Michael Zijlaard: “We willen kleur geven in de grote koersen”

Michael Zijlaard: “We willen kleur geven in de grote koersen”

foto: Marcel Koch

zondag 8 januari 2017 om 12:00

Vrijdagavond stelde Roompot-Nederlandse Loterij zich tijdens de Zesdaagse van Rotterdam voor aan het grote publiek. Afgelopen winter onderging de ploeg van teammanager Michael Zijlaard een complete metamorfose: er vertrokken twaalf renners en daar kwamen er tien voor terug. “Onze doelstelling verandert niet”, belooft Zijlaard aan WielerFlits.

Jonge jongens in het diepe
De oranjehemden willen zich in 2017 dus weer laten zien. “We willen kleur geven in de grote koersen”, legt Zijlaard uit. “Dat betekent dat je ons in de vroege vlucht moet kunnen verwachten. In de kleinere koersen, met alle respect, moeten de jongens leren mee te doen voor mooie uitslagen en een algemeen klassement. Dat verandert ook niet. Ook deze jongens gaan weer de diepte in. En natuurlijk verwacht je van die tien dat ze op zoek gaan naar hun kwaliteiten. De andere negen hebben een andere doelstelling. Die willen laten zien dat ze in sommige wedstrijden nu wel voor de overwinning mee kunnen doen.”

Ligthart speerpunt in de klassiekers
Er vertrokken een aantal sterke coureurs bij Roompot-Nederlandse Loterij. Daar kwam Pim Ligthart voor terug, die samen met Pieter Weening de kopman is. “De ploeg heeft Pim het bewijs geleverd. Hij ziet waar we mee bezig zijn, hoe de sfeer is en het idee waarmee we de ploeg neerzetten. Ik heb wel tegen hem gezegd: ‘Misschien is het iets om erover na te denken of je een fantastische beroepsrenner wilt zijn, maar wel in dienst van een grote WorldTour-ploeg. Maar als je zelf denkt dat je daar nog overheen kunt, dan zijn wij fantastisch voor je. Die kans ga je bij ons namelijk krijgen.’ En dat zonder de grote druk dat het moet.”

Mouris op voorspraak van Ligthart
De ervaren Jens Mouris kwam over van Drapac en heeft een contract tot medio april. Maar misschien blijft hij wel langer, voorspelt Zijlaard. “Pim heeft Jens voorgedragen bij de ploeg. Na het gesprek met Jens, waren wij gelijk enthousiast. Hij fleurde helemaal op. Dit vind hij echt gaaf om te doen. En ik denk dat Pim op dit moment geen betere helper kan hebben die hem gaat piloteren in de finales. […] Als Jens medio april vertrekt, zullen wij in principe op zoek gaan naar een aanvulling. Maar wie weet rijdt Jens wel zo lekker, dat-ie zegt: ‘Ik heb niet voor niets de hele winter getraind. Misschien moet ik er maar een paar maanden aan vastplakken.’ Dus wie weet.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

john 8 januari 2017 om 13:02

Misschien moet die Pim eens denken aan de renner waar hij zijn enigste Nederlandse tittel aan te danken heeft ,Die zich die dag het snot voor de ogen reed om hem NK te maken

hongerklopje 8 januari 2017 om 13:21

edit redactie: geen insinuaties of beschuldigingen svp

Arry1337 8 januari 2017 om 13:22

Ik weet even niet wie dat was, zou je dat ook even kunnen vermelden?

Romāns Vainšteins 8 januari 2017 om 14:38

Ruijgh ja, die reed als een gek die dag.

maklukzat 8 januari 2017 om 19:27

Als Ruijgh nu nog zo hard rijdt zal het geen probleem zijn.

storm-biker 8 januari 2017 om 23:09

@john In tegenstelling tot Pim reed Ruijgh na Vancansoleil een stuk minder hard. (Rara?) Hem halen op basis van prestaties van minstens 4 jaar geleden slaat toch nergens op.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair