Movistar Team verdeelt rollen voor grote ronden

woensdag 3 juni 2020 om 18:22
Movistar Team verdeelt rollen voor grote ronden

foto: Cor Vos

Movistar Team heeft in een live-video de rolverdeling in de grote ronden van het tweede deel van het seizoen bekendgemaakt. Alejandro Valverde en Enric Mas delen het kopmanschap in de Tour de France en de Vuelta a España, terwijl Marc Soler zich op de Giro d’Italia gaat richten.

Aan het begin van het seizoen was het nog de bedoeling dat zowel Valverde, Mas als Soler van start zou gaan in de Tour de France. Valverde en Soler zouden bovendien de Tour en de Vuelta combineren. Dat betekende dus dat een ploeg zonder echte kopmannen naar de Giro d’Italia zou worden gestuurd. Door het coronavirus en de seizoensstop moest de ploegleiding echter terug naar de tekentafel. De afgelopen weken lieten de renners hun voorkeuren al doorschemeren.

Begin vorige maand werd bekend dat Valverde zou vasthouden aan zijn voornemen om de Tour en de Vuelta te rijden. De ambitieuze Soler zette eveneens zijn zinnen op de Tour en de Vuelta. En uiteindelijk kwam ook de wens van Mas naar buiten: Tour en Vuelta. “Alejandro Valverde zal van onze kopmannen voor de Tour en de Vuelta kiezen, datzelfde geldt voor Enric Mas”, zei sportief directeur Max Sciandri eerder. Die had het toen niet over Soler als kopman.

Tour-Vuelta voor Valverde en Mas
Vandaag kondigde de ploeg de definitieve rolverdeling aan. Valverde en Mas mogen zich richten op een gedeeld kopmanschap in de Tour en de Vuelta. “Met een geweldige ondersteunde ploeg en met Enric erbij kunnen we een goed team vormen”, zei Valverde. Voor de Spanjaard, die in april zijn veertigste verjaardag vierde, worden dit zijn 27e en 28e optreden in een grote ronde. In de Tour is zijn derde plaats in 2015 zijn beste uitslag. De Vuelta wist hij in 2009 al eens te winnen.

Ook Mas kijkt uit naar die samenwerking. De 25-jarige renner debuteerde vorig jaar in de Tour met een 22e plaats, goed voor de derde plek in het jongerenklassement. In 2018 was hij al eens knap tweede in de Vuelta achter Simon Yates “Het motiveert me om naast Alejandro van start te gaan in de Tour en de Vuelta”, liet hij weten in de live-video. “Het is een groot voordeel dat andere teams niet hebben.”

Soler is aangewezen voor de Giro, waar hij het kopmanschap draagt. Het wordt zijn eerste optreden in de Italiaanse ronde, nadat hij in zowel de Tour als de Vuelta al twee keer van start ging. Hij toonde zich zelfverzekerd over deze kans. “Ik ga mijn best doen en in Italië krijg ik een geweldig team aan mijn zijde. Eusebio (teammanager Eusebio Unzué, red) bood me deze mogelijkheid en ik vond het een goed idee. Ik hoop het team een goed resultaat te bezorgen.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

Murcia 3 juni 2020 om 18:40

Soler met zachte dwang naar de Giro gedirigeerd? Ik meende dat hij tot voor kort rekende op deelname aan de Tour. Vanuit ploegperspectief een logische beslissing overigens.

0
Niels H. 3 juni 2020 om 18:50

Had ook gelezen dat hij niet in dienst wilde rijden, dus vanuit dat oogpunt is kopman Giro een goed compromis.

0
Veloburto 4 juni 2020 om 09:44

Soler wilt perse de enige kopman zijn. Ik vond dat hij in de Vuelta vorig jaar echt keihard faalde. Mocht ie eindelijk gedeeld kopman zijn, verloor hij 10 minuten in de 2e rit

0
IlPirata 3 juni 2020 om 19:02

Ben benieuwd of Soler het kopmanschap kan dragen. Top 10 AK zou al mooi zijn. Een goede knecht maakt nog geen kopman.

0
boenk 3 juni 2020 om 19:26

Blij dat het nieuws uiteindelijk de redactie bereikte.

Benieuwd wat hij klaar krijgt in de Giro, nu voor eigen rekening.

0
josi 3 juni 2020 om 19:48
Quote:
Het motiveert me om naast Alejandro van start te gaan in de Tour en de Vuelta (…) Het is een groot voordeel dat andere teams niet hebben.

Ja, een gedeeld kopmanschap met Valverde is waar iedereen van droomt.

0
Kuiperberg 4 juni 2020 om 10:27

haha

0
tvm 3 juni 2020 om 20:02

Qua parcours de juiste keuze. Soler kan met de tijdritten goed uit de voeten. Valverde kan keurig 5-10 rijden in de tour.

0
vincenzo 3 juni 2020 om 20:40

Valverde te hoog ingeschat; de sleet begint er langzaamaan op te komen.

0
Romāns Vainšteins 3 juni 2020 om 20:33

Mas mag met zijn an sans en aadachtmagneet Valverde naast zich uit de luwte opereren, daar verwacht ik veel van. Gaat de eerste Movi zijn in Frankrijk denk ik. Ook in Soler zie ik het wel zitten, dat wordt een uitdager van Evenepoel.

0
boenk 3 juni 2020 om 20:51

Rijden Nibali en Carapaz niet meer mee?

0
Samlambeej 3 juni 2020 om 21:00

Soler gaat in de 2de week sterretjes zien en in de 3de week doordieselen. Das goed voor plek 5.

0
Veloburto 4 juni 2020 om 09:45

Ik zie Soler echt niet als uitdager van Evenepoel. Remco rijdt Marc helemaal zoek in de Giro

0
VerstandOpNul 3 juni 2020 om 21:24

Geen Soler in de Tour dus, jammer, ik had hem graag tegen Quintana zien rijden..

0
Japsie 4 juni 2020 om 07:53

Soler faalt altijd in het hooggebergte. Hoop dat Maa echt gaat bevestigen, zou goed zijn voor het Spaanse wielrennen.

0
Limal 4 juni 2020 om 08:09

Soler moet zich danig herpakken en Mas moet opletten dat hij niet stagneert:
https://www.procyclingstats.com/rider/marc-soler/head-to-head/enric-mas

In elk geval angstige tijden voor Movistar, want als niet minstens één van deze twee snel doorgroeit dan vallen ze binnenkort zonder Spaanse vedette.

0
TrEb 4 juni 2020 om 08:59

@Vicenzo, De sleet bij Valverde?? Je moet de fictieve Grand Tour niet al te serieus nemen. (Valverde werd daar inderdaad slechts 18e)

0
Spake Breekerd 4 juni 2020 om 09:37

Ik ken de onderlinge verhoudingen en persoonlijkheden niet goed, maar het zou toch mooi zijn als Valverde (eenmaal wijs geworden door lockdown en leeftijd) zijn beoogde opvolger heeft ontdekt in Mas. Als mentor en superknecht het Spaanse wielrennen dienen, ik zie het wel zitten. Samen sterk, dat is al even geleden bij Movistar.

0
Veloburto 4 juni 2020 om 10:42

Op zich hebben ze vorig jaar wel alle ploegenklassementen gewonnen in de grote rondes. Muv de tour hebben ze het geweldig gedaan

0
Romāns Vainšteins 4 juni 2020 om 13:05

Mas is een totaal ander type renner en bovendien reeds voorzien van nestoren.

0
Ward 4 juni 2020 om 13:00

Het blijft toch een rare ploeg vind ik persoonlijk. Hun tactiek is vaak voor discussie vatbaar en na het zien van deze docu (https://www.netflix.com/title/81130094?s=a&trkid=13747225&t=wha) stel ik vast dat ze het vaak zelf ook gewoon niet weten :)
Maar zoals Veloburto hierboven zegt winnen ze vorig jaar alle ploegenklassementen in de grote rondes en halen ze eindzege in Giro en podium in Vuelta + mooie ritzeges. Ondanks de negativiteit rond het team toch wel een ploeg die de grote rondes altijd kleurt…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone