Mettepenningen: “Van der Poel beter dan Nys”
Mathieu van der Poel - Foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl
donderdag 7 december 2017 om 10:56

Mettepenningen: “Van der Poel beter dan Nys”

Marlux-Napoleon Games is dit veldritseizoen nog niet in goede doen. In een seizoen waarin Wout van Aert en vooral Mathieu van der Poel de hoofdrollen opeisen, moet de ploeg van manager Jurgen Mettepenningen na drie maanden genoegen nemen met slechts drie podiumplaatsen in tv-crossen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Het seizoen is amper halfweg. We hebben nog drie maanden om alles recht te zetten,” vertelt Mettepenningen aan Het Nieuwsblad. Hij noemt onder meer een gebrek aan discipline bij zijn renners in de zomerperiode als oorzaak. Ploegleider Danny De Bie werd vervangen door Gianni Meersman. “Die laatste legt er wel de pees op, vraagt wel die discipline en is professioneler gaan werken. Alleen: hij heeft tijd nodig.”

Daarnaast wordt hij geconfronteerd met de suprematie van Van der Poel en Van Aert. “Staan ze allebei aan de start, dan schiet er doorgaans al maar één podiumplaats meer over. En voor die ene plaats staan er vijf, zes jongens te wringen. Dan wordt het moeilijk. Plus: het tempo is zo moordend. Als je ziet hoe Van der Poel er in de eerste ronde tegenaan gaat… Af en toe probeert er toch iemand met hem mee te gaan, maar die zie je vervolgens zo diep wegzakken dat hij vaak niet eens meer op het podium staat.”

Mettepenningen is onder de indruk van de prestaties van de Nederlander. “Ik heb de hoogconjunctuur van Nys meegemaakt. Wel, Van der Poel overtreft hem op alle vlakken. Die is zó compleet. Was Van der Poel tien jaar vroeger geboren, dan zouden jullie veel minder over Nys geschreven hebben.”

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
7 december 2017 19:37
Ik waardeer het dat je je mening onderbouwt door een vergelijking met de tegenstanders aan te geven. In de door mij aangegeven volgorde zal ook de herinnering aan tijden van Liboton-Stamsnijder-Zweifel een rol spelen. Dat was de periode dat ik voor het eerst het veldrijden zag en ik was direct onder de indruk van deze sport. En hoe het komt weet ik niet.....maar als Liboton op het parcours kwam.........dan ontstond er een sfeer die ik oprecht nimmer en niet meer zag. Dat van der Poel een zeer goed veldrijder is hoef ik niet te zeggen, maar Liboton had iets speciaals in zijn uitstraling. Wat me ook opvalt is dat er in "De Liboton tijd"véél en véél meer aandacht was in de media. Ik fietste in die tijd vanuit mijn dorp naar Eindhoven om op zaterdag en maandag een Belgische krant op te gaan halen. En die vulden vele pagina's. Het is en blijft moeilijk om uitsluitsel te geven wie de beste is ,of de grootste persoonlijkheid maar veldrijden vind ik wel een prachtig mooie sport.
7 december 2017 19:55
Jij met je Liboton, heb je aandelen of zo ?
7 december 2017 22:03
Het is een moeilijke niets toevoegende vergelijking. Dit jaar is van der Opel tot nu toe beter dan van Aert. Zegt niets over volgend jaar. Over 5jr kan je misschien zeggen van der Opel was idd overall beter dan van Aert.
7 december 2017 22:38
van der Opel, I like !
7 december 2017 23:13
Kijk de WB Koksijde en SP Zonhoven nog maar eens van dit seizoen. Compleet foutloze zandpassages en ongekende stuurvaardigheid bij Mathieu van der Poel. Qua wattages zal het niet zoveel uitmaken maar de explosiviteit die Van der Poel in huis heeft had Nys echt niet. En bij Van Aert wordt iedere week het bordje leeggegeten door zijn wat roestige techniek waardoor hij steeds moet zorgen dat een gaatje geen gat wordt, net zo lang tot het bordje leeg is en dan is Mathieu vertrokken. Technische mankementen, al dan niet door eigen schuld daargelaten natuurlijk. Wat heeft Van Aert, zonder geluk, dit kalender jaar nu eigenlijk gewonnen, practisch niets toch.
8 december 2017 11:31
@titanio
Het houdt steek wat je zegt, alleen begrijp ik niet waar je naartoe wil met je laatste zin? Niemand betwist toch dat VDP beter is dan VA? En daar gaat het in dit artikel trouwens ook niet over.
8 december 2017 12:52
@delgado, sorry, ik moest de Belgische commentaar module nog even voor een Nederlandse verwisselen, want wat hier wel duidelijk is, moet je op Belgische fora altijd even meer benadrukken.
8 december 2017 15:32
Belgische wielerfora? Dat is ook nieuw voor mij :)

Reacties zijn gesloten.