Movistar bevestigt komst coach Patxi Vila

maandag 16 december 2019 om 11:12
Movistar bevestigt komst coach Patxi Vila

foto: Cor Vos

Movistar heeft de technische staf uitgebreid met coach Patxi Vila. Zijn komst hing al enige tijd in de lucht, maar is nu officieel bekrachtigd. De Spanjaard was de laatste jaren werkzaam bij BORA-hansgrohe.

Movistar bevestigt vandaag dat Patxi Vila komend jaar deel uitmaakt van haar technische staf als Head of Performance. De Spanjaard deed als profrenner bij onder meer iBanesto.com, Lampre en De Rosa jarenlang ervaring op in het peloton en werkte na zijn actieve carrière achter de schermen bij Tinkoff en BORA-hansgrohe. Ook was hij twee jaar werkzaam bij fietsconstructeur Specialized.

“In al die jaren hield ik Movistar altijd als referentie”, zegt Vila in een persbericht. “Het is mijn thuisteam en de plek waar mijn idolen naam maakten, zoals Pedro Delgado en Miguel Indurain. Ik had enkele prachtige jaren bij BORA-hansgrohe in de ondersteuning van de sportieve successen van de ploeg. Nu Movistar enkele ingrijpende veranderingen ondergaat, vond ik het nu het juiste moment om terug te keren.”

Een van de renners die direct onder Vila vallen, is Johan Jacobs. De Zwitser liet in een interview met WielerFlits onlangs al weten dat hij met de Spanjaard gaat samenwerken. “Vila is een coach die openstaat voor innovatie”, zei Jacobs. “Hij wil een nieuwe wind door de ploeg laten waaien.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Polleke 16 december 2019 om 12:43

Head of performance….de wereld is naar de kloten…

Fieldbird 16 december 2019 om 14:01

Dit is de man die Sagan aan z’n wereldtitels heeft geholpen (uit z’n boek), en nu zal Hendrik Werner Sagan gaan coachen?

LB108 16 december 2019 om 15:40

Szmyd denk ik

IlPirata 16 december 2019 om 19:39

Zal misschien bet een goede coach zijn, maar heeft het verleden niet mee.

https://www.demorgen.be/nieuws/patxi-vila-positief-op-testosteron~b06a80aa/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

https://www.nieuwsblad.be/cnt/o91rmai5 Patxi Vila in de knoei met biologisch paspoort

Polleke 16 december 2019 om 22:34

Nog iemand twijfels of doping wel of niet loont ?

Samlambeej 17 december 2019 om 23:31

nope

Headlines

Materiaalzone

Populair