Alejandro Valverde kiest voor Tour en Vuelta

vrijdag 8 mei 2020 om 09:00
Alejandro Valverde kiest voor Tour en Vuelta

Alejandro Valverde - foto: Cor Vos

Alejandro Valverde heeft zijn planning voor dit najaar rond. Volgens Tuttobiciweb houdt de 40-jarige Spanjaard vast aan zijn voornemen om dit jaar de Tour en de Vuelta te rijden.

Valverde heeft de hervatting van zijn seizoen gepland op 1 augustus. Hij start dan in Strade Bianche. Daarna volgen Milaan-San Remo en de nationale kampioenschappen. Hij rijdt de Tour de France om zich voor te bereiden op het WK Wielrennen in het Zwitserse Martigny.

Na de Waalse Pijl volgen in oktober Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race, Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen. Op 20 oktober staat hij in het Baskische Irun aan de start van de Ronde van Spanje. Door zijn deelname aan de Vuelta, zal hij de Ronde van Lombardije moeten laten schieten.

Wedstrijdprogramma Alejandro Valverde in 2020
1 aug: Strade Bianche
8 aug: Milaan-San Remo
23 aug: Spaans kampioenschap op de weg
29 aug – 20 sep: Tour de France
27 sep: WK Wielrennen in Martigny
30 sep: Waalse Pijl
4 okt: Luik-Bastenaken-Luik
10 okt: Amstel Gold Race
11 okt: Gent-Wevelgem
14 okt: Dwars Door Vlaanderen
20 okt-8 nov: Vuelta a España

Lees ook:
Dit is de nieuwe wielerkalender voor 2020

Dit artikel delen:

17 Reacties

Duh 8 mei 2020 om 09:41

Top! Gewoon het maximale uit de kalender halen. Zou iedere ronderenner moeten doen.

Bahamontes Fanclub 8 mei 2020 om 11:25

Daar ben ik het niet helemaal mee eens.

Dat bij Movistar een absolute kopman als Valverde San Remo en Wevelgem in zijn programma opneemt, is gemakkelijk.

Maar ik kan me voorstellen dat bij pakweg Jumbo (waar men over een vrij uitgebalanceerde klassiekerploeg beschikt) een Van Aert, Teunissen en Janssen er niet zitten op te wachten dat een Dumoulin en Roglic hun plekje komen opeisen in koersen waar zij weinig tot niets bijdragen.

Johnny7 8 mei 2020 om 11:27

Geweldig deze berichten elke keer. De koersen gaan toch niet door maar wel stronteigenwijs blijven plannen. Zowel organisaties als renners.

SoloSlim 8 mei 2020 om 11:49

Dan moet bijna elke sector stoppen met plannen tot er een vaccin is.
Op die paar weken quarantaine is het al een bloedbad in de horeca/winkels/..

stibadi 8 mei 2020 om 11:51

Nou, ik denk dat het (in aangepaste vorm) wel doorgaat. + topsporters hebben een doel nodig om naartoe te trainen volgens de psychologen. Helemaal niet gek dus om zo’n programma op te stellen.

Kannibaal van Schepdaal 8 mei 2020 om 13:35

En de harde atheïsten die het niet kunnen laten om te reageren dat het belachelijk is te hopen.

Niemand weet zeker dat de wedstrijden doorgaan, jij weet ook niet zeker dat de wedstrijden niet doorgaan.

Zeg dan gewoon dat je het niet weet, en dat het oké is om te hopen. En als het oké is om te hopen omdat je niet zeker weet dat de wedstrijden niet doorgaan, moet je je erop voorbereiden, anders heeft het zeker geen zin. We weten pas zeker dat de wedstrijden doorgaan, als de renners de finish hebben overschreden, en dan is het te laat. Plannen maken en je voorbereiden doe je per definitie vooraf, en vooraf is het in de huidige omstandigheden per definitie onzeker of ze doorgaan.

Bovendien moet je als organisatie, ploeg of renner hopen dat ze doorgaan, omdat het een economische en financiële ramp zou zijn als ze niet doorgaan.

Pessimisten als jij kan iedereen op dit moment wel missen. Natuurlijk moet iedereen er rekening mee houden dat de wedstrijden misschien niet kunnen doorgaan, maar dit hoeft niet onder elk bericht verkondigd te worden als zijnde de Boodschap van onze Lieve Heer Jezus.

Ga van de zon genieten, en we zien later wel of dit alles kan doorgaan of niet.

stibadi 8 mei 2020 om 11:48

Top. Heerlijk programma! Wielerflits kwam altijd met een update van waar de grote mannen reden. Is er al meer bekend? Ik vrees voor een zwakbezette Giro.

Tour:
– Valverde
– Froome, Bernal, Thomas
– Dumoulin, Roglic, Kruijswijk
– Bardet
– Quintana, Barguil
– Porte, Mollema

Giro:
– Carapaz
– Nibali

Vuelta:
– Valverde

Bahamontes Fanclub 8 mei 2020 om 11:58

De meerderheid van de ‘gebuisde’ klassementsmannen in de Tour zullen ook wel te bewonderen zijn in de Vuelta.

Rendo 8 mei 2020 om 12:14

Er zijn al vaak zwakker bezette Giro’s geweest maar toch meer spektakel, daar maak ik me geen zorgen over. Wellicht een buitenkans voor enkelen om een goed klassement te rijden.

Sagan=hulk 8 mei 2020 om 12:50

Majka, Evenepoel, Aru. EF1 heeft ook best veel goede klimmers, een Masnada kan plots opstaan. Uiteindelijk heeft de Giro altijd een mooie koers. Carapaz gaat die opnieuw winnen volgens mij.

De Vuelta lijkt me een ander verhaal. Wie gaat daar nog willen rijden? Benieuwd of Valverde daar nog eens een staaltje kan laten zien.

Kannibaal van Schepdaal 8 mei 2020 om 13:27

Ik denk dat de Giro zal gaan tussen Nibali, Carapaz en, jawel, Evenepoel. Met Evenepoel als onbekende factor natuurlijk, maar dat hij van de drie duidelijk de beste tijdrijder is, opent natuurlijk perspectieven. De vraag blijft natuurlijk of hij al drie weken aankan, en of hij in de bergen niet te veel tijd zal verliezen.

Maar zoals ik vorig jaar correct een podiumplaats voorspelde voor Pogacar in de Vuelta (toegegeven, ik dacht aan een tweede plaats na Roglic), denk ik dat Evenepoel dit jaar wel eens heel dicht kan eindigen in de Giro.

SoloSlim 8 mei 2020 om 11:51

Vraag me wel af waar zijn piekperiode zal liggen..

Jooop 8 mei 2020 om 13:27

Piekperiode van 2003 tot en met 2022, wel een flinke dip in 2010 en 2011.

Sagan=hulk 8 mei 2020 om 12:47

Het zou hem goed doen mocht hij zich eens echt rustig durven houden in de Tour, maar bij Valverde weet je dat dat onmogelijk is. Nu verwacht ik toch een stevige vermoeidheid die zal beginnen opspelen na Luik-Bastenaken-Luik. Tenzij hij zich in de Tour er een tweetal ritten uitpikt en zich warm rijdt dan kan hij zelfs zomaar de Vuelta winnen.

Kannibaal van Schepdaal 8 mei 2020 om 13:18

Ik verwacht dat hij zich inderdaad rustig houdt in de Tour en dan probeert te pieken van het WK tot en met de Vuelta. Maar goed, een een goede Valverde leek begin dit jaar toch iets minder dan een goede Valverde van de voorbije jaren.

SCIC 8 mei 2020 om 14:59

Let in de Giro op Miguel Eduardo Flórez in de Giro. Als hij zijn vorm uit januari en februari meeneemt, kan hij hoge ogen gooien.

Kannibaal van Schepdaal 8 mei 2020 om 20:18

Hij was toch van plan om dit jaar de Tour te rijden? Zijn er berichten (of geruchten) dat hij nu toch voor de Giro zal kiezen? Lopez voor Tour + Vuelta, Fuglsang voor Tour (als helper) + WK + klassiekers en Ion Izagirre voor Giro lijkt mij logischer.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair