Moscon over valpartij Reichenbach: “Ik heb er niets mee te maken”

Moscon over valpartij Reichenbach: “Ik heb er niets mee te maken”

foto: Sirotti

woensdag 4 oktober 2017 om 12:23

Gianni Moscon heeft gereageerd op de aantijgingen van FDJ aan zijn adres. De Franse ploeg gaf de jonge Italiaan de schuld van de crash van Sébastien Reichenbach. De onfortuinlijke Zwitser liep bij de valpartij een gebroken elleboog op. Tegenover La Gazzetta dello Sport weerspreekt de renner van Sky de beschuldigingen: “Ik heb er niets mee te maken.”

Opspraak
Volgens FDJ was de 23-jarige Italiaan schuldig, schreef zij op Twitter. “De valpartij is veroorzaakt door gevaarlijk gedrag van een van Reichenbachs tegenstanders, Gianni Moscon”, aldus FDJ op het sociale medium. Volgens de Italiaanse sportkrant zou Reichenbach vlak na zijn val tegen de medische assistentie hebben gezegd dat hij een discussie had met een renner van Sky, zonder een naam te noemen. Vervolgens wees FDJ met de beschuldigende vinger naar Moscon.

Il Trattore is zich echter van geen kwaad bewust. “Het is niet waar”, zegt hij tegen La Gazzetta. “Ik heb er niets mee te maken. We reden op een stuk met een slecht wegdek, toen Reichenbachs handen van zijn stuur af gleden. Ik heb hem nog nooit in mijn leven gesproken”, aldus Moscon. De Italiaan reageerde ook op Twitter op het voorval. “Spijtig om te horen dat Sebastien Reichenbach geblesseerd achtergebleven is na het koersincident van vandaag (dinsdag, red.). Ik wens hem een spoedig herstel.”

Moscon kwam eerder dit jaar in opspraak nadat hij Kévin Reza racistisch bejegend had. Moscon werd voor die actie zes weken geschorst door Sky. Tijdens het recente WK kwam de Italiaan in opspraak doordat hij na een valpartij aan de auto hing om terug te keren in het peloton. Voor dat incident werd hij gediskwalificeerd. Het inmiddels bestempelde enfant terrible heeft dus meer op zijn kerfstok, maar Moscon spreekt de FDJ-aantijgingen van dinsdag dus tegen. Reichenbach zelf heeft nog niet gereageerd.

Dit artikel delen:

35 Reacties

john 4 oktober 2017 om 15:25

Dit is de eerste van dit raar ploegje waar de verboden middelen de hersenen heeft aangetast en die gast niet meer weet wat hij doet

0
PeterSelie 4 oktober 2017 om 15:46

Volgens mij is Moscon zijn contract nog niet verlengd omdat hij in onderhandeling is met Patrick Lefevere. Verklaart meteen waar het budget van de ploeg naartoe is.

0
Prima Facie 4 oktober 2017 om 16:41

Als de versie van Reichenbach waar is, dan mag Moscon van mij wel een levenslange schorsing krijgen.

0
LyndaLid 4 oktober 2017 om 16:43

Het is toch echt opmerkelijk, en zorgwekkend, dat het hebben van een gezond verstand in deze tijden gelijk staat aan een “moraalridder” zijn.

Ogh, die goede ouwe tijden waarin er nog algemeen negatief werd gedacht over valsspelen, racisme en iemands leven bewust(!) in gevaar brengen.

0
Lalsacien 4 oktober 2017 om 17:00

Voorlopig is er nog niemand schuldig. Er is wel iemand beschuldigd maar laten we het afwachten voordat we Moscon afschrijven. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

0
Mooie_Mario 4 oktober 2017 om 17:49

De verhalen van beide heren liggen mij iets te ver uit elkaar. De een zegt express bijna dood geduwd te zijn, de ander zegt niet in de buurt geweest te zijn en Reichenbach nog nooit gesproken te hebben. 1 liegt. Of allebei. Ik hou wel van beetje reuring in het peloton en geniet hier dan ook van. Ook dit hoort bij wielrennen. Als ze allemaal netjes achter elkaar gaan fietsen, kijk ik niet meer

0
Mwielerfan 4 oktober 2017 om 19:57

Dank. Met traktor als bijnaam wordt het verhaal steeds waarschijnlijker. Die staan er toch ook om bekend dat andere weggebruikers regelmatig de berm in moeten. En worden vaak door onbezonnen jeugdigen bestuurd.
Zn schorsing kun je moeilijk officieel noemen. Het is niet door een wieler autoriteit geweest, enkel de eigen ploeg. En doordat hij toch al geen wedstrijden reed is het niet meer dan een persberichtje zonder consequenties. Of heeft hij geen salaris gehad en Mocht ie niet trainen in die periode? Stond er niet bij dus dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk

0
Spinergy 4 oktober 2017 om 20:23

Brailsford zal die tweet wel bedacht hebben met zijn glimhoofd vol met boter

0
Samlambeej 5 oktober 2017 om 00:40

Een verwaand talent met dezelfde scheve knikkebollende stijl als Froome. Zou hem dus niet echt missen. Hoeft echter niet de doodstraf te krijgen hoor… Als dit klopt zou een geheel seizoen. Teveel ellende op korte tijd, effe bezinnen jochie

0
montventoux 5 oktober 2017 om 16:08

Kom maar door met de getuigenverklaringen!

@Busted heel mainstream om ‘wederom’ je beklag te doen over moraalridders. Pot verwijt ketel. Wisselbokaal komt je kant op. Mag je houden. Ik nomineer mezelf. Mag dat?

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone