Michael Rasmussen: “Kritiek op Riis is hypocriet”

zaterdag 5 november 2016 om 13:56
Michael Rasmussen: “Kritiek op Riis is hypocriet”

Foto: Sirotti

Bjarne Riis keert weer terug in de wielersport, maar daar is niet iedereen even blij mee. Morten Mølholm, de voorzitter van de Deense wielerbond, heeft harde kritiek op hem geuit. Volgens Mølholm is Riis nog altijd “onbetrouwbaar” vanwege zijn dopinggeschiedenis. Michael Rasmussen kan zich echter niet vinden in die teksten. “De kritiek op Riis is hypocriet”, stelt hij tegenover Ekstrabladet.

Rasmussen begint de hetze tegen Riis zat te worden. “Er lijkt in Denemarken een gekke kruistocht gaande tegen Riis, maar ik geloof oprecht dat zijn terugkeer goed is voor het Deense wielrennen. Het project waaraan hij begint, is ver verwijderd van de wielerwereld van zijn tijd. Hij zal nu wellicht ook wel wat wijzer zijn.”

De voormalig Rabobank-renner wijst er bovendien op dat de Deense wielersport kampt met financiële problemen. De junioren moesten de kosten voor het WK in Qatar zelfs uit eigen zak betalen. “Als er dan iemand komt die graag in de sport wil investeren, moet je dat gewoon op prijs stellen”, oordeelt Rasmussen. “Naast de financiële steun, beschikt Riis bovendien over heel veel waardevolle ervaring.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Agos-Vidalos 5 november 2016 om 15:39

Welkom terug topper!
Binnen vijf jaar verwacht ik een sterke ‘Tourploeg’ van deze man in de maand Juli.
Dat was toch altijd zijn ding…..

Koersmaniak 5 november 2016 om 16:36

‘Zijn tijd’ klinkt alsof het al eeuwen geleden is. Riis was niet enkel zelf opgedreven, maar stuurde een paar jaar geleden ook zijn renners naar de dokter en niet voor een verkoudheid.

Polleke 5 november 2016 om 16:46

Als Rasmussen zegt dat een dopingverleden geen kwaad kan….

Kingstown 5 november 2016 om 19:08

Ik vraag me een paar dingen af:

1) Hoelang is iemand onbetrouwbaar als hij een dopinggeschiedenis heeft?
2) Als iemand in de sport wil investeren dan moet je dat per definitie op prijs stellen?

klootje kriekeljon 5 november 2016 om 20:21

1 woord: geloofwaardigheid.

assen 5 november 2016 om 20:44

Top!
Die Rasmussen weet de bal wel goed te raken, neemt geen blad voor de mond.
Allemaal dat gelul over oud dopinggebruikers. Vrijwel iedereen gebruikte. Kritiek op Riis is inderdaad hypocriet.

horner fan 5 november 2016 om 22:52

Riis was een notoire doping gebruiker natuurlijk. Vooral die Italiaanse Gewiss waar hij een tijdje reed was een EPO paradijs. Namen als Oegroemov, Berzin, Furlan, Argentin, Colombo…need I say more. En bij Telekom niet veel anders natuurlijk. Als ploegleider ook geen zuivere koffie. Ik denk aan die opmerkelijke comeback van Julich bijvoorbeeld.

En toch…ik vind het een sympathieke en interessante kerel. En verdenk hem ervan ook een goede ploegleider en motivator te zijn. Ik zou het persoonlijk leuk vinden mocht hij terugkeren als ploegleider. Dat vind ik niet van Armstrong. Niet consequent natuurlijk van mij. Maar niemand is perfect…

Frits des Jeux 5 november 2016 om 23:15

Volgens Rasmussen zat de hele Raboploeg incl. Weening toch aan de dope? Nou die rijdt nog altijd. Over geloofwaardigheid gesproken.

Vibeman 6 november 2016 om 01:28

Gesink dus ook aan de dope?

Doordrijver 6 november 2016 om 07:10

Nah die is te jong.

tendam 6 november 2016 om 09:28

@frits des jeux
Ik weet het niet meer precies, maar volgens mij zei Rasmussen dat hij het van Weening eigenlijk niet wist? Volgens mij wist hij het alleen zeker van the usual suspects (Boogerd, Thomas Dekker, Menchov).

Overigens is het natuurlijk voor de dopeurs van belang een beeld te schetsen alsof die hele wereld verrot is. Dat maakt hun eigen vergrijp minder erg. Dat wordt nog wel eens vergeten, lijkt het.

Frits des Jeux 6 november 2016 om 09:39

@Tendam Volgens mij gaf hij eerst aan dat de hele Tourploeg er toen aanzat en nadat ik meen Flecha heel stellig ontkende, nuanceerde hij zijn uitspraken gelijk.

Overigens wel met je eens dat het vingertje wijzen een herkenbare slachtofferrol is.

Orakel 6 november 2016 om 11:51

“Overigens is het natuurlijk voor de dopeurs van belang een beeld te schetsen alsof die hele wereld verrot is. Dat maakt hun eigen vergrijp minder erg. Dat wordt nog wel eens vergeten, lijkt het.”

Ze hebben toch van twee Tours alle stalen hertest, waaruit bleek dat vrijwel het hele peloton op epo reed? Dat is een feit en geen beeld dat slechts geschetst wordt.

Wielrennertje 6 november 2016 om 17:19

Tja dit zegt hij alleen maar om het voor zichzelf te verzachten dat hij doping heeft gebruikt..

Marakus 7 november 2016 om 10:11

Eens het is hypocriet, er zijn zat ex dopers in het actieve peloton in welke rol dan ook als er voor hun plek is dan ook voor Riis.

DaveEvans 7 november 2016 om 19:10

Orakel op 06-11-2016 om 11:51
“Ze hebben toch van twee Tours alle stalen hertest, waaruit bleek dat vrijwel het hele peloton op epo reed? Dat is een feit en geen beeld dat slechts geschetst wordt.”

Nou kom maar op met dat linkje dan. Ben er benieuwd naar

Headlines

Materiaalzone