Nairo Quintana: “Ik ben niet in staat een klassement te rijden in de Tour”

donderdag 24 juni 2021 om 09:52
Nairo Quintana: “Ik ben niet in staat een klassement te rijden in de Tour”

foto: Cor Vos

Nairo Quintana heeft zijn doelstellingen voor de Tour de France moeten aanpassen. De Colombiaanse kopman van Arkéa-Samsic ondervindt nog altijd de gevolgen van zijn valpartij van vorig jaar. “Daardoor ben ik niet in staat om een algemeen klassement te rijden in deze Tour”, vertelde hij aan Colombiaanse media.

De crash in de Tour de France van vorig jaar leverde Quintana een slepende knieblessure op. Hij werd eraan geopereerd, maar is nog altijd niet terug op zijn oude niveau. “Het is daardoor een heel ander jaar voor mij, vooral door die gezondheidsproblemen. Ik sleep die valpartij nog steeds mee. De ploeg heeft daarom ook besloten om met Nacer Bouhanni een andere kopman mee te nemen”, legt hij uit.

“Mijn doel zal daarom zijn om te strijden voor ritzeges. Ik zal daar vol voor gaan, om de ploeg en Colombia vreugde te bezorgen”, aldus Quintana. “Er zijn meerdere kansen, ook al finishen ze niet allemaal bergop. Maar dat zijn wel belangrijke etappes. We proberen veel in de ontsnapping te zitten en de goede etappes uit te kiezen. We zullen vechten voor een overwinning.”

Geen andere Colombianen
Wat opvalt in de Tourploeg van Arkéa-Samsic is dat Quintana de enige Colombiaan is. Zijn broer Dayer en ook Winner Anacona ontbreken. “Dat is omdat het een andere Tour de France voor ons is, we gaan niet voor een algemeen klassement. Daarom heeft de ploeg ander type renners opgesteld. Het is voor mij wel een ongemakkelijke situatie, omdat ik gewend ben om voor een klassement te gaan”, geeft de 31-jarige Quintana aan.

Dit voorjaar kon de kleine klimmer nog geen potten breken in de WorldTour. Hoewel hij de Vuelta Asturias won, kwam hij in Tirreno-Adriatico (twaalfde), de Ronde van Catalonië (veertiende) en het Critérium du Dauphiné (achttiende) niet tot een top-10.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Willem040 24 juni 2021 om 10:01

Als een topper dit roept voor de tour moet je hem in de gaten houden…

Aart van Woud 24 juni 2021 om 10:03

Het wordt na je 40e natuurlijk ook wel wat minder allemaal..

Even serieus: een podiumplaats verwacht ik niet, maar een rit winnen schrijf ik hem zeker niet voor af.

Scott Sunderland 24 juni 2021 om 10:11

Makkelijk gezegd dat je dan maar een etappe gaat winnen. Maar ook daarvoor moet je in de Tour in vorm en medisch fit zijn. Volgens mij is hij geen van beide. Zijn entourage ontbreekt en ook dat zal hem extra zwaar vallen.

Secondant 24 juni 2021 om 10:42

Iemand enig idee hoe die “dopingzaak” rond Quintana en ik meen zijn broertje is afgelopen? Vorig jaar tijdens de laatste dag van de Tour is er toch een inval gedaan in zijn hotel en zijn er zogenaamd suplementen gevonden? Ik heb er nooit meer wat van gehoord volgens mij.

Aart van Woud 24 juni 2021 om 11:54

Bleek om een bolletjestrui te gaan.

Romāns Vainšteins 24 juni 2021 om 14:11

Was een grote lachwekkende actie tov iemand die iets van een kruidentheetje had of zo. Ze stonden bruut voor lul die hunters.

Johnny7 24 juni 2021 om 10:46

Ik blijf het een opvallend fenomeen vinden dat de wat oudere klassementsrenners die niet veel meer presteren toch nog dikke contract krijgen. Quintana, Nibali, Froome etc.. Waarom doet een team dat toch? Shirtjes verkopen doen ze echt niet met een Quintana hoor. Ga dan voor jonge toppers.

Ronellenfitsch 24 juni 2021 om 11:55

Quintana was ruim een jaar geleden nog prima in orde hoor. Niet te vergelijken met Froome die vanuit de lappenmand een nieuwe ploeg vond. En je voorbeelden zijn selectief, Porte noem je maar niet want die won onlangs wat …

Aart van Woud 24 juni 2021 om 11:55

Los van publicitaire waarde zie ik het ook niet waarom.

Panache 24 juni 2021 om 12:01

Klinkt logischer/gemakkelijker dan het is. Kijk eens wat de volgende renners na hun ak-doorbraakjaar nog hebben gepresteerd in een grote ronde.
Barguil na 2017 (toen 25 jaar).
Zakarin na 2017 (toen 27 jaar).
Chaves na 2016 (toen 26 jaar).
Aru na 2015 (toen 24 jaar). Etc.
Ook talenten net onder de absolute top zijn geen zekerheid, denk aan Pierre Latour (referentie 2018 uitstekend jaar). Zullen de jonge Hindley en Hart een dominante factor gaan worden de komende jaren?

Bahrain had dit jaar veel plezier van de 33 jarige Caruso (voorbeeld). Ook Porte, Dan Martin en andere 'oudjes' doen het gewoon uitstekend. Volgens mij heeft vrijwel niemand de kunde om goed te voorspellen welke jonge talenten de komende 3-4 jaar op het allerhoogste niveau prijzen blijven winnen (Pogacar en Bernal zijn dan misschien de enige uitzonderingen).

lo squalo dello Stretto 24 juni 2021 om 12:05

Quintana is razend populair. 1,3 miljoen Instagram-volgers, meer dan Van Aert en van der Poel samen!

Wheely 24 juni 2021 om 12:13

Daar kan Puck nog een puntje aan zuigen squallo.

Thijs E 24 juni 2021 om 12:25

Dat is altijd een mysterie bij het wielrennen. Wat moet Samsic, groot in HR en facilitair management en Arkea, bank/kredietverstrekker (?) met een Colombiaan, terwijl hun kern wrs ligt op thuismarkt Frankrijk?

Naamsbekendheid?

Soit 24 juni 2021 om 12:18

Ik denk dat hij beter had kunnen zeggen “Ik ben niet meer in staat om een klassement in een grote ronde te rijden.” Helaas lijkt dat namelijk het geval. Fysiek en psychisch niet de sterkste renner. Letterlijk en figuurlijk ingehaald door de jeugd.

Headlines

Materiaalzone

Populair