Nairo Quintana kiest voor La Route d’Occitanie in aanloop naar Tour de France
foto: Cor Vos
zaterdag 21 mei 2022 om 11:33

Nairo Quintana kiest voor La Route d’Occitanie in aanloop naar Tour de France

Nairo Quintana zal in aanloop naar de Tour de France (1-24 juli) alleen La Route d’Occitanie betwisten, zo meldt L’Équipe. De Colombiaanse klimmer zal kortom niet deelnemen aan het Critérium du Dauphiné of de Ronde van Zwitserland.

Quintana zal in La Route d’Occitanie (16-19 juni) voor het eerst weer een rugnummer opspelden na zijn opgave in de Ronde van Turkije. De 32-jarige klimmer van Arkéa-Samsic was de voorbije weken herstellende van blessures die hij opliep bij een val in de Turkse rittenkoers. Quintana stapte op dag vijf met ‘ernstige schaafwonden aan de rug en de hele linkerzijde van zijn lichaam’ af, liet zijn Franse werkgever weten.

Quintana, die het jaar begon met eindoverwinningen in de Tour de La Provence en de Tour des Alpes Maritimes et du Var en top 5-noteringen in Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië, kan nu echter weer vooruit kijken. De renner hoopt zich over een kleine maand in La Route d’Occitanie klaar te stomen voor zijn hoofddoel dit seizoen: de Tour de France.

Quintana was in 2012 en 2016 al eens de beste in het eindklassement van La Route d’Occitanie, toen de wedstrijd overigens nog door het leven ging als de Route du Sud. De vierdaagse rittenkoers bestaat dit jaar uit twee vlakke etappes, één heuvelrit en een etappe voor de echte klimmers. Dit jaar doen er, naast zeven ProTeams en vijf Continentale ploegen, acht WorldTeams mee aan La Route d’Occitanie.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
21 mei 2022 11:52
En Arkea blijft maar voor de punten gaan... In de Dauphiné van vorig jaar schoot Quintana ook hopeloos te kort. Zijn 18de plek in het klassement leverde slechts 30 UCI-punten op. Dan is de mogelijke rekensom voor dit jaar snel gemaakt natuurlijk, als je weet dat hij door de Tour de la Provence te winnen het belachelijk hoge aantal van 200 punten en met eindwinst in de Tour des Alpes Maritimes nog eens 125 punten kon scoren. Dan kies je niet langer voor de Dauphiné, maar voor Occitanie.
Sinds 2019 kon Quintana maar één WT-koers meer winnen, maar een kniesoor die daarom maalt.
    21 mei 2022 11:57
    Hou eens op met die punten, Arkea is al lang veilig. Quintana rijdt gewoon liever koersen die hij kan winnen en gelijk heeft hij.
    21 mei 2022 12:42
    @Ronellenfitsch
    Breaking news: Quintana dit jaar niet naar de TdF
    21 mei 2022 12:46
    Quintana won in 9 verschillende grote rondes waaraan hij deelnam een rit, in 2019 nog in Tour en Vuelta. Daar rijdt hij zeker niet mee als vulling. Maar dat snap je vast ook wel …

Reacties zijn gesloten.