Michael Vanthourenhout fit genoeg voor Wereldbeker Zonhoven

zondag 24 oktober 2021 om 10:00
Michael Vanthourenhout fit genoeg voor Wereldbeker Zonhoven

foto: Cor Vos

Michael Vanthourenhout staat vandaag ‘gewoon’ aan de start van de wereldbekercross van Zonhoven. De veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal kreeg donderdagochtend, voor de Kermiscross van Ardooie, last van ernstige maagproblemen. Vanthourenhout is nu echter fit genoeg om de Kuilcross van Zonhoven te betwisten.

Vanthourenhout moest donderdag ter controle zelfs naar het ziekenhuis. Na meerdere medische onderzoeken heeft de crosser nu groen licht gekregen om mee te doen aan de Wereldbeker van Zonhoven. De 27-jarige Vanthourenhout hoopt vandaag zijn derde plaats in de Wereldbeker vast te houden, zo meldt Pauwels Sauzen-Bingoal via social media.

Vanthourenhout doet na drie manches in de Verenigde-Staten nog volop mee voor de eindzege in de Wereldbeker. Hij begon zijn wereldbekercampagne met een tweede plek in Waterloo en werd vervolgens derde in de Wereldbekers van Fayetteville en Iowa. Dit brengt hem op een totaal van tachtig punten. Het verschil met leider Eli Iserbyt (110 punten) is exact dertig punten.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Michelangelo 24 oktober 2021 om 11:13

Voor mij toch altijd heel toevallig dat het altijd “mis” is net voor een losse cross, voorafgaand aan een dubbel weekend of wereldbekerwedstrijd. En dat ze dan bijna altijd fit genoeg zijn om te starten in de wereldbekers.

Neemt niet weg dat ik die wittekop graag zie koersen. Jammer dat hij te vaak moet koersen in ploegbelang.

Dark Noise 24 oktober 2021 om 11:49

Ja die zag je van ver aankomen. Maar ik zie hem ook graag crossen. Zijn ietwat ingehouden temperament. Maar met Iserbyt in de ploeg heb je soms het gevoel dat hij zijn draai moeilijk kan vinden in de koers.

Rondje 25 24 oktober 2021 om 11:49

Ik vind dat ploegbelang wel meevallen in het crossen. Meestal is het ieder voor zich. Gisteren zag je ook weer dat Sweeck achter Iserbyt aanging. Het lukte welliswaar niet maar toch…

Headlines

Materiaalzone

Populair