Elia Viviani hoopt op nieuwe datum voor Milaan-San Remo

zondag 31 mei 2020 om 14:46
Elia Viviani hoopt op nieuwe datum voor Milaan-San Remo

foto: Cor Vos (archief)

Milaan-San Remo zal volgens de nieuwe UCI-kalender worden verreden op zaterdag 8 augustus, maar Elia Viviani hoopt dat de klassieker alsnog twee weken later zal plaatsvinden. “Ik heb dan meer tijd om me voor te bereiden”, zo vertelt de sprinter van Cofidis in gesprek met La Gazetta dello Sport.

De UCI heeft enkele weken geleden een voorstel ontvangen van de Italiaanse wielerfederatie. Het gaat om een concept voor de Italiaanse wielerkalender. De belangrijkste wijzigingen: de Italianen hopen de Ronde van Lombardije (voorlopig nog op 31 oktober) op 8 augustus te organiseren, terwijl Milaan-San Remo opschuift naar 22 augustus.

De internationale wielerunie heeft echter nog geen groen licht gegeven. Viviani is een voorstander van het verplaatsen van Milaan-San Remo. “Dit betekent dat renners zich beter kunnen voorbereiden. De koers zal dan ook één week voor de start van de Tour de France plaatsvinden. Dat is eveneens een voordeel. Ik ben voor”, zo vertelt de Europees kampioen.

Aanloop naar Milaan-San Remo 
Viviani zal nog moeten sleutelen aan zijn programma voor de resterende koersmaanden, de Italiaan wacht tot de laatste kalenderwijzigingen. “Een ding is zeker: het is niet mogelijk om te beginnen in Milaan-San Remo. Als de wedstrijd blijft staan op 8 augustus, is het rijden van enkele kleinere koersen in aanloop naar San Remo een optie.”

“Ik denk dan aan de Route d’Occitanie van begin augustus. Mocht Milaan-San Remo alsnog worden verschoven naar 22 augustus, dan is de Ronde van Polen weer een optie. Al lijken de organisatoren daar te kiezen voor een zwaar parcours. Het is kortom echt een puzzel”, aldus Viviani.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Marveloke 31 mei 2020 om 16:18

We zien het wel op welke datum MSR komt, ik ben allang blij als de mooiste koers van het jaar überhaupt gereden gaat worden in 2020. Heb ik een goed excuus om een hele dag te blijven bankhangen

ChefSpijker 1 juni 2020 om 10:11

Dit artikel gaat over MSR. Over welke koers heb jij ’t met ‘hele dag bankhangen’? Bij MSR volstaat het laatste uurtje kijken wel.

Kannibaal van Schepdaal 1 juni 2020 om 10:51

Voor de Cipressa zie je mij niet voor de tv.

LB108 31 mei 2020 om 16:19

Open eens allemaal jullie ogen!
Israel heeft laatst zijn kalender openbaar gemaakt en daar stond op 8 Lombardije en 22 MSR. Misschien weten de ploegen en renners dit wel maar moeten ze het nog stilhouden tot UCI wil bekend maken en heeft israel een klein foutje gemaakt maar niemand die het opvalt..

freirefreire 31 mei 2020 om 17:17

“Meer tijd om me voor te bereiden”? Elia, je hebt nog nooit zó veel tijd gehad om je voor te bereiden op een wielerseizoen!

Headlines

Materiaalzone

Populair