Michel Cornelisse: “Gaan met Mathieu van der Poel nog veel verkennen”

zaterdag 16 februari 2019 om 13:00
Michel Cornelisse: “Gaan met Mathieu van der Poel nog veel verkennen”

foto: Cor Vos

Interview

Wat kan Mathieu van der Poel in de voorjaarsklassiekers? Het is een vraag die menig wielerliefhebber bezighoudt. Michel Cornelisse, de nieuwe ploegleider van Corendon-Circus, sluit niet uit dat hij kan verrassen. “Fysiek kan hij het aan”, zegt hij tegen WielerFlits.

Toen Van der Poel, halverwege december, zijn wedstrijdprogramma onthulde op een persconferentie in Amsterdam werd ook bekend dat Cornelisse zijn nieuwe ploegleider ging worden. Een opmerkelijk nieuwtje dat het die dag verloor van de interesse in het wedstrijdprogramma van de 24-jarige alleskunner.

Cornelisse maakt de overstap van SEG Racing Academy “met pijn in het hart”. Bij de Nederlandse opleidingsploeg hielp hij vorig jaar renners als Cees Bol, Julius van den Berg, Edoardo Affini en Stephen Williams klaar te stomen voor de WorldTour. “Ik heb een fantastische tijd bij deze ploeg gehad. Het was écht een vriendenploeg met renners die voor elkaar door het vuur gingen. Ik ben er ook van overtuigd dat ik er renners heb weten te verbeteren. Dat is het voordeel van een kleine ploeg. Je kunt er echt een band opbouwen met renners. Bij grote teams gaat dat bijna niet.”

Voordat de Amsterdammer aan de slag ging bij het Continentale SEG Racing Academy werkte hij onder meer voor profploegen Vacansoleil-DCM, MTN-Qhubeka en Roompot. Nu wacht opnieuw het avontuur bij een profploeg. Bij Corendon-Circus heeft hij een contract voor twee seizoenen getekend. “Dit is een prachtige nieuwe uitdaging. Niet veel ploegleiders krijgen de kans om intensief met een toptalent als Van der Poel te kunnen samenwerken.”

Voor Van der Poel betekent de komst van Cornelisse een bak aan ervaring en parcourskennis in de voorjaarsklassiekers. Ervaring en kennis die nu nog ontbreekt bij de Nederlands kampioen op de weg. “We gaan veel van de Vlaamse klassiekers verkennen. En vergeet niet… Wij hoeven nog niks. De druk ligt bij de WorldTour-ploegen, maar fysiek kan hij het aan.”

Voor Van der Poel is het te hopen dat hij tijdens de klassiekers in de cruciale fases niet lek rijdt. Vanwege de lage teamranking zal Cornelisse altijd achterin de karavaan rijden.

Dit artikel delen:

8 Reacties

HSV 15 februari 2019 om 13:54

Ze staan op plaats 23 en nog voor Roompot. Dus daar geldt dat ook voor. En voor Wanty op 21 ook. Beetje rare toevoeging dat van die lekke band. Wekt de suggestie dat ze weet ik waar staan.. Valt reuze mee dus.

koos verrek 15 februari 2019 om 14:09

als 21 niet weet ik waar is… is ver van achteren man! maar wat maakt het uit thieu gaat ze allemaal opvrete

HSV 15 februari 2019 om 14:46

Van mij mag het Koos. En rauw ook!

Vincent Lacressonniere 15 februari 2019 om 16:47

Ik heb het idee dat Cornelisse ieder halfjaar bij een andere ploeg zit.

El_Magico777 15 februari 2019 om 19:13

Edit redactie: Klopt, is aangepast.

Jalabertje 15 februari 2019 om 22:02

Ome Mies wat een tijger. Vakman!

sooike 16 februari 2019 om 00:05

Ik ben benieuwd of het gaat klikken tussen Cornelisse en VdP. Twee standjes met een eigengereid karakter!

Haanaf 16 februari 2019 om 00:14

Ze hebben Stijn Devolder er ook nog bij. Genoeg kennis en ervaring.