Monfort en Van der Sande langer bij Lotto Soudal
Foto: Sirotti
zaterdag 19 september 2015 om 15:41

Monfort en Van der Sande langer bij Lotto Soudal

Lotto Soudal heeft de contracten van de Belgen Maxime Monfort en Tosh van der Sande verlengd. De 32-jarige Monfort is nu tot en met 2017 aan de WorldTour-ploeg verbonden. De 24-jarige Van der Sande zette zijn handtekening onder een eenjarige verbintenis.

“Met de ploeg heb ik gesproken over een rol als wegkapitein in de toekomst, zodat ik mijn ervaring over kan dragen op renners als Bart De Clercq en Louis Vervacke”, zegt Monfort in een persbericht. “Maar naast het geven van tips wil ik ook zelf nog mooie resultaten neerzetten in grote rondes.”

Van der Sande rijdt al sinds zijn profdebuut in 2012 voor Lotto. In de afgelopen Ronde van Spanje drukte hij bij de massasprints regelmatig zijn neus aan het venster. “Ik heb daar gemerkt dat ik een stap heb gezet in mijn ontwikkeling. Ik ben erg blij dat ik bij dit team de kans krijg om verder door te groeien.”

Lotto Soudal zag eerder een andere Belgische blikvanger na negen jaar vertrekken. Jurgen Van den Broeck gaat zijn geluk beproeven bij Katusha.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
4 Reacties
Sorteer op:
19 september 2015 16:24
Van Der Sande begint een goede prof te worden. Hij heeft ietwat de kwaliteiten van een Meersman, in die zin dat hij makkelijker een berg overgeraakt, maar minder snel is aan de meet.
19 september 2015 20:47
Wat een dag voor Lotto-Soudal. Prachtige overwinning van De Bie, en deze contractverlening. Montfort een goede wegkapitein en Van der Sande een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Een topseizoen voor Lotto-Soudal, en in de toekomst kunnen ze de lijn doortrekken. Ik ben blij.:)
20 september 2015 00:31
@fietskoen
Ik ook (ik heb het over het blij zijn) :)
Geweldig team. En dankzij 'Jonge benen' ben ik ook fan van 'Bieke' geworden dus ik kan alleen maar blij zijn :D
20 september 2015 03:30
Aah Monfort de ideale mentor,modelprof en ploeggenoot,luxehelper,puntjespakker...en Serieus wie zou er nou wel nog gewacht hebben op die jankende VDB? Monfort een rasechte Waalse steenkoolmijndiamant. Nee serieus hij zou nu nog aan het wachten zijn vrees ik. Die heeft dat goed ingeschat.

Reacties zijn gesloten.