Nairo Quintana wint in Asturische sneeuw, Raul Alarcon nieuwe leider

Nairo Quintana wint in Asturische sneeuw, Raul Alarcon nieuwe leider

foto: Sirotti (archief)

zondag 30 april 2017 om 18:33

Nairo Quintana heeft de tweede etappe van de Vuelta Asturias gewonnen. De Colombiaanse klimmer van Movistar maakte de favorietenrol waar op de slotklim. In de laatste fase maakte hij het verschil met de concurrentie.

In Asturië was het vandaag druilerig en koud. Een kopgroep van vijf man reed de hele dag vooruit, maar mocht uiteindelijk niet strijden om de ritzege. Op de Alto del Acebo kwam de sneeuw met bakken naar beneden. Sergio Pardilla trotseerde de winterse neerslag met een demarrage, maar hij werd gecounterd door Dayer Quintana. Topfavoriet Nairo, de broer van Dayer, wist echter nog over alles en iedereen heen te springen.

De Spanjaarden Raul Alarcon (W52-FC Porto) en Fernando Barcelo (nationale selectie) eindigden op de plekken twee en drie. Alarcon is wel de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Chaba 30 april 2017 om 18:48

Aan zijn stand verplicht dat hij hier wint.
Maar zegt dit veel over zijn vorm ten aanzien van de Giro? Dat is toch weer twee en misschien wel drie niveaus hoger.

Random wielerliefhebber 30 april 2017 om 18:51

Ik heb de wedstrijd niet gezien maar ik denk dat een Quintana op 70% van z’n topvorm zo’n wedstrijdje ook nog wel wint dus zegt inderdaad niet heel veel.

Mathieu Moller 30 april 2017 om 19:11

Naar de Tour toe rijdt hij ook meestal een kleinere koers (Route du Sud als ik me niet vergis). Vindt hij dat gewoon fijner of is dat om de concurrentie niet echt een idee te geven van zijn vorm?

Titaantje 30 april 2017 om 19:19

Sevilla :D
still going strong op zn 40ste

Bij quintana is het meestal gissen naar zijn vorm. Veel tijd in Colombia, weinig koersen voor grote rondes. Hij zal er wel staan.

robotour 30 april 2017 om 19:22

Quintana houdt wel Oscar Sevilla achter zich, daar had Mollema in Argentie moeten genoeg mee;) Over het vormpeil van Quintana bergop hoeven wij ons geen zorgen te maken.

schipperaar 30 april 2017 om 19:30

Geen enkele weersomstandigheid houdt hem tegen, topfavoriet voor de giro lijkt het of het vriest of dooit.

TykkeThor 30 april 2017 om 19:52

Wie is die Alarcon? Nog zo’n straaljager van w52. Kan me die Portugees in Algarve ook nog wel herrinneren. Die heeft trouwens al een tijd niet meer gekoerst.

assen 30 april 2017 om 22:57

Ha ha ha, TykkeThor Toch…

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone