Na Di Renzo breekt ook ploeggenoot Zardini zijn sleutelbeen

zondag 12 juli 2020 om 11:43
Na Di Renzo breekt ook ploeggenoot Zardini zijn sleutelbeen

foto: Cor Vos (archief)

Het zit Vini Zabù-KTM niet mee in aanloop naar de herstart van het seizoen. De Italiaanse ploeg kreeg afgelopen vrijdag al te horen dat Andrea Di Renzo zijn sleutelbeen heeft gebroken, maar nu zit ook Edoardo Zardini in de lappenmand.

De 30-jarige Zardini was aan het trainen in de buurt van Domegliara, toen een loslopende hond de weg overstak. De klimmer kon het beest niet meer ontwijken en ging onderuit. In het ziekenhuis constateerden de artsen een gebroken linkersleutelbeen. Het is niet de eerste keer dat Zardini last heeft van een dergelijke blessure.

In de Giro d’Italia van 2018 moest hij al eens opgegeven met een sleutelbeenbreuk. Zardini begon zijn carrière bij Bardiani-CSF, maar koerst nu al enkele seizoenen voor Vini-Zabù KTM. De renner won zes jaar geleden een etappe in de Giro del Trentino, later dat jaar zegevierde hij ook een keer in de Tour of Britain.

Zijn ploeggenoot Di Renzo viel vrijdag tijdens een trainingsritje in Civitanova Marche, een havenstad aan de Adriatische kust, nadat hij een rij auto’s wilde inhalen. Op dat moment sloeg een auto vanaf een andere rijstrook plotseling af, met een botsing tot gevolg.

Dit artikel delen:

4 Reacties

xistnc 12 juli 2020 om 11:58

Die had natuurlijk door dat je daarmee als renner in de marge van een ploeg in de marge een berichtje op WF kon scoren. Toch nog iets, in deze komkommertijd.

Marveloke 12 juli 2020 om 12:05

Alles voor de fame

RainbowJersey 12 juli 2020 om 12:28

Clavicula virus?

Fred Postma 12 juli 2020 om 17:37

In dezelfde winkel gekocht waarschijnlijk.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair