Moreno Hofland: “Vierde plaats was het hoogst haalbare”

zaterdag 7 mei 2016 om 18:06
Moreno Hofland: “Vierde plaats was het hoogst haalbare”

foto: Marcel Koch

De eerste etappe van de Giro d’Italia werd gewonnen door Marcel Kittel. Beste Nederlander werd Moreno Hofland op een vierde plek. De sprinter van LottoNL-Jumbo moest enkel de Kittel, Arnaud Démare en Sacha Modolo voor zich laten in Nijmegen. “Best wel een hectische dag was het”, vertelde hij direct na afloop aan WielerFlits.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Het was smal. We hadden afgesproken van voren te beginnen en energie te sparen. Dat was de juiste beslissing”, aldus de Roosendaler, die op het laatste moment pas aan de selectie werd toegevoegd. Hij looft zijn ploegmaats. “Zij hebben me echt goed geholpen. Dit was het hoogst haalbare. Het was een licht aflopende finishlijn, echt voor de supersnelle jongens. Ik ben blij dat ik zo goed mee kon doen.”

Voor LottoNL-Jumbo zat Maarten Tjallingii mee in de vroege vlucht. “Leuk dat hij meezit. Jammer dat hij net die bergtrui niet pakt”, zegt Hofland.

Wil je niets missen van de Giro-start in Gelderland en nog veel meer?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

69 Reacties

Rik1994 7 mei 2016 om 18:22

Leuk, top hoe TLJ zich nu toch al heeft laten zien. Altijd dat gezeik, maar wellicht wel best presenterende ploeg tot nu toe, en ja ik weet dat er pas 2 dagen geweest zijn

jansen8888 7 mei 2016 om 18:32

Ik wil jullie van Wielerflits een groot compliment geven voor al deze toffe interviews die jullie deze Giro online posten. Bedankt mannen!

Wildebert 7 mei 2016 om 18:34

En zo is het. Wielerflits verre van wielerflets en maakt het girofeestje compleet.

jerteg 7 mei 2016 om 18:35

2e en 4e in de eerste 2 dagen. Niet slecht.

Tisyaboy 7 mei 2016 om 18:41

Gaat Wielerflits met de karavaan mee naar Italië? Of krijgen we morgen de laatste interviews van jullie?

Christie 7 mei 2016 om 18:51

Hij zat te ver van achteren ,anders had hij nog wel tweede kunnen worden

nickdt 7 mei 2016 om 18:55

@Christie
Inderdaad. Want hij kwam supersnel. En als hij het wiel van Kittel had gekozen, was hij er misschien nog overheen gegaan ook. Maar toch, 4de is gewoon goed.

barend99 7 mei 2016 om 18:57

Er zat veel meer in voor Hofland. Hij kwam van erg ver omdat hij zich weer is liet weg dringen en zijn ploeggenoot zat er voor spek en bonen. Jammer anders zat er zeker een 2e plaats in.

tendam 7 mei 2016 om 19:07

Van Emden reed alleen maar in de weg. Dat Hofland anders Kittel had kunnen kloppen lijkt me niet, hij kan niet eens uit het wiel van Theo Bos komen, laat staan uit dat van Kittel.

RaketVuist 7 mei 2016 om 19:12

Sorry hoor, maar deze uitspraak is waarom hij geen topsprinter is. Dit was niet het hoogst haalbare. Hij was na Kittel misschien wel de snelste, maar hij moest weer van veel te ver komen. Als hij in Kittel zijn wiel zit, kan hij podium rijden. Dat hij dit zegt, vertelt mij dat hij geen echte winnaar is. Begrijp me niet verkeerd, 4e is hier een mooie uitslag, maar het is onzin dat dit het hoogst haalbare was.

Johnny7 7 mei 2016 om 19:18

Goed gedaan punt uit.

Nick Doup 7 mei 2016 om 19:20

@Tisyaboy
Helaas zal het beperkt blijven tot de Nederlandse etappes ;)

Sephiroth 7 mei 2016 om 19:40

Soow er zijn er weer een aantal die kritiek moeten leveren ipv blij te zijn dat hofland voor sprintkannonen als greipel, ewan en viviani eindigt. De ene keer zijn ze bij TLJ niet realistisch genoeg en de andere keer te ambiteus.

gewoon een mooie sprint gereden en blijkbaar kon het niet beter in de hectische finale.

RaketVuist 7 mei 2016 om 19:52

@Sephiroth
De prestatie is goed. Deze uitspraak niet. Getuigt van weinig winnaarsmentaliteit.

Wheely 7 mei 2016 om 20:06

“de Kittel” ?

sooike 7 mei 2016 om 20:28

Bekijk die sprint nu eens niet met een geel-zwarte bril , vrienden. Dan zie je toch dat in de laatste kilometers de TLJ-“trein” nergens te bekennen was en dat de ploeg van Kittel een lesje “treinen’ gaf. En om zo maar te veronderstellen dat Hofland na Kittel de snelste was of , erger nog, misschien wel sneller is een conclusie die in ieder geval in deze sprint nergens op slaat. Moreno heeft gelijk, voor hem zit er niet meer in. Niet alleen vandaag niet maar in iedere koers waar de sprint-elite aan de start komt niet. Dat is geen azijnerij maar gewoon het oordeel van iedere kijker die WEL in staat is om de feiten objectief onder ogen te zien.

Hakkie2 7 mei 2016 om 20:35

@sooike: kijk nog eens ged naar de info die TLJ voor de Giro gaf en zelfs het feit dat Hofland als laatste werd toegevoegd: er is geen trein voor Hofland aanwezig, dus dan kun je hem ook niet missen. En die niet aanwezige trein kan dus hooguit voor de tv lessen trekken, voor ze naar California gaan met Groenewegen. De trein die tot ongeveer 2,5km van de finish vooraan reed, reed daar in dienst van Kruijswijk.

Janjanssen98765 7 mei 2016 om 20:38

@raketvuist

Want jij weet natuurlijk hoe zijn benen voelde tijdens die laatste kilometers.

Janjanssen98765 7 mei 2016 om 20:41

@hakkie2

Dat je de moeite nog neemt is bewonderenswaardig.

assen 7 mei 2016 om 20:42

Als TLJ rijdt als een vaatdoek rijden of taktisch slecht (m.i.), krijgen ze van mij de volle laag. Als ze het goed doen, lof. Goed gedaan TLJ! :-)

Hadden jullie gezien hoe attent Kruiswijk rustig meepeddelde bij de laatste twintig een paar km voor het eind? Indrukwekkend!

En die Amador… Niet eens een dark horse meer.

RaketVuist 7 mei 2016 om 20:45

@Janjanssen98765
Wat is dat nou weer voor rukopmerking? Ik mag toch aannemen dat hij net als de andere sprinters in staat is om voordat de sprint begint zich vooraan te manifesteren? Anders is er wel iets heel erg mis. Jij ziet toch ook dat hij van vrij ver toch nog 4e wordt en dicht op plek 2 en 3 zit? Hij had een hele goede sprint, maar kwam van te ver.

vlek 7 mei 2016 om 20:58
Quote:
Moreno heeft gelijk, voor hem zit er niet meer in.

Je bedoelt dat hij vandaag op de toppen van zijn kunnen heeft gepresteerd? Mooi compliment, waar ik het volgens mij mee eens moet zijn. Ik heb hem in zo’n hoge snelheidssprint nooit eerder zo goed gezien.

Janjanssen98765 7 mei 2016 om 21:17

@raketvuist

Nee die opmerkingen van jou getuigen van veel wijsheid.

Je bedoelt dus eigenlijk dat er met sprinters als Ewan, Viviana, Greipel en Nizzolo iets heel erg mis is?
Als je niet snapt dat het constant vechten om posities in die laatste kilometers kracht kost en het daarbij ook nog zo is dat in een wiel sprinten makkelijker is dan moet je toch wat beter opletten bij de komende massasprints.

robotour 7 mei 2016 om 21:23

Hofland heeft het gewoon goed gedaan. Alleen met een supertrein zou hij Kittel kunnen verslaan. Kittel heeft veel meer topsnelheid en macht dat kon je vandaag goed zien.

Borsje 7 mei 2016 om 21:25

Hofland is prima in orde. Bleek al uit zijn tijdrit. Jammer dat hij ‘veel ruimte’ nodig heeft om te sprinten. Hij is snel genoeg.

Headlines

Materiaalzone