Minne Verboom en Conor Dunne hangen wedstrijdfiets aan de wilgen

dinsdag 31 december 2019 om 11:18
Minne Verboom en Conor Dunne hangen wedstrijdfiets aan de wilgen

foto: Cor Vos (archief)

Minne Verboom (SEG Racing Academy) en Conor Dunne (Israel Cycling Academy) zullen volgend jaar niet langer in het peloton te zien zijn. Zowel de 20-jarige Nederlander als de 27-jarige Ier kondigden via social media hun afscheid aan.

“Dit was mijn laatste jaar als wielrenner”, opent Verboom zijn korte statement op Instagram. “Na veel nadenken heb ik besloten om te stoppen met wielrennen op koersniveau. Het was een fantastische tijd met geweldige ervaringen. Ik dank iedereen die altijd voor me heeft gesupporterd.”

Verboom werd in 2017 Nederlands kampioen tijdrijden bij de junioren. Op zijn palmares staan geen profkoersen. De voorbije twee jaar reed hij voor SEG Racing Academy.

Minne Verboom – foto: Cor Vos

Conor Dunne

Dunne heeft met het Iers wegkampioenschap van 2018 wel een profwedstrijd op zijn erelijst. Daarnaast won hij de Rutland – Melton International Cicle Classic (2016) en een etappe in de An Post Ras (2013). Na twee jaar Aqua Blue maakte hij vorig jaar de overstap naar Israel Cycling Academy, maar daar kreeg hij geen nieuw contract aangeboden.

De boomlange renner – Dunne is 2.04 meter – kondigde zijn afscheid eveneens aan op Instagram. “Koersen was een avontuur dat ik nooit zal vergeten. Het is moeilijk om afscheid te nemen van iets dat me zo lang heeft gedreven, maar het voelt nu als het juiste moment om mijn energie te steken in nieuwe uitdagingen. Ik ben trots op wat ik in de sport heb bereikt. Hoewel ik soms een wedstrijd wist te winnen zijn het niet de resultaten waar ik op terugkijk, het zijn de mensen, de plekken en de ervaringen die me bij zullen blijven.”

“Zonder het wielrennen had ik de meest geweldige vrouw in mijn leven niet ontmoet, en daar zal ik altijd dankbaar voor blijven”, vervolgt Dunne. “Ik wil iedereen bedanken die me tijdens mijn carrière heeft geholpen, jullie support betekende alles voor me.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Dolfy 31 december 2019 om 11:35

Zonde, dat zijn renners die vroeg moeten stoppen. Dunne is zo’n renner die er bij verschillende ploegen best een aanvulling kan zijn.

Scott Sunderland 31 december 2019 om 11:59

Edit redactie: het belang van het woord ‘niet’ is weer eens bewezen… Aangepast!

Romāns Vainšteins 31 december 2019 om 12:02

Ze zullen wel heel onnozel ‘niet’ vergeten zijn.

Scott Sunderland 31 december 2019 om 12:28

Hahaha het had ook gekund dat Dunne door zijn leven als wielrenner gespaard was gebleven van het vaderschap en de relationele verplichtingen enzo en daar bijzonder tevreden over is.

Scott Sunderland 31 december 2019 om 12:04

Dunne aardige renner. Niet verkeerd om in het peloton te hebben. Maar kennelijk niet zodanig goed om een contract af te dwingen ergens. Het wielrennen is soms erg onverschillig. Dunne heeft geen plekje gevonden. Niemand die er echt om maalt.

Brabander 31 december 2019 om 12:26

Zal me Conor Dunne vooral herinneren van toen ik in Madrid was ten tijde van de laatste etappe van de Vuelta. Hij viel nogal op door zijn gestalte. Je haalde hem er zo uit

Romāns Vainšteins 31 december 2019 om 13:27

Uiteindelijk is het natuurlijk wel zo dat wanneer een idiote tattoe, wause snor of bizar lange/korte gestalte je grootste wapenfeit is het op een gegeven moment over is.

Brabander 31 december 2019 om 13:39

Deels waar. Maar kijk eens hoeveel knechten er jaar in, jaar uit anoniem door het peloton fietsen. Een type Roy Curvers bijvoorbeeld. Die is er heel oud mee geworden

zipp404 31 december 2019 om 14:12

Dunne: “Ik ben het zat om voor Jan en alle man windvanger te spelen.
Hierdoor kan ik zelf onmogelijk mee doen om de knikkers.”

Merzbow 31 december 2019 om 15:45

Ik vergeet nooit de foto van Conor Dunne samen met Samuel Dumoulin.

Nu ja aangezien zijn lengte kan Dunne het nog altijd proberen in het basket.

Headlines

Materiaalzone

Populair