Natnael Berhane: ”Dit is een droom die uitkomt”

dinsdag 23 april 2013 om 18:51

berhane

foto: Sirotti

Natnael Berhane heeft vandaag de derde etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De Eritreeër van Europcar reed op 200 meter van de streep weg van Kevin Seeldraeyers en Mustafa Sayar. Huilend kwam de Afrikaan over de finish: ”Het is geweldig voor de mensen in Afrika om mij op tv te zien winnen!”

”Het was geweldig! Ik had dit totaal niet verwacht, het is niet mijn type aankomst. Het is een droom die uitkomt, en daarom huilde ik ook toen ik de finish passeerde”, zegt Berhane tegen Bicicilismo.

Berhane’s ploeggenoot Bjorn Thurau zat in de ontsnapping van de dag. ”Dat was al een deel van ons scenario. Later hielp het team mij nog op de klim en nadat ik Pauwels had achterhaald (Serge Pauwels was weggereden uit het peloton, red.), heb ik alles gegeven in de laatste kilometers.”

”Het winnen van een race op dit niveau als eerstejaars prof is geweldig! Het is mijn eerste deelname aan de Ronde van Turkije. Het is fantastisch. Ik kwam hier in de hoop te eindigen in de top vijf, maar eerste is het nog beter. Nu we de leiderstrui hebben, moeten we dat verdedigen”, besluit de Eritreeër.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair