Milaan-San Remo tóch op 8 augustus, Ronde van Lombardije op feestdag

donderdag 11 juni 2020 om 22:35
Milaan-San Remo tóch op 8 augustus, Ronde van Lombardije op feestdag

foto: Cor Vos (archief)

De discussie rondom de nieuwe data voor Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije lijkt ten einde. Bondsvoorzitter Renato Di Rocco bevestigt tegenover Il Messaggero dat Milaan-San Remo tóch op zaterdag 8 augustus verreden wordt, met de Ronde van Lombardije een week later op 15 augustus. Die data gaat organisator RCS aan de UCI voorleggen.

“Milaan-San Remo op 8 augustus en de Ronde van Lombardije op 15 augustus is een uitstekend compromis”, zegt Di Rocco. “Ook al zou het leuk zijn geweest om veel vakantiegangers langs de Rivièra (de kust bij San Remo, red.) te zien bij de koers. In een moeilijke periode als deze moeten we op de beste manier beginnen, want het gaat erom dat de grote wedstrijden gereden worden.”

Voorstel na voorstel
De nieuwe planning van de Italiaanse monumenten was een aardige soap aan het worden. In eerste instantie was Milaan-San Remo gepland voor 8 augustus en Lombardije als seizoenssluiter op 31 oktober. Daar wilde organisator RCS toch nog verandering in aanbrengen. Zaterdag 22 augustus werd genoemd voor Milaan-San Remo, maar dat kan niet omdat de UCI in dat weekend de nationale kampioenschappen heeft ingepland.

De laatste dagen leek ‘La Primavera’ op zaterdag 15 augustus ingepland te worden, maar daar hebben lokale bestuurders van San Remo en omstreken een stokje voor gestoken. Die dag is namelijk Ferragosto, een nationale feestdag in Italië waarop iedereen vrij is en vakantie viert. De burgemeester van San Remo sprak zich fel uit tegen dat voorstel.

Lombardije botst met Dauphiné
En dus neemt RCS genoegen met Milaan-San Remo op 8 augustus. De Ronde van Lombardije wordt vervroegd, van 31 oktober naar 15 augustus. De heuvelklassieker botst dan wel met het Critérium du Dauphiné (12-16 augustus). Het weekend daarna zal gebruikt worden voor het Italiaans kampioenschap op de weg. Wielerunie UCI zal – naar alle waarschijnlijkheid – vrijdag de nieuwe versie van de najaarskalender presenteren.

WorldTour-kalender – Augustus 2020 (waarschijnlijk)
flag-it Strade Bianche (1 augustus)
flag-pl Ronde van Polen (5-9 augustus)
flag-it Milaan-San Remo (8 augustus)
flag-fr Critérium du Dauphiné (12-16 augustus)
flag-it Ronde van Lombardije (15 augustus)
Nationale kampioenschappen, enkele landen (22-23 augustus)
flag-fr Bretagne Classic-Ouest-France (25 augustus)
flag-fr Tour de France (29 augustus-20 september)

Dit artikel delen:

11 Reacties

xistnc 11 juni 2020 om 22:44

Bij elk kalendertopic heb ik het idee dat het om dit forum gaat. Dat gaat nog wel duren tot er echt weer gefietst wordt, vermoed ik.

LB108 11 juni 2020 om 22:45

Kijk eerst eens welke NKs er werkelijk verreden worden. (Bijna) geen… dus MSR op 22 zou minste problemen geven

Maillot à Pois 12 juni 2020 om 09:44

Tuttobiciweb heeft het over nationale kampioenschappen in Italië en 18 andere Europese landen.
Ik veronderstel dat alvast Frankrijk en Spanje daar ook bij gaan zitten.
België en Nederland normaal niet, maar misschien wordt er achter de schermen druk uitgeoefend om alsnog (dan) te organiseren.

Bikeall Moogerd 11 juni 2020 om 23:19

Elke week een dikke koers in de zomer. Fijn zo!

harryjohan71 11 juni 2020 om 23:23

Goed nieuws voor Evenepoel, Fuglsang en Nibali. De concurrentie zal niet sterk zijn in Lombardije. Van de top 20 van vorig jaar geven de meeste renners de voorkeur aan de Dauphine. Het deelnemersveld van San Remo wordt hierdoor waarschijnlijk wel sterker, omdat een combinatie San-Remo en Dauphine nu wel mogelijk is. Het zijn leuke puzzels voor de ploegen.

Titaantje 11 juni 2020 om 23:58

Het grootste deel van het tourpeloton, en dus de grote klimmers, zullen in de Dauphine rijden. Dan komt Lombardije er qua startlijst wsl dus bekaaid vanaf.

Sagan=hulk 12 juni 2020 om 07:58

Ze hadden beide beter in hetzelfde weekend van 8 augustus georganiseerd. En als er toch echt eentje moest combineren met de Dauphiné dan toch liever San-Remo. Iedereen met de Tour als focus zal de Dauphiné rijden.

josi 12 juni 2020 om 08:09

Ik vind het nog steeds raar dat ze de koers van de vallende bladeren in de zomerhitte gaan rijden terwijl er een datum in de herfst mogelijk was geweest. Nu zal ook nog eens een belangrijk deel van de potentiële winnaars niet eens aan de start staan. Zo wordt het wel een flink gedevalueerde Ronde van Lombardije.

harryjohan71 12 juni 2020 om 09:14

kans op een Italiaanse winnaar (Nibali) is zo wel een stuk groter.

SoloSlim 12 juni 2020 om 09:30

En de subtoppers kunnen misschien hun kans ruiken en er iets mooi van maken.

ivo001 12 juni 2020 om 13:27

Waarom mag Lombardije dan wel op de nationale feestdag

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair