‘Nairo Quintana dicht bij miljoenentransfer naar Arkéa-Samsic’

dinsdag 4 juni 2019 om 11:27
‘Nairo Quintana dicht bij miljoenentransfer naar Arkéa-Samsic’

foto: Cor Vos

Het lijkt vrijwel zeker dat Nairo Quintana aan het einde van dit seizoen het tenue van Movistar zal inruilen voor dat van Arkéa-Samsic. Volgens El Pais is de Colombiaanse klimmer zeer dicht bij een overstap naar de Franse formatie.

Het is geen geheim dat Quintana op het verlanglijstje van ploegbaas Emmanuel Hubert staat. En om de 29-jarige Colombiaan te verleiden tast hij diep in de buidel. Quintana zou een bedrag van tweeënhalf miljoen euro per jaar kunnen verdienen. Daarnaast kan hij rekenen op een bonus als hij erin slaagt de Tour de France te winnen. Dit alles lijkt Quintana volgens de Spaanse krant te hebben overtuigd. Op bevestiging moeten we nog wel even wachten: de transfer mag immers pas vanaf 1 augustus wereldkundig worden gemaakt.

Eerder werd Arkéa-Samsic al in verband gebracht met Julian Alaphilippe, maar de Fransman verlengde onlangs zijn contract bij Deceuninck-Quick Step. Nacer Bouhanni en Alexis Gougeard zouden ook op interesse kunnen rekenen.

Dit artikel delen:

42 Reacties

zipp404 5 juni 2019 om 07:46

Die ploeg rijd, vergeleken met Movistar, op technisch gebied mijlenver achter de feiten aan. Berg op zou dat niet al te veel uit maken, maar zijn tijdrit zal waarschijnlijk nog verder afzwakken op die BH fietsen…

Headlines

Materiaalzone

Populair