat het gewoon geen match is of dat ie simpelweg niet aan de waarden komt die ze van de renners verwachten.
1 augustus 2020 10:35
Goh, het zou toch wat geweest zijn als Leezer wereldkampioen zou zijn geworden...

Jammer voor vd Hoorn. Bij Roompot was hij een van de beste. Misschien kan hij beter bij een ploeg als Wanty de Belgische 1.1 wedstrijden rijden.
  1 augustus 2020 10:57
  Dat is misschien niet zo gek voor Taco. Ik hoop dat hij ergens weer een kans krijgt en zijn draai vindt. Bij mij kan hij niet meer stuk sinds hij op prachtige wijze de Schaal Sels won.
1 augustus 2020 11:07
Van den hoorn is toch een renner waar meer uit te halen is, zou je denken.
1 augustus 2020 11:42
Goed dat JV doorselecteert op dit soort jongens. Lindeman en vooral Leezer hartstikke nuttige krachten geweest, maar het wordt alsmaar minder en is mooi geweest. VdHoorn hadden ze nog best een jaartje aan kunnen houden, maar die is niet beter geworden en kan vooral goed uit de voeten in wedstrijden waar JV er te weinig van rijdt.
1 augustus 2020 12:33
Voor de 3 heren die weg zijn gegaan. Proconti pkoeg uit belgie. Alpecin, wanty of wallonnie bruxelles. Zie ze daar wel passen. Al zou van der hoorn niet misstaan in ern pro tour team( Lotto, Ntt). En gaat Roosen de sprintaantrekker voor Dekker worden?
  1 augustus 2020 12:46
  Alpecin-Fenix zou inderdaad prima zijn voor Taco, die ploeg gaat sowieso zijn type koersen rijden dus dat het geen WT is maakt echt niet uit.
1 augustus 2020 12:58
Van der Hoorn zou nog wel een PCT ploeg moeten kunnen vinden. Ik denk dat het lastiger wordt voor Lindeman en Leezer.
1 augustus 2020 13:02
Die bergetappe in de Vuelta van 2015 die Lindeman won. Onvergetelijk was dat. Hij heeft daarna louter geknecht en nooit meer iets gewonnen. Dat deed hij niet onverdienstelijk maar het viel wel op dat hij telkens zo'n beetje als laatste verlengde en nooit langer dan één seizoen. Alsof hij steeds op de schopstoel zat.
1 augustus 2020 13:06
Taco was veelbelovend, maar had vorig jaar geen topjaar. Zie zeker nog wel een toekomst voor hem.
Van Lindeman zei ik vorig jaar al dat ze zijn contract niet moesten verlengen, rendeert gewoon niet genoeg.
Trouwe Leezer heeft lang goed gewerkt voor TJV.
1 augustus 2020 14:24
Leezer, dat vind ik jammer, goeie hardrijder en knecht maar misschien is het een beetje op & bovendien fungeert Theunisse veel beter in die rol en die kan ook zelf winnen. Wel een nuttige man in de sprint trein, maar als er al genoeg zijn die dat kunnen...

Lindemann, ik heb er altijd in gelooft maar kan in een team als dit alleen maar knecht zijn: hopen dat hij zijn aanvalslust bij een Pro Conti team weer kan laten zien, 31 en een hoop ervaring, daar moet nog wel wat in zitten! Maar hij heeft zijn etappe in een grote ronde en kan terugkijken op een mooie carrière. De ploeg groeit en Lindemann kan daar niet in mee.

Van Taco van der Hoorn vind ik het echt zonde, want heeft slechts een halve kans gehad.

Reacties zijn gesloten.