Moscon over valpartij Reichenbach: “Ik heb er niets mee te maken”

Moscon over valpartij Reichenbach: “Ik heb er niets mee te maken”

foto: Sirotti

woensdag 4 oktober 2017 om 12:23

Gianni Moscon heeft gereageerd op de aantijgingen van FDJ aan zijn adres. De Franse ploeg gaf de jonge Italiaan de schuld van de crash van Sébastien Reichenbach. De onfortuinlijke Zwitser liep bij de valpartij een gebroken elleboog op. Tegenover La Gazzetta dello Sport weerspreekt de renner van Sky de beschuldigingen: “Ik heb er niets mee te maken.”

Opspraak
Volgens FDJ was de 23-jarige Italiaan schuldig, schreef zij op Twitter. “De valpartij is veroorzaakt door gevaarlijk gedrag van een van Reichenbachs tegenstanders, Gianni Moscon”, aldus FDJ op het sociale medium. Volgens de Italiaanse sportkrant zou Reichenbach vlak na zijn val tegen de medische assistentie hebben gezegd dat hij een discussie had met een renner van Sky, zonder een naam te noemen. Vervolgens wees FDJ met de beschuldigende vinger naar Moscon.

Il Trattore is zich echter van geen kwaad bewust. “Het is niet waar”, zegt hij tegen La Gazzetta. “Ik heb er niets mee te maken. We reden op een stuk met een slecht wegdek, toen Reichenbachs handen van zijn stuur af gleden. Ik heb hem nog nooit in mijn leven gesproken”, aldus Moscon. De Italiaan reageerde ook op Twitter op het voorval. “Spijtig om te horen dat Sebastien Reichenbach geblesseerd achtergebleven is na het koersincident van vandaag (dinsdag, red.). Ik wens hem een spoedig herstel.”

Moscon kwam eerder dit jaar in opspraak nadat hij Kévin Reza racistisch bejegend had. Moscon werd voor die actie zes weken geschorst door Sky. Tijdens het recente WK kwam de Italiaan in opspraak doordat hij na een valpartij aan de auto hing om terug te keren in het peloton. Voor dat incident werd hij gediskwalificeerd. Het inmiddels bestempelde enfant terrible heeft dus meer op zijn kerfstok, maar Moscon spreekt de FDJ-aantijgingen van dinsdag dus tegen. Reichenbach zelf heeft nog niet gereageerd.

Dit artikel delen:

35 Reacties

Mwielerfan 4 oktober 2017 om 12:37

Wat betekend il trattore?
En waarom gaan jullie mee in het verhaal van de schorsing? Die kwam perfect in de normale twee weken rust en hoogtestage na het voorjaar. Een schorsing die geen enkele consequentie heeft is natuurlijk niet echt een straf, dus jullie doen sky wel heel veel eer door telkens hun frame te herhalen.

0
Com Truise 4 oktober 2017 om 12:46

Il trattore= de trekker/de tractor
En ik snap WF wel, hij is officieel geschorst geweest, ook al heeft het geen invloed gehad het is en blijft een schorsing.
Ben wel benieuwd naar de beelden, want anders zal het een geruime tijd woord tegen woord zijn zonder enig bewijs.

0
Romāns Vainšteins 4 oktober 2017 om 12:46

il trattore is ‘de tractor’. Op zich een vette bijnaam wel.

0
Romāns Vainšteins 4 oktober 2017 om 12:48

‘Il Clicbaito’ heet hij trouwens op de WF-redactie.

0
ah-ja 4 oktober 2017 om 12:48

De tractor

0
albertooo 4 oktober 2017 om 12:51

Reichenbach heeft enkele getuigen aan zijn zijde.

0
HoofdIsVrij 4 oktober 2017 om 12:52

Reichenbach heeft intussen een officiële klacht ingediend: http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.3077630

0
Noud89 4 oktober 2017 om 12:59

Het is een lastige kwestie natuurlijk omdat er geen beelden zijn. Maar als er daadwerkelijk renners zijn die willen getuigen dat Moscon Reichenbach in volle afdaling een duw heeft gegeven mag hij van mij voor het leven geschorst worden. Zeker gezien het dan waarschijnlijk een afrekening betreft.

0
Youri IJnsen 4 oktober 2017 om 13:00

Maar als ook Moscon getuigen heeft dat hij het NIET heeft gedaan, kan dit lang gaan duren.

0
LyndaLid 4 oktober 2017 om 13:04

Een Italiaanse afrekening.

Gomorrah in het wielerpeloton!

Deze gast krijgt natuurlijk steeds meer schijn tegen, en lijkt (…) op veel vlakken vrij fout te zijn. Als(!) dit nou allemaal klopt, schors hem dan maar voor het leven. Er vanuit gaande dat Reichenbach niet zomaar een officiële klacht indient, en daadwerkelijk getuigen heeft dus. Aan liegende moedwillig andere renners ten val brengende racisten heeft niemand behoefte.

Althans, dat zou je hopen.. Helaas hebben we op wielerflits al kunnen constateren dat het ook een soort van hip is om de aanwezigheid van dat soort debielen toe te juichen.

0
Pédaleur de charme 4 oktober 2017 om 13:11

Dus de ’trattore’ ramt een renner van de weg die hij als ’traditore’ (verrader) beschouwt. Bella storia d’amore.

0
Sephiroth 4 oktober 2017 om 13:11

Dat kan nog boeiend worden. Er valt dan iig iets te lezen naast de Cross gedurende de winter ;-) Mij benieuwen wie de getuigen zijn. Ploegmakkers? en zonder beelden gaat het nog wel ff duren.

0
Noud89 4 oktober 2017 om 13:12

@LyndaLid

Dat hij niet vies is van een beetje vuil spelen hebben we inmiddels allemaan kunnen zien, maar is voor mij nog niet genoeg om een hekel aan Moscon te hebben inderdaad.

Dat hij steeds zo in opspraak is spreekt niet in zijn voordeel, en het feit dat Sky hem heeft geschorst doet vermoeden dat hij in ieder geval uitlating heeft gedaan die racistisch opgevat kunnen worden. Ook bij deze kwestie kan ik me niet voorstellen dat er echt helemaal niks speelt, ik kan me een zaak als deze niet herinneren eerlijk gezegd.

Hoe dan ook, ik heb heel erg veel moeite met juichen voor de prestaties van Moscon. Ik kan genieten van een beetje rotzak als Cavendish of Bouhanni. Maar de zaken waarmee dit groentje in het peloton al geassocieerd is gaan me veel te ver.

0
Romāns Vainšteins 4 oktober 2017 om 13:14

Schorsen van 1-11 tm de dag voor de omloop !

0
albertooo 4 oktober 2017 om 13:21

@Lyndalid
Een beklaagde is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Ik weet het, best een extreem standpunt. En het lijkt mij een ongelooflijk domme actie voor iemand die zo de limieten heeft opgezocht en verder vriendelijk is tegen fans, dus vandaar de scepsis. Indien het waar is zou hij zeker tegen een jaar schorsing aan kunnen zitten.

0
Jacco van Stierop 4 oktober 2017 om 13:30

‘L’intrattabile’ lijkt me een betere bijnaam voor Moscon. Zou toch jammer zijn dat hij zijn onmiskenbare talent laat bederven door dit soort acties, er van uitgaande dat Reichenbach het niet uit zijn duim zuigt. Benieuwd naar de getuigen.
@RV
Acchiappa-click heet dat in het Italiaans, prachtig woord. Italianen zijn wat minder creatief in het bedenken van computertermen in de eigen taal dan bijvoorbeeld de Québécois maar dit is een prettige uitzondering.

0
LyndaLid 4 oktober 2017 om 13:51
Quote:
albertooo – 4 oktober 2017 om 13:21
@Lyndalid
Een beklaagde is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Ik weet het, best een extreem standpunt.

Dit bestrijdt toch ook niemand..?

Wel lijkt het steeds aannemelijker te worden dat dit waar is, gezien de publieke uitingen van Reichenbach (die hem niets opleveren).

Buiten dat, mocht dit niet waar zijn, weten we wel dat Moscon de grenzen op het gebied van moraliteit graag opzoekt, en er overheen gaat. Dat op zich is al kwalijk. Dit zou hem echter niet alleen een misselijkmakend mannetje maken, maar een gevaarlijke idioot. Op de openbare weg iemand een douw geven waarmee je de gezondheid van die persoon ernstig in gevaar kan brengen, is gewoon strafbaar.

0
GreenDay 4 oktober 2017 om 13:53

Moscon als "makkelijk slachtoffer" portretteren is belachelijk. Sommige renners veranderen nu eenmaal in een bullebak tijdens de koers door de vrijgekomen stoffen, maar hij maakt het wel heel bont. Even een denkoefening: stel nu eens dat een heel wat minder getalenteerde kornuit zulke fratsen op 23-jarige leeftijd zou uitsteken? Zou dat dan ook getolereerd worden door de eigen ploeg? Moscon past alleszins perfect bij het Sky-ploegje: "ikke niks gedaan, en nu gewoon doorlopen aub". Ik twijfel er geen seconde aan dat Moscon Reichenbach moedwillig de kant in reed in een afdaling. Denk je dat Reichenbach, in het peleton een absolute nobody in de ogen van Moscon, er voorts baat bij heeft; bij het indienen van een officiële klacht? Bah, bah, bah.

0
Busted 4 oktober 2017 om 13:54

En de moraalridder van de dag award gaat wederom naar… LyndaLid.
Doe er wat leuks mee.

0
nederbelg 4 oktober 2017 om 14:19

Een tractor is maar een tractor. Interessanter is wat er achteraan hangt.
De pikdorser? De beerkar?
Overigens is de Reichenbach waterval tot nader order bekender dan de wielrenner. Hoe dan ook benieuwd naar het waterval-effect…

0
Noud89 4 oktober 2017 om 14:21

@Greenday

Om eerlijk te zijn vind ik het gedrag waarvoor Moscon wordt aangezien helemaal niet bij Sky passen. Ik heb echt helemaal niks met Sky, maar het zijn altijd gentlemans, en dat is Moscon alles behalve. Het zou me ook helemaal niet verbazen als al deze aantijgingen reden genoeg voor Sky zijn om Moscon geen contract verlenging te geven.

0
Romāns Vainšteins 4 oktober 2017 om 14:28

Zou hem dan gelijk binnenhalen. Lijkt me een hartstikke mooie renner voor bijv Astana

0
52voor11achter 4 oktober 2017 om 14:31

Mooi om te zien dat de doping ontwijktaal ook hier terug is:”Ik heb hem nog nooit in mijn leven gesproken”. Dit is toch geen reden dat je hem niet hebt laten vallen?

0
Arsene-Millocheau 4 oktober 2017 om 15:00

Wees voorzichtig om Moscon te veroordelen. De maffia leest vast mee.

0
kleomantre 4 oktober 2017 om 15:08

@52×11: bovendien is het wel heel stellig om het zo te zeggen, manoeuvreer je jezelf ongewild al in de hoek van leugenaar.

Als het waar is en aangetoond kan worden met getuigen, zou ik voor poging tot doodslag pleiten. Dat zou dan ook een terecht einde van zijn carrière zijn.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone