Moreno Hofland: “Vierde plaats was het hoogst haalbare”

zaterdag 7 mei 2016 om 18:06
Moreno Hofland: “Vierde plaats was het hoogst haalbare”

foto: Marcel Koch

De eerste etappe van de Giro d’Italia werd gewonnen door Marcel Kittel. Beste Nederlander werd Moreno Hofland op een vierde plek. De sprinter van LottoNL-Jumbo moest enkel de Kittel, Arnaud Démare en Sacha Modolo voor zich laten in Nijmegen. “Best wel een hectische dag was het”, vertelde hij direct na afloop aan WielerFlits.

“Het was smal. We hadden afgesproken van voren te beginnen en energie te sparen. Dat was de juiste beslissing”, aldus de Roosendaler, die op het laatste moment pas aan de selectie werd toegevoegd. Hij looft zijn ploegmaats. “Zij hebben me echt goed geholpen. Dit was het hoogst haalbare. Het was een licht aflopende finishlijn, echt voor de supersnelle jongens. Ik ben blij dat ik zo goed mee kon doen.”

Voor LottoNL-Jumbo zat Maarten Tjallingii mee in de vroege vlucht. “Leuk dat hij meezit. Jammer dat hij net die bergtrui niet pakt”, zegt Hofland.

Wil je niets missen van de Giro-start in Gelderland en nog veel meer?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

69 Reacties

Hakkie2 8 mei 2016 om 11:50

@RaketVuist: ik noem juist dat Greipel, Demare en ook Kittel een voltallige trein hebben, itt Hofland. Die heeft hooguit 1 hulp. Dat mag hij meewegen in zijn blijdschap hier dat hij het maximale er uit heeft gehaald. Realisme kan geen kwaad, altijd ontevreden zijn en meer willen zorgt er voor dat je zeer negatief in het leven staat. Ontevreden zijn als je er niet meer uit kon halen, zorgt voor depressies. Zie ook Vanmarcke vorig jaar.

Cyclingbruh 8 mei 2016 om 12:06

Vandaag weer een kans voor podium jongens, niet bij de pakken neerzetten. Wanneer de wat lastigere ritten komen ben je al verlost van een Modolo en Kittel. Dan moet die opboksen tegen mannen als Colbrelli. Die zege komt er nog wel.

BenderBeach 8 mei 2016 om 12:12

In de reacties van sommige leden wordt mentaliteit verward met kwaliteit. Met de kwaliteiten (goede & slechte) heeft Hofland hier inderdaad het maximaal haalbare gehaald.

Met de (goede en slechte) kwaliteiten van Greipel heeft hij het gister niet goed gedaan. Dat wil natuurlijk niets zeggen over zijn winnaarsmentaliteit.

rahimns 8 mei 2016 om 12:19

@Raketvuist waarom opeens op de man spelen. We kunnen toch gewoon een discussie voeren (wel hoeven het niet eens te worden) zonder iemand te beledigen. Jammer dit.

Janjanssen98765 8 mei 2016 om 13:50

@ raketvuist

Lekker mensen beledigen als je je gelijk niet krijgt, heel volwassen.

En misschien onthouden wat je opschrijft want ook tegen jdclimber en simplex begon je al over niet goed lezen.
Als je trouwens elke keer andere mensen moet wijzen op het feit dat ze niet goed lezen kan het ook weleens aan je boodschap liggen.

RaketVuist 8 mei 2016 om 14:42

@rahimns
Lees anders eerst even de hele discussie, dan zie je dat hij compleet om me heen praat en vanalles in mijn mond legt. Ik zeg 5 keer dat ik de prestatie van Hofland gewoon goed vind, maar telkens probeert hij weer te beweren dat ik deze 4e plek slecht vind. Ja, daar erger ik me aan en dat is gewoon misselijk gedrag. Dat mag dan ook benoemd worden. We zijn hier niet van suiker gemaakt, of wel? Ik kan wel doorgaan met argumenten op tafel leggen, maar bij dit soort figuren heeft dat toch geen zin. Hij heeft zijn reactie al klaar voordat ik iets gezegd heb.

@Janjanssen98765
O, nu kun je ineens wel lezen? Misschien moet je dat eens wat vaker toepassen. Stuur me maar een bericht wanneer je hebt besloten om te reageren op dingen die ik daadwerkelijk heb gezegd, ipv dingen waarvan jij wil dat ik ze gezegd heb.

Janjanssen98765 8 mei 2016 om 14:51

@raketvuist

Kan je even quoten waar ik zeg dat jij die vierde plek slecht vindt?
Als je dat niet kan dan vind ik het toch wel vrij misselijk dat jij mij allerlei woorden in de mond legt en maar roept dat ik niet lees.

RaketVuist 8 mei 2016 om 15:08

”Je bedoelt dus eigenlijk dat er met sprinters als Ewan, Viviana, Greipel en Nizzolo iets heel erg mis is?”
Dit heb ik nooit gezegd. Ik zei dat een sprinter zich voorin moet kunnen manifesteren. Daar maak jij dit van.

”ls jij echt denkt dat Hofland niet wou winnen dan snap je er echt niks van maar hij is achteraf gewoon realistisch.”
Hier verzin jij dat ik denk dat Hofland niet wil winnen. Dat heb ik niet gezegd.

”Alle sprinters willen winnen maar als er één zo oppermachtig is dan kun je niet anders dan je prestatie op waarde schatten en dan was de prestatie van Hofland gewoon goed.”
Hier zeg jij eigenlijk dat ik zijn prestatie niet op waarde schat en dat ik de 4e plek niet goed vind. Dat terwijl ik al een paar keer gezegd had dat ik de prestatie WEL goed vind. Het ging mij om het interview. Niet om de prestatie. Maar ja, daar lees jij overheen.

”Het probleem is gewoon dat jij wilt lezen in dit interview dat Hofland zegt dat hij niet wilt winnen, zodat je kan roepen dat het hem aan winnaarsmentaliteit ontbreekt”
Hier zeg jij weer dat ik denk dat Hofland niet wil winnen. Ik heb al gezegd dat het willen winnen niet hetzelfde is als het hebben van een winnaarsmentaliteit. JIj besluit dat niet te lezen.

”Lekker mensen beledigen als je je gelijk niet krijgt, heel volwassen.”’
Ik beledig je niet omdat ik mijn gelijk niet krijg. Ik beledig je omdat jij zoals je ziet constant dingen verzint die ik niet gezegd heb. Dat irriteert mij. Misschien niet volwassen. Maar ja, volwassen kun je van jou ook niet zeggen. Jij doet mijn posts af als onzin zonder er inhoudelijk sterk op te reageren.

” Als je niet snapt dat het constant vechten om posities in die laatste kilometers kracht kost en het daarbij ook nog zo is dat in een wiel sprinten makkelijker is dan moet je toch wat beter opletten bij de komende massasprints.”
Hier verzin jij weer dat ik niet snap dat het moeilijk is om je te positioneren.

Janjanssen98765 8 mei 2016 om 15:26

Heel blabla verhaal en alles gequote maar ik zie nergens wat jij beweerde wat ik zei.

Alinea 3 slaat de je op Hofland en niet op jou.

En de algehele conclusie is dat jij gewoon een rare definitie hebt van winnaarsmentaliteit.

RaketVuist 8 mei 2016 om 15:32

@Janjanssen98765
Wauw, mooi om te zien dat je moeite neemt om er op een constructieve manier op te reageren. Dan doe ik moeite voor je en dan krijg ik er drie halve zinnen voor terug. Laat ik jou een vraag stellen: Wat is volgens jou winnaarsmentaliteit?

Janjanssen98765 8 mei 2016 om 15:51

Waarom zou ik er een heel verhaal van maken?
Als jouw moeder jou vraagt om een pak melk te halen breng jij dan ook 10 andere artikelen mee en vergeet je de melk?

Winnaarsmentaliteit is een vaag begrip dat mensen gebruiken om iemand zijn instelling en/of prestatie op te hemelen of af te zeiken, in dit geval gebruik jij het om de instelling van Hofland af te zeiken.
Hij heeft volgens jou namelijk geen winnaarsmentaliteit omdat hij tevreden is met plek 4 en niet specifiek zegt dat hij graag wil winnen.

RaketVuist 8 mei 2016 om 16:01

@Janjanssen98765
Die reactie van jou laat toch wel zien dat je er weinig tegenin te brengen hebt. Maakt mij verder niet uit. Your funeral.

Winnaarsmentaliteit is geen genoegen nemen met minder dan de 1ste plek. Zo vaag is dat niet. Je hebt mensen die niet tegen hun verlies kunnen. Mensen die het schaakbord van de tafel vegen als ze verliezen. Dat zijn mensen met een winnaarsmentaliteit. Ze haten verliezen. Het zijn vaak geen fijne mensen, maar ze zijn wel goed in wat ze doen. Natuurlijk kun je goed zijn zonder een echte winnaarsmentaliteit. Het heeft niets met talent te maken. Alleen is het in het wielrennen niet genoeg om een sterk lichaam te hebben. Het mentale is ook een groot deel. Elke professionele wielrenner is mentaal sterk, anders waren ze niet prof geworden. Dat wil niet zeggen dat ze allemaal mentaal even gedreven zijn. De een is gewoon meer gemotiveerd om te winnen dan de ander. Om nou te zeggen dat winnaarsmentaliteit een fabeltje is nogal kortzichtig. Het is gewoon een groot deel van de topsport. En in het bijzonder van wielrennen.

vlek 8 mei 2016 om 16:09

Mocht er werkelijk zoiets bestaan als winnaarsmentaliteit, dan lijkt het me een begrip dat toepassing heeft op meer uitingsvormen dan de karikatuur die mensen er vaak omheen schetsen. Dit interview gebruiken om een afwezigheid aan te tonen lijkt me enkel mogelijk wanneer winnaarsmentaliteit een hele smalle definitie zou hebben.

RaketVuist 8 mei 2016 om 16:12

@Vlek
Dat probeer ik ook niet. Mijn punt was dat DEZe reactie van Hofland getuigde van weinig winnaarsmentaliteit. Op de NOS was net een ander interview met hem en daar was hij een stuk minder voorzichtig. Daar had hij het al over winst! Een stuk veelbelovender dus.

Janjanssen98765 8 mei 2016 om 16:17

Nee jij beweert tegen Rahims dat ik telkens beweer dat jij de prestatie van Hofland slecht vindt, ik vraag quote het dan en vervolgens copy/paste je van alles behalve hetgene wat je beweert.
En dan zeg je ook nog tegen Rahims dat zulk gedrag misselijk is terwijl jezelf degene bent die dit gedrag vertoont.
Dat je in bijna elke post mensen gaat aanvallen dat ze niet goed lezen en zelfs in sommige posts mensen beledigd zegt genoeg over jouw niveau van discussiëren.

Dat er renners zijn die meer gedreven zijn om te winnen dan de rest zal best maar dan kun je nog steeds niet stellen dat een ander geen winnaarsmentaliteit heeft.
Je moet als topsporter ook wel gewoon realistisch zijn na afloop van een rit.
Denk dat alle andere sprinters gewoon hebben kunnen zien dat Kittel de beste was en dan kun je na afloop wel de bus verbouwen, iedereen verrot schelden maar dan zet je alleen jezelf voor lul.

vlek 8 mei 2016 om 16:20

Deze uitspraak vertalen naar zijn hele instelling als sporter was dus toch niet zo verstandig.

RaketVuist 8 mei 2016 om 16:24

@Janjanssen98765
Wie zegt dat hij de bus moet verbouwen? Ik niet hoor. Mooi hoe je ook nu weer dingen verzint. Als je niet erg vind, ga ik nu de giro kijken. Ik heb geen zin meer in de pure poep die uit jouw toetsenbord stroomt. Overigens stond tussen die quotes wel degelijk een waar jij zegt dat ik denk dat Hofland slecht was. Kwestie van begrijpend lezen, kerel. Misschien nog een jaartje meelopen op de basisschool. Doei.

Janjanssen98765 8 mei 2016 om 16:32

Ja geef mij er maar de schuld van dat jij het verstandelijk vermogen hebt van een kleuter.

En nee nergens stond dat ik zei dat jij die vierde plek niet goed vond maar als je niet begrijpend kan lezen is het misschien vrij verwarrend dat niet elke je of jij in zinnen betrekking hebben op de persoon die de zin leest.

En je hebt het zelf over het schaakbord van tafel vegen als iemand verliest maar je snapt niet dat er wielrenners zijn die de bus verbouwen als ze verliezen,zeer pijnlijk dit.

Headlines

Materiaalzone

Populair