Nederland gaat voor het podium in Ronde van Vlaanderen U23

Nederland gaat voor het podium in Ronde van Vlaanderen U23

Julius van den Berg - foto: Petros Gkotsis/SEG Racing Academy

dinsdag 3 april 2018 om 16:08

KNWU-bondscoach Peter Zijerveld mikt komende zaterdag op het podium van de Ronde van Vlaanderen U23. Namens Nederland staan er zaterdag zes beloften aan de start in Oudenaarde. Aanvankelijk was ook Pascal Eenkhoorn geselecteerd, maar hij is door LottoNL-Jumbo opgeroepen voor Parijs-Roubaix.

De profrenner is in de KNWU-selectie vervangen door Jarno Mobach (19) van Sunweb Development. Hij werd afgelopen Paasweekend nog achtste in de beloftenkoers Le Triptyque des Monts et Châteaux. Mobachs ploeggenoot Nils Eekhoff (20) is ook geselecteerd, evenals Maikel Zijlaard (18, prof bij Hagens Berman Axeon). Zij grepen in dezelfde Belgische rittenkoers voor beloften net naast een dagzege in de openingsrit, toen enkel Jasper Philipsen hen te snel af was in de massasprint.

SEG Racing is net als tijdens Gent-Wevelgem/Kattekoers U23 hofleverancier van de selectie. Namens hen starten Marten Kooistra (20, onlangs winnaar van de Ronde van Zuid-Holland) en Daan Hoole (19), die afgelopen weekend als eerstejaars belofte vijftiende werd in Le Triptyque. De laatste naam is Julius van den Berg (21), die eveneens in vorm steekt. Hij won een rit en het jongerenklassement in de Tour de Normandie, waar hij als vierde eindige in het eindklassement.

Eenkhoorn rijdt Parijs-Roubaix
Aanvankelijk was Eenkhoorn geselecteerd door de KNWU, maar hij is door zijn ploeg LottoNL-Jumbo opgeroepen om Parijs-Roubaix te rijden. Zondag kleurde de 21-jarige renner uit Genemuiden nog een groot deel van de Ronde van Vlaanderen voor profs, door deel uit te maken van de vroege vlucht. Die ‘parcoursverkenning’ levert hem nu een selectie op voor de Hel van het Noorden. “LottoNL-Jumbo is mijn werkgever. Als zij willen dat ik Roubaix rijd, dan gaat dat altijd voor”, vertelt Eenkhoorn voor de camera van WielerFlits.

Selectie flag-nl KNWU voor flag-be Ronde van Vlaanderen U23 2018
flag-nl Julius van den Berg (SEG Racing Academy)
flag-nl Nils Eekhoff (Sunweb Development)
flag-nl Daan Hoole (SEG Racing Academy)
flag-nl Marten Kooistra (SEG Racing Academy)
flag-nl Jarno Mobach (Sunweb Development)
flag-nl Maikel Zijlaard (Hagens Berman Axeon)

Dit artikel delen:

3 Reacties

dark-knight 3 april 2018 om 17:14

Zonde, denk dat Eenkhoorn een van de topfavorieten zou zijn geweest. Even goed een sterk Nederlands team!

0
WernerFranke 3 april 2018 om 17:40

Kon/mocht Jakobsen hier niet aan deelnemen?

0
Celestino 6 april 2018 om 12:05

Wat een onzin dat WT renners nog steeds de belofte wedstrijden kunnen rijden. Geef alleen de conti beloftes de kans die nog een stap moeten maken!!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone