Burgemeester San Remo fel tegen Milaan-San Remo op 15 augustus

donderdag 11 juni 2020 om 13:19
Burgemeester San Remo fel tegen Milaan-San Remo op 15 augustus

foto: Cor Vos (archief)

De burgemeester van San Remo is fel tegenstander van het mogelijk verplaatsen van Milaan-San Remo naar 15 augustus. Alberto Biancheri snapt dat het internationale wielrennen zoekt naar oplossingen, maar noemt de verplaatsing naar de nationale feestdag “de slechtste keuze, zowel toeristisch als sportief.”

“Ik begrijp alle redenen en dat door de huidige noodsituatie de sportkalender verstoord is, maar als wordt besloten om Milaan-San Remo tijdens Ferragosto te organiseren, dan zou dat de slechtste keuze zijn. Zowel toeristisch als sportief”, aldus de burgemeester tegen persbureau ANSA.

Minder publiek en organisatorische problemen
“Sportief gezien wordt de ‘Classicissima’ benadeeld bij een verplaatsing, omdat Milaan-San Remo een van de meest geliefde en meest bekeken wedstrijden is voor en door het publiek. Maar door het op 15 augustus te plaatsen, als iedereen op vakantie is, zou een verlies aan publiek betekenen. Langs de weg en op televisie”, zegt Biancheri, die daarnaast aanhaalt dat Milaan-San Remo door een eventuele verplaatsing te veel botst met andere grote koersen.

De burgemeester ziet vooral nadelen op organisatorisch gebied. “Ondanks de nasleep van de coronacrisis willen we in augustus graag toeristen ontvangen. Maar Milaan-San Remo op 15 augustus levert ons geen extra toeristen op, het zou nog eerder grote organisatorische problemen veroorzaken. Kijk bijvoorbeeld naar het verkeer in de stad, het zou de hele regio verlammen op een van de meest kritieke dagen van het jaar”, zegt hij.

Snel duidelijkheid
Of Milaan-San Remo daadwerkelijk verplaatst wordt naar 15 augustus, wordt waarschijnlijk deze week nog bekend. In dat geval zou de koers samenvallen met het Critérium du Dauphiné, een belangrijke voorbereidingskoers op de Tour de France. Organisator RCS wil de klassieker het liefst op 22 augustus, maar dan staan de nationale kampioenschappen al op de UCI-kalender.

Dit artikel delen:

7 Reacties

LB108 11 juni 2020 om 13:41

Houden ze zeker op 22/08..

Koersmaniak 11 juni 2020 om 15:58

Minder publiek is toch een goede zaak?

Polleke 11 juni 2020 om 16:02

Minder politie…helemaal modern…

ProfrondeZevenbergen 11 juni 2020 om 20:33

Minder publiek zou juist een argument voor moeten zijn. Vreemd.

Melkzuur 11 juni 2020 om 16:19

Staat het nu al 100% vast dat Il Lombardia op 8 augustus plaatsvindt? https://www.procyclingstats.com/race/il-lombardia/2020/overview

ivo001 11 juni 2020 om 16:24

Als ik dit artikel less, staat er vrij weinig vast over de datum.

john 12 juni 2020 om 08:21

Is weer eens iets anders na al die jaren ,In plaats van lege stranden zien we nou mensen er op zitten/liggen ,Of laten ze nou meer van de renners zien bang dat er mooie vrouwen in beeld komen( Of het moet die dag slecht weer zijn)

Headlines

Materiaalzone

Populair