Mogelijke aanslag bij Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt verijdeld

donderdag 30 april 2015 om 19:04
Mogelijke aanslag bij Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt verijdeld

foto: Marcel Koch

De Duitse politie heeft daags voor de start van Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt 2015 een mogelijke aanslag verijdeld. De politie ontdekte bij een echtpaar die zich ophielden in een ‘bosrijke omgeving in de buurt van de stad Oberursel’ materialen, met daarbij aanwijzingen dat ze die spullen wilden gebruiken voor een aanslag op 1 mei, zo staat te lezen op de site van het Duitse Welt.

De locatie waar de politie de spullen aantrof, ligt pal naast het parcours van Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt. Mede daardoor besloot de politie het gebouw per direct te ontruimen. Dit om de veiligheid van de renners en toeschouwers die de wielerwedstrijd bezoeken te waarborgen. Roompot Oranje Peloton doet morgen mee aan de eendagskoers.

De twee verdachten zouden contacten hebben bij een salafistische beweging (een fundamentalistische stroming binnen de soennitische islam) in Frankfurt en met het terroristische netwerk Al-Qaida. Bovendien waren ze in het bezit van een ongewoon grote hoeveelheid waterstofperoxide en spiritus. Door het inkopen van deze spullen, eind maart, is de Duitse politie de twee op het spoor gekomen. Daags voor de start van de wielerwedstrijd leidde dit tot aanhouding van de twee verdachten en daarmee is een mogelijk aanslag tijdens de wielerkoers voorkomen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Rocsen 30 april 2015 om 19:05

Edit redactie: Dank, is aangepast.

Daan° 30 april 2015 om 19:06

Gelukkig, goed werk van de politie!

John hiatt 30 april 2015 om 19:17

Goed werk! Wielerwedstrijden zijn natuurlijk zeer kwetsbaar en makkelijke doelwitten voor dit soort idioten.

el cyclisto 30 april 2015 om 19:24

Het gaat om een echtpaar (niet om twee mannen), ze hadden al een bom gemaakt en hadden tevens een geweer.
volgens dit bericht

Onie 30 april 2015 om 19:28

Alcohol? Zal wel geen schnapps zijn geweest.

Kingstown 30 april 2015 om 19:36

Wedstrijd is afgelast volgens HR.

el cyclisto 30 april 2015 om 19:44

Jammer! maar blijkbaar nodig.

LinusGerdemann 30 april 2015 om 19:58

Ongelooflijk en geen woorden voor… Deze koers is in Duitsland enorm populair, mede doordat 1 mei een nationale vrije dag is. Verder niets van begrip voor de beslissing van de Duitse politie om de koers af te gelasten. Veiligheid boven alles.

Headlines

Populair

Materiaalzone