Miguel Ángel López: “Dacht eraan om het wielrennen te verlaten”

donderdag 4 maart 2021 om 08:56
Miguel Ángel López: “Dacht eraan om het wielrennen te verlaten”

foto: Twitter Miguel Ángel López

Miguel Ángel López wilde een tijdelijke pauze nemen van het wielrennen. Dat geeft de Colombiaanse klimgeit toe in gesprek met El Tiempo. “De wielersport is ingewikkeld en dan ga je ook zo denken als Tom Dumoulin”, vertelt López. De Nederlander besloot in januari op onbetaald verlof te gaan voor onbepaalde tijd.

“Eerlijk? Ik heb erover nagedacht om het wielrennen te verlaten”, aldus López, die afgelopen winter de overstap maakte van Astana naar Movistar. “Ik wilde een stap opzij zetten, omdat er veel complexe situaties zijn. De druk, het offer, de vermoeidheid, de verwondingen. Dat is allemaal heel lastig.”

“Als kopman ben je dan ook nog verantwoordelijk voor een hele ploeg. Maar er zijn ook momenten van wanhoop en soms ga je daarover nadenken. Het is daarom ook belangrijk om goed omringd te zijn. Je familie zet je weer met beide benen op de grond”, legt hij uit.

Superman López ziet zijn transfer naar Movistar daarom ook als een stap vooruit. “De druk verdwijnt daardoor een beetje. Bij Astana was ik de enige kopman en werkte het team altijd voor mij. Nu kom ik bij een andere ploeg, met andere kopmannen en dan neemt die druk af”, vertelt de Colombiaan.

Debuut uitstellen
López wacht nog altijd op zijn debuut voor Movistar. Door een coronabesmetting miste hij het eerste trainingskamp met de ploeg en moest hij zijn geplande seizoensstart uitstellen. Ploeg en renner gaan nu uit van een rentree in de Ronde van Romandië of de Tour of the Alps.

Dit artikel delen:

21 Reacties

inspector 4 maart 2021 om 09:29

Als je deze verhalen hoort lijkt het wel of er een nieuwe cultuur is onder de jongere! En de oudere renners het niet vertrouwen wat er nu allemaal gebeurd! Ze worden weggereden als amateurs! Het komt me bekend voor iedergeval!

0
Gilberto 4 maart 2021 om 10:01

Ik haal dat er echt niet uit hoor. Probeer nou niet je eigen wantrouwen in hun ‘mond’ te leggen

0
r525 4 maart 2021 om 10:08

Weet je wel zeker dat je onder het juiste artikel hebt gereageerd?

0
Panache 4 maart 2021 om 10:29

Bij Dumoulin is die link nog wel te leggen (zie ook de Tourdocumentaire). Bij Lopez vooralsnog niet.

0
toerist 4 maart 2021 om 09:35

Bij Astana was er ook een minder jonge collega die pas ging vliegen vanaf zijn 32ste. Maar ik deel jouw achterdocht: een ongeziene stroom van talentvolle jongeren die plots als hemelbestormers het profcircuit op zijn kop zetten. Minstens opmerkelijk te noemen.

0
RidderSchwobin 4 maart 2021 om 09:49

Niet om het te weerleggen, maar je ziet momenteel ook bij veel andere sporten dat de jeugd de dienst uit maakt. Dat kan ook aan betere, professionelere, wetenschappelijke begeleiding liggen.

0
Romāns Vainšteins 4 maart 2021 om 09:52

Je kunt het even goed omdraaien met stellen dat de oude vossen in hun vrijheid beperkt worden vanwege fijnmaziger vangnetten en daarmee de jeugd eerder aanhaken kan, wie weet is die hele ervaring niets anders dan alternatieve sluippaadjes naar Abraham's mosterd kennen? Daarnaast is het hele trainen en opleiden totaal veranderd, tegenwoordig worden pukkelbekken al met hun reet op bergtoppen neergeplempt, vol Ketonen gejast, van waar mogelijk van attest en neusschotverwijding voorzien etc etc.

0
toerist 4 maart 2021 om 10:48

@ Romans: Als de jongeren (en dus ook de oude vossen) trager zouden rijden dan de vorige generatie, dan geef ik jou gelijk. Maar dat is helaas niet het geval.

0
Romāns Vainšteins 4 maart 2021 om 09:48

Het zullen met name de gevoelsmensen die voor het AK gaan zijn die op deze tweesprong terecht komen. De ruime geschiedenis heeft allang aangewezen dat een emotioneel vlakke persoonlijkheid een dikke pré in deze niche is als je niet dikke bakken doping neemt, een combinatie is uiteraard het allerbest.

0
RidderSchwobin 4 maart 2021 om 09:50

Je kan van Froome veel zeggen, maar als je zijn (auto)biografie leest dan heeft hij alles behalve een emotioneel vlakke persoonlijkheid.

0
Panache 4 maart 2021 om 10:31

Is er werkelijk iemand die de biografie van Froome gelezen heeft (no offence)?

0
RidderSchwobin 4 maart 2021 om 10:59

Aanrader hoor. Vooral mooi inkijkje in zijn jeugdjaren in Kenia. The Climb heet die.

0
Romāns Vainšteins 4 maart 2021 om 12:09

Staat er ook een emotionele passage in toen hij zijn parasiet voor het eerst ontmoette?

0
xistnc 4 maart 2021 om 10:11

Ik kan me best voorstellen dat er wat gedachten op gang komen als je je zodanig hebt laten opnaaien dat er een kortstondige fysieke affaire ontstaat met een verkeersbord.

0
Gilberto 4 maart 2021 om 10:20

a) Er is veel meer druk dan vroeger, je word geacht een robot te zijn
b) Men is te verwent tegewoordig, klagen veels te snel en over alles, meutjesgedrag

Wie zal het zeggen…

0
Gitan 4 maart 2021 om 10:24

c) onder druk bezwijkende/de opofferingen niet meer willen makende renners is van alle tijden, alleen wordt het heden ten dage meer uitgesproken en wordt ook alles uitvergroot in de media?

0
Romāns Vainšteins 4 maart 2021 om 10:28

en d) wordt alles uitvoeriger besproken door iedereen en overal. Induraín was in deze tijd meteen met een shotgun in zijn schuur gaan zitten.

0
Panache 4 maart 2021 om 10:33

En e) de lol gaat er wat van af en de bankrekening is gespekt. Je moet dan de knop omzetten en je hobby omzetten tot een noodzakelijk kwaad.

0
Dolfy 4 maart 2021 om 12:30

Blijlevens maakte er nog een opmerking over, dat er nu veel harder gesprint wordt. Als in alsof iedere wedstrijd nu een WK of touretappe is. Er ligt veel meer de druk op om iedere kans te grijpen om te winnen.

Om het anders te zeggen: de voorbereidingswedstrijden zijn nu wedstrijden waar je je eerst vorm dient te tonen, de kleine tussendoorwedstrijden zijn nu middelgrote wedstrijden en de middelgrote wedstrijden behoren nu ook tot de grote wedstrijden. Een kleine wedstrijd is nu .2 koers, en daar wordt er heel soms ook nog gereden alsof het middelgrote wedstrijden zijn. Vergeet daarbij niet dat de Wereldtoer er voor zorgt dat renners zich minder kunnen verschuilen in de kleinere wedstrijden en dat er veel en veel meer wedstrijden op TV of de stream te volgen zijn dan pakweg 15/20 jaar geleden.

0
tvm 4 maart 2021 om 11:51

Als ik dit zo lees, moet hij niet lekker gaan knechten bij Ineos? Veel landgenoten, weinig druk. Prima salaris bovendien…

0
toerist 4 maart 2021 om 11:58

Hij is verkast naar Movistar, niet naar Ineos ;-)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone