Alberto Contador, Andy Schleck, NK baan, Zesdaagse Rotterdam

zaterdag 7 december 2019 om 12:00
Alberto Contador, Andy Schleck, NK baan, Zesdaagse Rotterdam

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Alberto Contador en Andy Schleck, het NK baanwielrennen in Alkmaar en de Wooning Zesdaagse van Rotterdam.

Contador klopt Andy Schleck…op de loopfiets

Alberto Contador en Andy Schleck hebben in het verleden meeslepende duels uitgevochten, maar nog altijd blijken ze elkaar grootste concurrenten. Niet op de flanken van de Tourmalet, maar in een loopfietswedstrijd in Shanghai waar ze het evenement Giro d’Italia Ride Like a Pro bijwonen. De Spanjaard deelde via zijn social media beelden van het koersje, waarin hij het opneemt tegen de Luxemburger. Contador, nog even competitief als in zijn hoogtijdagen, wint.


Nationale elite aan de start van NK baan

Het NK baanwielrennen in Alkmaar heeft over belangstelling onder de nationale toppers niets te klagen. Behalve dat de rood-wit-blauwe kampioenstrui te verdienen is, zijn er namelijk ook punten te behalen voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Bij zowel de mannen als de vrouwen zijn zeven titels te verdelen. Op de sprint komen o.a. Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Nils van ’t Hoenderdaal in actie. Op de duuronderdelen zien we o.a. Wim Stroetinga, Yoeri Havik en Roy Eefting en ook wegrenners als Ramon Sinkeldam en Koen Bouwman op de startlijst staan.

Het NK Duur en Sprint wordt gehouden van 27-29 december. Eerder worden in Omnisport Apeldoorn al het NK Derny (8 december) en het NK Omnium (22 december, met o.a. Lorena Wiebes en Kirsten Wild) verreden.


Zesdaagse Rotterdam introduceert gouden buzzer

De Wooning Zesdaagse van Rotterdam kent komende editie een aantal nieuwigheden. Naast dat de leider voortaan een gele trui aantrekt en dat de puntentelling op de schop gaat, doet de gouden buzzer zijn intrede. Op de eerste vijf avonden wordt tijdens de koppelkoers vanuit het publiek bepaald wanneer de tussensprint plaatsvindt, waar tien bonuspunten te verdienen zijn voor het klassement. Nadat de buzzer is ingedrukt, moet het peloton nog tien ronden rijden tot aan die sprint. De buzzer kan vanaf tien minuten na de start tot tien minuten voor het einde van de koers worden ingedrukt.

Op deze manier wil de organisatie het publiek nog meer bij de wedstrijd betrekken.

foto: WielerFlits

Dit artikel delen:

3 Reacties

Cochise 7 december 2019 om 14:43

Dus Andy Schleck die voor de rest niets van Contador moet hebben omdat hij een bedrieger is gaat zich nu samen met diezelfde Contador belachelijk maken op een loopfietswedstrijdje?
Voor (Chinees) geld danst de beer… Wat voor mij dan weer genoeg zegt over z’n eigen integriteit.

john 8 december 2019 om 08:22

Dus Contador was volgens Schleck een bedrieger. en wat ze in de camper van Papa schleck gevonden (tijdens de Tour weet alleen niet meer welk jaar dat was) hebben was zeker suiker

leegloper 7 december 2019 om 15:14

Bij de start wordt Andy gehinderd door de cameramensen, maar het is vooral de parallelle afzet die Contador zijn voorsprong bezorgt. In de technische bochtensectie is hij superieur en breidt hij zijn marge uit. Met oog voor show laat hij zich aerodynamisch uitbollen op het laatste rechte stuk, maar dan steekt Andy af voor een close finish…

Headlines

Materiaalzone

Populair