Stuyven rijdt MTB-driedaagse in Zuid-Afrika, dopingtest gestopte Rast
foto: Marcel Koch
maandag 29 oktober 2018 om 20:00

Stuyven rijdt MTB-driedaagse in Zuid-Afrika, dopingtest gestopte Rast

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Jasper Stuyven en Gregory Rast.

Stuyven stapt op de mountainbike in Zuid-Afrika

Jasper Stuyven komt dit weekend in actie in een mountainbikewedstrijd. Dat meldt Mountainbike.be. De Belgische coureur van Trek-Segafredo doet in Zuid-Afrika mee aan de Wines2whales, een driedaagse koers van de wijngaarden van Kaapstad naar de kust. Stuyven zal de koppelwedstrijd rijden met mede-Leuvenaar Frans Claes, die een marathonspecialist is.


Na Tankink ook dopingtest voor gestopte Rast

Gregory Rast kreeg onverwacht bezoek van de dopingcontroleurs. Op zich niet heel opvallend, ware het niet dat de 38-jarige Zwitser van Trek-Segafredo zijn laatste profwedstrijd al gereden heeft. Bram Tankink overkwam recent hetzelfde. Volgens Herman Ram van de Dopingautoriteit is dat heel gebruikelijk.

“In principe kunnen wij sporters tot in eeuwigheid controleren”, laat Ram weten bij de NOS. “Het komt dan ook geregeld voor dat we sporters kort na het beëindigen van hun carrière nog controleren. Mocht er iets mis zijn met een vorige test, dan kan een sporter niet opeens zijn carrière beëindigen om zo onder controles uit te komen.”

Ram verwacht dat de komende periode het aantal controles wel flink zal dalen voor renners als Tankink en Rast. “Zodra een sporter zich officieel uitschrijft, ontvangt hij een aangetekende brief, waarna hij zijn whereabouts niet meer hoeft in te vullen”, legt hij uit.

Tjallingii: “Ik heb ze naar huis gestuurd”
In een reactie op de tweet van Rast laat ook Maarten Tjallingii weten gecontroleerd te zijn na het beëindigen van zijn carrière. “Ik heb ze naar huis gestuurd met de boodschap dat ze hun tijd en geld beter konden besteden”, schrijft hij.

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
29 oktober 2018 18:07
Levert Maarten zn sneue bergtruitje in die laatste Giro dan ook even in? Ben je al zo'n prutser bent dat je al niks beter kan winnen dan zo'n lullig truitje, dan ook nog lekker interessant gaan zitten doen met je burgerlijke ongehoorzaamheid.
Als Thomas direct na zijn tourzege was gestopt, dan hadden we het ook lekker "cool" gevonden als ie de dopingcontroleurs weggestuurd had?
  29 oktober 2018 18:20
  Toe maar. Ook Tjallingii moet eraan geloven. Jouw frustratie t.o.v. oud-renners die geen vlieg kwaad doen zit echt diep.
  29 oktober 2018 18:54
  De dopinginstantie is een organisatie, die zwaar geldtekort heeft en van alle kanten wordt aangevallen, terecht of onterecht, maar die in realiteit de enige partij is die de Armstrongs en Riccos uit het wielrennen kan houden.
  En dan ga je als oud renner lekker interessant lopen doen en die organisatie in diskrediet brengen en aan hun geloofwaardig zitten zagen, terwijl ze het zichzelf al moeilijk zat maken, omdat je nog één keertje getest wordt. Boehoehoe, 15 jaar prof geweest en nog één extra test.
  Dat is in mijn ogen van hetzelfde niveau als op een scheidsrechter gaan zitten zeiken die op zn vrije zatermiddag een partijtje komt fluiten.
  29 oktober 2018 19:42
  Dat 'sneue bergtruitje' is voor een renner van zijn statuur toch machtig mooi? Nogal denigrerend.
  Verder vind ik het ook nogal vreemd dat gestopte renners nog gecontroleerd worden. Ik snap best dat je ze wegstuurt
  29 oktober 2018 19:48
  Blijkbaar interesseert Tjallingi zelf dat truitje niet genoeg dat zijn biologisch paspoort ervoor gecontroleerd hoeft te worden.
  29 oktober 2018 20:50
  Volgens mij geeft hij aan dat ze beter nog actieve renners kunnen controleren. Het is maar een suggestie...

  Straks wordt Tjallingii nog geschorst vanwege een gemiste controle.
  29 oktober 2018 21:13
  Tjallingi heeft na de giro nog twee kleine koersjes gereden en is in juni gestopt.
  Maar Kruijswijk, voor die tijd nog met iets minder grote prestaties, won op één bocht na bijna de Giro. Mag iemand uit het niets bijna een Grand Tour winnen of überhaupt vierde worden, met een ploeg wiens biologisch paspoort niet gecontroleerd wordt?
  29 oktober 2018 21:18
  Aanvakelijk vond ik het ook wat overdreven maar West draagt wel een aantal prima argumenten aan die getuigen van een prima recherche-inzicht. + 1 zodoende.

  En ondertussen mogen voetballers alleen gecontroleerd worden wanneer ze allemaal samen zijn ..............................
  29 oktober 2018 22:53
  Waarom zouden ze gestopte renners dan moeten controleren? Ik betwijfel het nut ervan.
  30 oktober 2018 09:36
  Gestopte renners niet controleren kan alleen als ze ook afzien van een comeback. Anders zie ik mogelijkheden om de boel te belazeren
  30 oktober 2018 09:55
  @west 29 oktober 2018 om 18:54

  zeer terechte opmerking
  30 oktober 2018 11:06
  @west
  Ja, wat is het nou... eerst is Tjallingii een nietsnut die niet moet zeuren, en nu is hij instrumenteel in de Girozege van de uiterst verdachte Kruijswijk, naar gelang het je mening ondersteunt.
  30 oktober 2018 15:39
  @tendam
  Waarom blijf je zo paniekerig doen alsof (Lotto-Jumbo)-renners verdacht worden? Dopingcontrole heeft niks te maken met verdacht of niet. Iedereen dient gecontroleerd te worden. Ook al is het voor de duizendste keer.
  Als er overigens kritiek is op jouw stokpaardje, betekent dat niet meteen dat men jouw stokpaardje niet lief vind. Misschien hoopt of wenst men wel dat de lat bij die ploeg of renner hoger ligt of wordt gelegd dan bij alle andere prutsers.
  30 oktober 2018 16:06
  @west
  Haha, ja dan gooi je het over die boeg. Je haalt zelf Kruijswijk erbij plus dat hij daarvoor (volgens jou) niet zoveel had gepresteerd. Allemaal nogal vergezocht. Maar ik gun jou je ergernis :)
  30 oktober 2018 18:12
  Wat had Kruijswijk dan allemaal al wel gepresenteerd voor de giro van 2016? Overigens ben jij de enige die die progressie "verdacht" noemt....
29 oktober 2018 18:16
Kaapstad ligt aan de kust, dus de wijnvelden bij kaapstad zijn niet ver van die kust. Beetje rare manier van uitdrukken, alsof een 3 daagse wedstrijd 15km aflegt.

Verder lijkt ram te suggereren dat tankink tjallingii en rast een verdachte laatste test hebben gehad. Want als dat de voornaamste reden is om te testen doe je dat toch vooral bij renners waar je dat verwacht? Of duurt de analyse zo lang dat je de uitkomst van de laatste test niet kunt afwachten? Lijkt me dat je het dan nog steeds vooral bij verdachte renners doet
29 oktober 2018 18:36
Quote:
In principe kunnen wij sporters tot in eeuwigheid controleren

En het nut daarvan is...?
  29 oktober 2018 18:57
  Dat sporters niet opeens stoppen (om maar niet gecontroleerd te worden) en dan toch een come-back maken?
  29 oktober 2018 20:32
  haha makes sense. Lees soms over een renner die plotseling stopt en dat ik dan denk: "die wil er op het nippertje aan ontsnappen" of zijn ploeg heeft het opgemerkt en zet hem buiten met een smoesverklaring van "wil andere passies gaan najagen".
  29 oktober 2018 23:01
  Wanneer je (weer) wil beginnen, moet je een half jaar vooraf al meedoen aan het bloedpaspoort.
29 oktober 2018 20:46
Is het de bedoeling dat Stuyven daar voor een resultaat gaat? Rijden daar nog meer namen rond?

edit: in origineel artikel zeggen ze voor een sterk resultaat te gaan. Over de deelnemers vind ik niet meteen iets.
29 oktober 2018 21:10
Handig dat Tjallingii op Rast reageert in het Nederlands.
29 oktober 2018 22:08
Cipollinni is een paar maanden voor het WK in Zolder plots gestopt...geen controles, vol laten lopen, licentie weer opgevraagd, geselecteerd voor dat WK, gewonnen...de UCI, het CONI, noem ze maar op... no questions asked....dat waren nog eens tijden...
  30 oktober 2018 17:42
  Kan er wel om lachen. Gelukkig zijn het andere tijden

Reacties zijn gesloten.