Nederland met Mathieu van der Poel en Marianne Vos in Dendermonde
foto: Cor Vos
maandag 21 december 2020 om 09:43

Nederland met Mathieu van der Poel en Marianne Vos in Dendermonde

Update 25 crossers houden komend weekend de Nederlandse eer hoog in Dendermonde. Mathieu van der Poel ontbrak aanvankelijk in de selectie, maar reist toch af naar Oost-Vlaanderen. Marianne Vos maakt haar rentree in de selectie van bondscoach Gerben de Knegt.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Bij de mannen is Mathieu van der Poel toch van de partij. Omdat de startpositie op het WK in Oostende straks afhangt van de eindstand in de wereldbeker is het beter toch in Dendermonde van start te gaan”, vertelt De Knegt.

Net als in Namen afgelopen zondag zijn de beloften in de eliteselectie opgenomen, omdat zij vooralsnog geen eigen wedstrijd hebben in de wereldbeker. “Die situatie geldt zeker ook al voor Hulst een week later”, aldus de bondscoach. “Mochten de maatregelen in België veranderen, dan kan het zijn dat de beloften in Overijse wel weer hun eigen race kunnen rijden.”

Annemarie Worst moest oververmoeid passen voor de cross in Namen, maar voor de wereldbekercross van 27 december zit ze weer bij de selectie. En dat is niet de enige renster die terugkeert in de KNWU-ploeg. “Bij de vrouwen kijk ik met velen uit naar het wederoptreden van Marianne Vos”, vervolgt De Knegt.

“Net als zijzelf ben ik heel benieuwd waar ze staat in dit topveld, nadat ze als meervoudig wereldkampioene natuurlijk jarenlang de maatstaf voor de concurrentie is geweest. Ze komt deze week al twee keer in actie en dan weten we wellicht al meer wat te verwachten in Dendermonde. Het is goed om haar er weer bij te hebben.”

Selectie elite-mannen
Mathieu van der Poel
Lars van der Haar
Corné van Kessel
Ryan Kamp
Joris Nieuwenhuis
David van der Poel
Stan Godrie
Maik van der Heijden
Pim Ronhaar
Mees Hendrikx
Tim van Dijke
Kyle Agterberg

Selectie elite-vrouwen
Ceylin del Carmen Alvarado
Annemarie Worst
Lucinda Brand
Yara Kastelijn
Manon Bakker
Denise Betsema
Inge van der Heijden
Aniek van Alphen
Puck Pieterse
Marianne Vos
Fem van Empel
Sophie de Boer
Susanne Meistrok

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
21 december 2020 11:05
vdp start er niet?
    21 december 2020 11:09
    Nee.

    Van Aert overigens ook niet, Pidcock wel.
    21 december 2020 11:42
    Is het zeker dat van Aert niet start? Dacht dat hij van de Wereldbeker mogelijk een doel maakte.
21 december 2020 11:23
Benieuwd of Pidcock dan kan laten zien of hij de kroonprins is. Of dat Eli nog van zich af kan bijten.
21 december 2020 11:59
Waarom start Gosse niet in de WB, die staat ook top50.
    21 december 2020 12:04
    Omdat de beloften nu met de elite mogen meedoen en die hoger staan en er nu een max aantal renners is.
    21 december 2020 12:19
    Ah ja, top50+ bij de beste acht van je land = startrecht. Gosse is de negende nederlander in de ranking en dat schuift niet op ondanks de afwezigheid van Mathieu.
    21 december 2020 15:10
    Wel heel erg zuur voor Gosse omdat hij met zijn plek in de top 50 een extra startplek heeft verdiend voor Nederland, maar de KNWU die startplek dan vervolgens aan een belofte geeft. Als hij dadelijk wegzakt uit de top 50 mag hij niet meer meedoen en is Nederland die extra plek kwijt.

Reacties zijn gesloten.