Mogelijk vervolg voor Hammer Series Limburg

maandag 10 juni 2019 om 13:46
Mogelijk vervolg voor Hammer Series Limburg

foto: Cor Vos

Als het aan het provinciebestuur van Limburg ligt, krijgt de Hammer Series Limburg een vervolg. Daarmee lijkt de toekomst van de wedstrijd er goed uit te zien, want voor het voortbestaan is het evenement voor een belangrijk deel afhankelijk van de provincie.

Dat vertelde gedeputeerde Ger Koopmans aan 1Limburg, nadat Deceuninck-Quick Step dit weekend de derde editie op haar naam schreef. Als de Hammer Series Limburg de benodigde financiële ondersteuning krijgt van de betrokken gemeente en de provincie Limburg, kan de wedstrijd in stand worden gehouden. De publieke belangstelling laat nog wel te wensen over, maar het evenement trok dit jaar al meer bezoekers: 9500, verdeeld over drie dagen.

De Hammer Sprint van zaterdag trok de meeste fans. “Het groeiende aantal bezoekers geeft aan dat de Hammer Series gaan leven”, constateert organisator Rob Frambach. Een optie is om de openingsdag op zaterdag te plannen in plaats van vrijdag, als veel mensen werken.

Over de benodigde financiële steun wordt binnen twee maanden duidelijkheid verwacht, zo vernam WielerFlits. Verhuizing naar een andere locatie binnen Limburg wordt – mede vanwege financiële problemen bij de gemeente Sittard – niet uitgesloten.

Dit artikel delen:

20 Reacties

west 10 juni 2019 om 14:00

Organiseer liever gewoon een fatsoenlijke ronde van Nederland op 2.1 niveau.

0
LB108 10 juni 2019 om 14:12

Op zondag was er veel minder publiek dan de overige dagen dus het excuus over vrijdag is bullsh*t..
Buiten de kinderen die vooraf konden fietsen nauwelijks publiek, toch heel erg teleurstellend voor een koers in NL..

0
graceland 10 juni 2019 om 15:23

Ben nieuw twee keer gaan kijken de eerste twee dagen en beide keren totaal geen belangstelling .
Als er bij de finish 500 mensen waren dan houdt het op.
Dumoulin als starter met pistool aanwezig want anders zien je hem nooit in de Limburgse koersen.

0
hanzul 10 juni 2019 om 14:19

Was er vorig jaar was super mooi opgezet, alleen er was bijna niemand (was op de zondag). Die dag waren ze in iedergeval nooit uit de kosten gekomen(zal flink wa overheidsgeld bij moeten). Hadden een podium, veel schermen en diverse eettentjes en tenten. Dit jaar zag je al dat ze daar flink op bespaart hadden. Is naar mening een mooi evenement, maar als er weinig publiek komt is het de vraag of er een markt voor is.

0
Romāns Vainšteins 10 juni 2019 om 14:22

Dit is gewoon te gekunsteld gedoe voor de incidentele wielervolger, op het kleine aantal freaks die dit goed pruimen kan je natuurlijk niet bouwen. Ik zie het nog eerder zich doorontwikkelen als subniche wanneer je voor de plaatselijke jeugd geregeld het rondje afzet dan dat zonnodig weer de grote, beroemde profs er bij betrokken moeten worden.

0
assen 10 juni 2019 om 14:22

Fantastisch evenement! Altijd spektakel, dat kan over een gewone wielerwedstrijd niet worden gezegd. En het wordt nu ook al uitgezonden op tv in NL en BEL.

Hopelijk gaat dit groeien, en krijgen we meer van deze Hammer Series evenementen.

0
west 10 juni 2019 om 14:31

Spektakel op de weg misschien. Maar als je het klassement en de puntentelling volgt is er nog nooit één Hammer series spannend geweest. Ronde twee van de sprint is het over het algemeen beslist.

0
Brabander 10 juni 2019 om 16:21

Met je eensch hoor, assen. Als je ziet hoe ze er elke keer invliegen, heerlijk toch? Dat werd de eerste x ook niet verwacht. Maar de kat werd toen niet bepaald uit de boom gekeken. Het is inderdaad wat circusachtig. Maar dat mag ook wel eens toch? Ben alleen niet zo’n fan van de Chase, maar de Climb en Sprint kunnen me prima bekoren

0
west 10 juni 2019 om 17:27

Als het alleen om spektakel gaat en niet om de uitslag of dat er één team na een dag al mijlenver voor staat. Dan moet je er gewoon WWE van maken en lekker vantevoren een scenario schrijven en dat superspektaculair laten afdraaien. Als je wel geïnteresseerd bent in spanning en een klassement waar nog van alles in kan gebeuren, dan moet je gewoon wielrennen kijken.
De enige reden waarom het nu nog spectaculair is, is omdat de teams nog niet weten hoe ze met de puntentelling om moeten gaan. Doe dit concept nog twee jaar en iedereen weet welke ploegen er lam gelegd moeten worden en wie je moet viseren in de climb omdat ze morgen een sprinter hebben. Vergelijk het met het dameswielrennen van een paar jaar geleden en hoeveel minder onbenullig (lees: spectaculair) ze nu rijden.

0
SolitaryShell 10 juni 2019 om 17:53

@west

Nog nooit één spannend geweest?

https://youtu.be/avnX4GJTC1U?t=303, 5:03

I rest my case.

0
Pol 10 juni 2019 om 15:01

De veiligheid van de renners is ook zeer belangrijk, geen seingever gezien op het totale evenement.

0
Sjoerd102 10 juni 2019 om 15:04

Wegen waar toch goed afgezet en tijdens de ploegentijdrit ook voor elke ploeg een motard

0
Pol 10 juni 2019 om 16:34

@Sjoerd102
Er staken mensen over tussen motard en peloton, waar seingevers hadden moeten staan.

0
Polleke 10 juni 2019 om 15:32

‘Mogelijk’ vervolg…denk dat dat genoeg zegt….

0
Beekman 10 juni 2019 om 18:14

Als wielerliefhebber vind ik dat hier niet teveel of geen geld ingepompt moet worden, de balangstelling staat in geen verhouding met de kosten wat dit met zich mee brengt. De enige plaats waar het druk was dat was bij de vip tent, en dan moet je eens kijken wie daar daadwerkelijk naar de koers kijkt. Vind dat geld beter besteed kan worden aan de gemeenschap waar meer mensen iets aan hebben i.p.v. steeds dezelfde koppen die zich vol vreten en zuipen in de vip ruimte.

0
Polleke 10 juni 2019 om 20:08

Flanders Classics kan alleen blijven bestaan dank zij al dat VIP gevreet en gezuip….

0
Beekman 10 juni 2019 om 22:10

@Polleke, dat is vaak zo, alleen in dit geval gaat er een hoop geld vanuit de provincie naar toe.

0
Spurter 10 juni 2019 om 23:35

Als de provincie er geld in steekt, dan moet het wel opleveren. Ik waag te betwijfelen of dat hier het geval is.

Zoiets staat of valt met bekende namen. Dat betekent in Nederland Tom Dumoulin en MVDP. Zie ook de criteriums. Publiek wil grote namen. Net zoals met criteriums. En dan bij voorkeur nog dat Dumoulin of MVDP wint.

Daar is het nog het best mee te vergelijken. Zou zoiets ook doen op momenten dat er geen serieuze wedstrijden zijn. Nu concurreert het met bv. de Ronde van Luxemburg. Zonde. Zet het aan het einde van het seizoen voor WT punten voor de teams of zo. En laat het dan rijden in ’n land zonder al teveel wielertraditie.

Denk dat de provincie Limburg ook beter ervoor kan zorgen dat er weer wat jonge wielertalenten komen. En dat de Limburgse renners die er zijn, in de buurt kunnen koersen.

Daar heb je allemaal veel meer aan dan in het vaarwater te gaan zitten van andere wedstrijden en een verkapt criterium te rijden met een vrij matig deelnemersveld.

0
john 11 juni 2019 om 10:42

En die Koopmans blijft maar met (Limburgs) belasting s geld strooien om zijn hobby te kunnen zien

0
Joachim Agostinho 11 juni 2019 om 11:58

Ik vind het wel vermakelijk en een groot voordeel voor de ploegen is dat er in diverse samenstellingen een TTT kan worden gereden. Zoveel mogelijkheden doen zich in de reguliere koersen niet voor en als ze verreden worden hebben ze meestal een behoorlijke impact op een klassement.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone