Moreno Hofland gaat voor Nederlandse titel

dinsdag 23 juni 2015 om 12:23
Moreno Hofland gaat voor Nederlandse titel

Foto: Alex Whitehead/SWpix.com

Moreno Hofland staat komende zondag als kopman aan de start van LottoNL-Jumbo tijdens het Nederlands kampioenschap in Emmen. De sprinter benadrukt dat het belangrijk is dat zijn ploeg de titel pakt. “Als ploeg moeten we de trui pakken.”

“Ik ga me tijdens de koers proberen te sparen voor een eventuele sprint”, zegt de renner uit Roosendaal op de website van zijn ploeg. “Zij hebben onderweg ook de ruimte om zelf wat te proberen. Als ploeg moeten we de trui pakken.”

Ploegleider Erik Dekker weet dat, zoals altijd, zijn ploeg het richtpunt is in de koers. “Maar dit jaar is het misschien iets minder. We hebben geen sprinter die veruit de snelste is, maar wel eentje die kan wedijveren met de concurrentie. Met Roompot hebben we nu een serieuze tegenstander qua kwaliteit en kwantiteit. Bovendien zijn de eenlingen in buitenlandse dienst erg sterk.”

Dekker benadrukt verder dat het geen makkelijke wedstrijd zal worden, ondanks het vlakke parcours in zijn eigen Drenthe. “De race is 260 kilometer lang.”

LottoNL-Jumbo start komende zondag met zestien renners. Kopmannen voor de Tour de France Robert Gesink en Wilco Kelderman blijven thuis.

Dit artikel delen:

45 Reacties

Burgravio 23 juni 2015 om 12:25

Hofland tegen Wippert, met evt. een poging van Terpstra op 30 km van de streep?

0
achtpuntzes 23 juni 2015 om 12:27

alle ballen op Moreno, de enige in TLJ dienst die daadwerkelijk een wedstrijd kan winnen. ;)

0
robotour 23 juni 2015 om 12:29

Als TLJ weer zo tactisch slecht koerst als ze bijna altijd doen, kunnen ze deze titel ook wel vergeten. 16 man moet toch genoeg zijn om de koers te controleren en altijd een overtal situatie te hebben in ontsnappingen. Gewoon vanaf het begin aanvallen, 6 man in de kopgroep hebben en daarna de koers op slot gooien…is toch niet zo moeilijk.

0
teunster 23 juni 2015 om 12:31

Zowaar wat spierballentaal uit het kamp TLJ en m.i. ook terecht.
Terpstra zal de sprint voor Wippert wel aantrekken neem ik aan (dat doet hij nog wel eens voor bijvoorbeeld een Belg in een landenwedstrijd) dus dat is nog een geduchte concurrent. Volgens mij heeft Wippert nog gekoerst met Mike Terpstra dus dat zou een mooie combine zijn :)

0
kelderfan 23 juni 2015 om 12:35

Als Moreno geen pech onderweg krijgt en ’t uitdraait op een sprint, dan lijkt hij mij de kandidaat met *****!
Lindeman en v.d. Lijke lijken mij de mannen van TLJ, die zouden moeten aanvallen.

0
rahimns 23 juni 2015 om 12:39

Het grootste verschil met andere jaren is het grote blok van Roompot die met waarschijnlijk 18 man aan de start staan. Voor Wippert zou de afstand nog wel eens het lastigste zijn en het feit dat hij geen ploegmaats heeft. Ben heel benieuwd naar wat voor soort wedstrijd het wordt. Voor Moreno is het vooral lastig dat het een vlakke aankomst is.

0
Rode Lantaarn 23 juni 2015 om 12:40

*** Swinkeldam
** Hofland, Wippert
* Van Poppel, Kreder, Stroetinga, Ligthart, Bos (doet die mee?)
Mooi rijtje sprinters hebben we tegenwoordig.

0
Cycl3mi 23 juni 2015 om 12:43

Wippert heeft Peter Koning als ploegmaat, benieuwd wat ze kunnen tegen TLJ en Roompot!

0
boetsjie 23 juni 2015 om 12:45

@rode lantaarn. slim om Kreder in lijstje te zetten, heb je wel weer iets meer kans om te winnen.

0
achtpuntzes 23 juni 2015 om 12:45

260 km is toch te lang voor veruit de meeste renners. ik verwacht een succesvolle late aanval van een der renners die de afstand wel aankan.

0
achtpuntzes 23 juni 2015 om 12:46

@ rode lantaarn:
welke Kreder? er doen er nogal een pak mee met die achternaam. :)

0
Smuckinho 23 juni 2015 om 12:48

Het is jammer dat Theo Bos nog geblesseerd is en Danny van Poppel niet in goede doen is. Die hadden mijn inziens het Hofland en Wippert moeilijk kunnen maken.

0
52voor11achter 23 juni 2015 om 12:48

@Rode Lantaarn
in de swinkel van Sinkel is alles te koop!

0
Rode Lantaarn 23 juni 2015 om 12:55

Die ene die kan sprinten.

0
KnightBiker 23 juni 2015 om 12:55

Van Poppel zou wel eens kunnen verassen hier, hij is snel genoeg. heeft intussen wel wat ervaring en staat er niet helemaal alleen voor.
Het wordt langzaamaan tijd dat hij zijn leergeld gaat uitbetalen in resultaten. (ik weet alleen niet hoe het met zijn vorm gesteld is, en de uitslagen van dit jaar heb ik ook niet erg gevolgd)

De kans op een outsider is ondanks de afstand erg groot dit jaar en een hele mooie kans voor Roompot, ze zullen gemotiveerd zijn.
Team Jumbo Lotto is een beetje onthand en zal de koers hard moeten maken, voor hen ik hoop op 1 van de grote motoren die de koers zal moeten maken: Tjallingii. Hofland achter de hand houden, maar het scala aan goede B-sprinters en Wippert maakt dat Jumbo-lotto daar niet op kan wachten.

0
John hiatt 23 juni 2015 om 12:57

16 renners, het zal weer niet genoeg zijn! Tactisch is deze ploeg zo ontstellend zwak.

0
Wim Kruithof 23 juni 2015 om 13:06

Lotto-Jumbo zou deze trui moeten grijpen. Vorig jaar vond ik overigens precies hetzelfde, en het jaar ervoor ook…

maar het zou toch voelen als een faal, wanneer Hofland wordt geklopt in de sprint, zeker als blijkt dat hij prima is afgezet.

0
Rhohan 23 juni 2015 om 13:10
Quote:
Het wordt langzaamaan tijd dat hij zijn leergeld gaat uitbetalen in resultaten.

Is dat zo? Met leergeld bedoel je – neem ik aan – zijn salaris? Ik denk dat Trek eerder ontwikkeling verwacht bij een 21-jarige renner, dan resultaten.

Kittel, Cavendish, Bouhanni, Kristoff en Viviani zijn allemaal gasten die even moeten rijpen voor ze resultaten boeken.

Alleen Cavendish was nog een broekie (22) toen ie McEwen in de Scheldeprijs te snel af was. Dat is dan ook een baanrenner.

Hofland ontwikkeld zich zeker maar gestaag en heeft al behoorlijk wat spiermassa, iets dat een sprinter goed kan gebruiken en ook een reden dat er pas op latere leeftijd echt geoogst wordt. Van Poppel kan in ieder geval wel verrassen, maar het resultaat zit m in de ontwikkeling.

0
ippglobal 23 juni 2015 om 13:10

Dit zou toch tussen Sinkeldam en Hofland moeten gaan ? Ik denk dat het Sinkeldam wordt, de Giant trein met ervaring geeft voor mij de doorslag.

0
ti-raleigh 23 juni 2015 om 13:10

@ rahimns / 8.6
Inderdaad, de afstand gaat een belangrijke factor gaat worden. Ik ben er niet zo zeker van of het wel een sprint gaat worden, want ik geloof niet dat Roompot en/of TLJ de wedstrijd zal kunnen controleren tot aan het eind.

0
ippglobal 23 juni 2015 om 13:13

ti-raleigh ( mooie naam ! ) Roompot en TLJ en Giant zoeken een massasprint. Lijkt me moeilijk worden voor een ontsnapping.

0
Youri IJnsen 23 juni 2015 om 13:16

Ik denk dat LottoNL-Jumbo en Roompot ook de continentale teams niet moeten onderschatten op dit parcours. Jo Piels, die min of meer een thuiswedstrijd rijden, is bijvoorbeeld aan een heel sterk seizoen bezig. Elmar Reinders komt uit Emmen en wil de overstap naar de profs maken. In combinatie met zijn goede seizoen, zal hij zich zeker laten zien op een bepaald moment in de koers. Daarnaast is – natuurlijk, op een lager niveau – Jeff Vermeulen de Nederlander met de meeste (sprint)zeges dit seizoen. Hij is mijn dark horse voor aankomende zondag!

0
Laatste man 23 juni 2015 om 13:16

Hofland, Wippert, Sinkeldam, Groenewegen of v. Poppel in de sprint. Wellicht v. Baarle, Terpstra, v. Emden of Tjallingi solo.

Bedankt john voor je bijdrage.

0
LaurentJalabert 23 juni 2015 om 13:19

Het makkelijkste Rabo-Blanco-Belkin-Jumbobashmoment van alle wielerflitsleden is weer aangebroken!

Ik vind het helemaal niet zo vanzelfsprekend dat je moet winnen als het het overwicht hebt. Sterker nog ik denk dat de eenling in het voordeel is, nu iedereen naar het machtigste blok kijkt om alles op te lossen – kijk naar Ettix in het voorjaar-.
Dit jaar zijn er echter twee van die blokken, nu Roompot ook wel met een clubje renners zal komen, dus nu acht ik de kans groter dat ze zullen winnen.

0
batchieboy 23 juni 2015 om 13:30

Met 16 man zal het toch wel te doen zijn. Je kan inderdaad gewoon in de vlucht van de dag 6 man stoppen en de andere 10 kunnen dan het peloton afstoppen.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone