Michel Cornelisse: “De klassiekers zijn een speeltuin voor Van der Poel”

zaterdag 30 maart 2019 om 20:06
Michel Cornelisse: “De klassiekers zijn een speeltuin voor Van der Poel”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel neemt het zondag in Gent-Wevelgem voor het eerst op tegen de grote klassiekerrenners. Ploegleider bij Corendon-Circus Michel Cornelisse kijkt er optimistisch naar vooruit: “Deze klassiekers zullen voor Van der Poel als een speeltuin zijn.”

“Van der Poels grootste kwaliteit is dat hij van wielrennen houdt, ik denk dat hij daarom zo populair is bij de fans: hij wil altijd de koers maken. Zoals hij in Denain reed, dat is hoe hij het liefst wil rijden. Hij wil niet onzichtbaar rondrijden wachtend op een sprint, hij wil de koers attractief maken. Ik denk dat dat een belangrijke eigenschap is voor de klassiekers”, vertelt de Nederlander aan CyclingNews.

Cornelisse, die sinds dit jaar in dienst is bij de ploeg van Van der Poel, raakte op trainingskamp in Spanje onder de indruk van zijn pupil: “Zijn motor is ongelooflijk. Ik zag in Spanje hoe snel hij herstelde van een sprint. Vorig jaar deed hij hetzelfde op het NK, toen hij werd teruggepakt vlak voor de finish en in de sprint nog steeds heel erg fris was. Ik denk dat dat het beste aan zijn motor is.”

Verwachtingen
Wat verwacht de ploegleider van Van der Poels voorjaarscampagne? “Het is de eerste keer dat hij dit doet, dus het is een compleet nieuwe ervaring voor hem. Het goede voor ons is dat hij in goede conditie verkeert en dat hij ons daarmee kan verrassen. Als hij dat niet doet, dan is ook geen grote teleurstelling. Als we geen resultaten behalen, dan gaan we alsnog lachend naar huis”, vertelt hij.

“Wat voor ons het verschil het kan maken, is dat wij de Ronde van Vlaanderen niet hoeven te winnen, in tegenstelling tot andere ploegen. Als er in de finale van de wedstrijd een groep wegrijdt, dan is het aan andere teams om deze groep terug te pakken, dus kunnen wij gokken. Ik denk echter niet dat Van der Poel zal gokken. Hij wil koers maken vanaf 80 kilometer van de finish.”

“Hij heeft de conditie, hij heeft de benen en hij wil in de eerste groep zitten, dus normaal gesproken als alles goed gaat, dan zit hij daar gewoon bij.  De afstand is het enige dat een probleem kan vormen, maar ik denk niet dat dat zal gebeuren. We hebben een aantal goede trainingskampen in Spanje gehad, waarin we veel kilometers hebben gemaakt. Mathieu is van wereldklasse”, eindigt de ploegleider.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Fast Freddy 30 maart 2019 om 20:08

Oh wacht, de deur stond al open!

0
Merlinappa 30 maart 2019 om 20:13

Hij krijgt bij de Nederlandse wedkantoren ook een hogere quotering van bijvoorbeeld Van Aert, gek eigenlijk. Ben heel benieuwd wat deze man morgen gaat doen!

0
Marco241 30 maart 2019 om 20:26

Niet alleen bij de Nederlandse wedkantoren.
Bij Unibet staat ie als vierde genoteerd :o

We gaan het zien de komende weken. Veel zin in iig.

0
mackie 30 maart 2019 om 21:21

vind ik ook niet heel gek, GW wordt na verwachting in een sprint met een man of 20/30 beslist. dan heeft MvdP meer kans als een WVA.

0
Mwielerfan 30 maart 2019 om 21:50

Na 230k heeft ie zich al bewezen op ek

0
Jalabertje 30 maart 2019 om 20:47

Ome Mies spreekt weer duidelijke taal!

0
IlPirata 30 maart 2019 om 22:35

Waarom zit MC niet meer bij Roompot? Of was dat maar tijdelijk,tot Boogerd terug was.Weet iemand dat?

0
FritsvanHoefelen 30 maart 2019 om 23:34

Ze zagen daar snel wat voor onzin hij uitsprak.

0
Viktrodriguez 30 maart 2019 om 22:51

Ik ben benieuwd. Het EK en NK duiden dat lengte van de wedstrijd in principe geen probleem zijn voor Mathieu, maar vraag me af of dat ook in een beduidend beter veld het geval is. Maar goed, zijn echte potentie zijn pas de komende weken echt te duiden.

0
Opdepodium 31 maart 2019 om 06:38

Met van der poel werken of met boom bij Roompot.
Dan is de keus snel gemaakt dacht ik

0
havana 31 maart 2019 om 09:15

Wat een heerlijke man, Michel Cornelisse.

0
leegloper 31 maart 2019 om 09:38

Zeer benieuwd. MVDP benadert de koers als een speeltuin. Maar kan hij dat volhouden bij de grote jongens? De E3 liet weer zien dat behoudend met een half groepje ronddraaien genoeg is om de eenzame Jungels binnen schootsafstand te houden.

0
Turtlehead 31 maart 2019 om 12:05

Sagan in zijn eerste jaren heeft met die koersopvatting veel bereikt. GVA ging pas echt scoren toen hij het piekeren los liet.
MvdP moet ver kunnen komen…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone