Merijn Zeeman: “We hebben vijf weken om de puzzel te leggen”

vrijdag 25 oktober 2019 om 12:09
Merijn Zeeman: “We hebben vijf weken om de puzzel te leggen”

foto: Cor Vos

De organisatie van de Giro d’Italia presenteerde gisteren het parcours van de 103e editie van de drieweekse rittenkoers. En met drie individuele tijdritten – goed voor bijna zestig kilometer afzien – lijkt het een ronde voor Tom Dumoulin en Primož Roglič. “Een grote ronde zoals ik ze graag zie”, zo concludeert sportief manager Merijn Zeeman in gesprek met De Telegraaf.

In de aankomende Ronde van Frankrijk komen de tijdrijders er bekaaid vanaf met slechts één tijdrit van 36 kilometer, maar de Ronde van Italië heeft gekozen voor drie individuele tijdritten. Het begint allemaal met een korte tijdrit van 8,6 kilometer in de straten van Boedapest, twee weken later gevolgd door een 33,7 kilometer lange chronoproef tussen Conegliano en Valdobbiadene.

En dan is er ter afsluiting nog een allesbeslissende tijdrit van 16,5 kilometer met aankomst in Milaan. Het lijkt dan ook een ideale ronde voor Dumoulin, die twee jaar geleden nog geschiedenis wist te schrijven door als eerste Nederlander de Giro d’Italia te winnen. Maar ook Primož Roglič zal met tevredenheid hebben gekeken naar de presentatie van het parcours.

Puzzelen 
“Als je afgaat op de tijdritten, dan is het inderdaad een parcours voor Tom en Primož”, zo concludeert Zeeman. “Maar als je kijkt naar de hoogte van de bergen, dan past het Steven weer heel erg goed. En er zijn ook dagen waarop bijvoorbeeld Dylan Groenewegen kan schitteren. Het is een mooi parcours met veel sprintkansen, tijdritkilometers en een paar ongelofelijk zware etappes.”

Het is maar de vraag welke renners van start zullen gaan in de Giro. Zo gaat de voorkeur van Groenewegen uit naar de Tour, maar Jumbo-Visma heeft ook nog Dumoulin, Roglič en Steven Kruijswijk achter de hand. “Voor Dylan is het zaak dat hij ook volgend jaar weer zoveel mogelijk koersen wint van een hoog niveau. We moeten nog bekijken of dat zal gebeuren in de Giro of de Tour.”

De ploeg zal begin volgende week met de verschillende kopmannen om de tafel zitten, zo vertelt Zeeman. “We hebben vijf weken om de puzzel te leggen”, aldus de Nederlander.

Dit artikel delen:

65 Reacties

Sjonge Jonge 25 oktober 2019 om 12:16

Tussen de regels door lees ik dat Jumbo met Groenewegen naar de Giro gaat.

shyguy 25 oktober 2019 om 12:17

Daar kon je weleens gelijk in hebben.

KnightBiker 25 oktober 2019 om 13:28

Met dit parcours is dat de meest logische optie. Groenewegen voor Giro Vuelta dubbel. (Dat is voor hem ook nieuw en dus ambitieus, en als het niet gaat kan Groenewegen ook na week 2 al naar huis)

De vraag is wie gaat er het klassement doen.
Steven is meer gebaad bij een zware derde week terwijl de Tour al vanaf het begin los gaat.
Roglic heeft nog een rekening openstaan in de Giro, en wil wellicht nog de OS doen. Gezien de Vuelta Wk combi van Roglic is er wellicht iets voor de Giro metRoglic te zeggen.
Dumoulin heeft hetzelfde doel als Roglic maar kan de Combi Tour + OS misschien iets beter aan. Maar Dumoulin heeft wel weer iets te bewijzen.

Met De Vuelta in het achterhoofd heeft Steven al bewezen Tour en Vuelta achter elkaar te kunnen rijden. De Tijdrit op het einde van de Tour zou Steven ook goed moeten passen.

Ik probeer de puzzel op te lossen maar ik kom er niet uit.. overal valt wat voor te zeggen, behalve dat het onwaarschijnlijk lijkt dat Kruijswijk ooit ook echt de Tour kan winnen… en dat Groenewegen in dit team normaal de tour niet meer zal rijden.

Utrecht19 25 oktober 2019 om 12:23

Behoorlijke uitdaging die ze hebben maar ook een ongelofelijke luxe positie. Qua parcours Dumoulin natuurlijk naar de Giro en Roglic en Kruiswijk naar de Tour maar de praktijk zal denk ik ook zijn dat Dumoulin naar de Tour wil. Hmm lastig lastig:)

Apemantus 25 oktober 2019 om 12:53

Dylan was vrij matig in de Tour en biedt totaal geen garanties voor 2020. Kruijswijk gaat nooit beter doen dan een derde plaats. Beiden denken wat in de pap te brokkelen te hebben. Nou, dan haal ik ze graag weer met de voetjes terug op de grond. Aardige jongens hoor, en beide prima uithangborden voor het NL wielrennen. Maar Primoz en Tom zijn de eersten die hun wensen kenbaar mogen maken. Dat zijn de echte vedetten binnen het team. Pas als dat ingevuld is komt de rest aan de beurt. Niet eerder.

west 25 oktober 2019 om 13:09

Op basis waarvan heeft Dumoulin dan wel iets in de pap te brokkelen? Op basis van twee jaar geleden?

VerstandOpNul 25 oktober 2019 om 13:20

Nou dat lijkt me toch wel ja..

“Het is alweer 2 jaar geleden dat je een grote ronde hebt gewonnen, dus jij gaat voor Kruiswijk knechten”.. Zie je het voor je?

Apemantus 25 oktober 2019 om 13:26

2018 was ook niet misselijk, en misschien nog wel een duidelijkere bevestiging. Maar om op je vraag terug te komen… Ja.

west 25 oktober 2019 om 13:43

Ik denk dat velen, veels te makkelijk denken over Dumoulin’s revalidatie. Die gaat van veel verder moeten komen dan veel mensen denken. Je verbreekt niet je contract omdat je een simpele blessure hebt en een beetje sip bent. Mijn inschatting van de zijlijn is dat hij niet voor de OS zijn oude niveau gaat halen. Daarnaast denk ik dat het niveau van de tegenstand, incluis Roglic, momenteel een evolutie aan het doormaken is die niet iedereen gaat kunnen volgen. Nogmaals, dit is mijn inschatting. Ik zou toch echt eerst tekenen van een adequaat vormpeil willen zien voordat ik Kruijswijk (en Groenewegen) degradeer…

LucasR 25 oktober 2019 om 13:51

@A…..: Vergeet niet dat Dylan op zijn smoel ging in de eerste etappe. “Hij was vrij matig is de tour” vind ik dan een wat goedkope opmerking. Hij won alsnog een rit, al was Ewan natuurlijk de beste sprinter in de editie van dit jaar. Groenewegen behoort natuurlijk wel tot het selecte groepje topsprinters en mits in goede doen, kan hij volgend jaar zomaar de beste sprinter in de Tour worden.

Apemantus 25 oktober 2019 om 14:05

Ik vind persoonlijk dat die 15 overwinningen van Dylan te veel opgeklopt worden. Veel van die overwinningen zijn behaald in kleinere koersen waar weinig concurentie was. Dylan is een prachtige sprinter, maar hij moet zich niet blind staren op de Tour.

LucasR 25 oktober 2019 om 14:26

Toch waren die overwinningen in bijvoorbeeld Parijs-Nice echt wel indrukwekkend, en in een behoorlijk WT-veld. En inderdaad, na die val heeft hij niet echt meer dat niveau gehaald, maar die val is denk ik toch een aardig excuus.

kelderfan 25 oktober 2019 om 12:24

Is Zeeman goed in puzzelen? Dat zal hij nodig hebben om de puzzel te leggen.

Geit in mijn Kelderman 25 oktober 2019 om 12:31

Zet mijn geld op Kruijswijk en Groenewegen naar de giro en Dumoulin en Roglic naar de Tour. Uiteindelijk is Tom publicitair het uithangbord waar je mee wil shinen en dan is de Tour de plek waar je hem mee naar toe neemt. Jammer van het aantal tijdritkilometers maar het is nu ook niet zo dat er 80+ km TT in zit.

Kannibaal van Schepdaal 25 oktober 2019 om 16:15

Dit.

De twee renners die een grote ronde hebben gewonnen (Dumoulin en Roglic) met zes helpers waaronder Martin en Van Aert (voor groen) naar de belangrijkste grote ronde, nog altijd de Tour.

De derde hond (Kruijswijk) en de sprinter die toch geen goed parcours vindt in de Tour (Groenewegen) elk met drie helpers naar de Giro en de Vuelta.

AWestie 25 oktober 2019 om 12:33

Als men met Dylan naar de Giro gaat, is dat met Tom en/of Steven er bij. Zij hebben allebei duidelijk aangegeven het gedeelde kopmanschap met een sprinter te waarderen. Primoz heeft daarnaast als beste ronderenner van afgelopen jaar toch wel de meeste adelbrieven voor de Tour.

hartstikkebedankt 25 oktober 2019 om 12:36

Giro: Groenewegen, Van Emden, Jansen en Roosen / Kruijswijk (of Dumoulin) met Bennett, Kuss en De Plus. Ik vind wel dat er 3 écht goede klimknechten meemoeten als er gesplit wordt met een sprint- en AK-kopman
Tour: Roglic en Dumoulin (of Kruijswijk) met Martin, Van Aert, Teunissen, Tolhoek, Gesink en x
Vuelta: Roglic, Kruijswijk, Dumoulin, De Plus, Bennett, Harper, Vingegaard en Teunissen

molovin 25 oktober 2019 om 12:55

Mij lijkt dat volgend jaar De Plus zeker mee gaat naar de tour samen met Bennett als knecht voor in de bergen.

west 25 oktober 2019 om 13:10

De Plus is de enige van de klimknechten met een uitstekende tijdrit. Dat lijkt mij een afweging om hem in de giro te stoppen…

S. Morgenstern 25 oktober 2019 om 13:20

Tijdritten maken voor knechten toch geen verschil? Zou vreemd zijn wanneer dat de afweging is.

west 25 oktober 2019 om 13:26

Je hebt er toch altijd baat bij als je tenminste één knecht/wisselkopman kort kan houden in het klassement? Met De Plus vooruit kan je speculeren als er nog tijdritten in het verschiet liggen. Kuss krijgt met een gerust hart tien minuten van de tegenstand….

S. Morgenstern 25 oktober 2019 om 13:27

Beide hebben nog nooit een klassement gereden in een grote ronde en zijn voor andere favorieten om die reden geen factor om rekening mee te houden.

Explorer 25 oktober 2019 om 13:31

Ze zijn gek als ze dumoulin niet naar de giro sturen. Grootste kans op eindwinst met al die tijdritten. Lekker de plus en Bennet en tolhoek mee.
Dan de tour met roglic en kruijswijk, dumoulin en wederom de plus en kuss,Gesink.
Vuelta kun je roglic kruijswijk en Bennet aangevuld met v aert(mits oude niveau) en tolhoek kiezen. Wat betreft de overige knechten ja dat kun je verschillende manieren invullen.

Krul 25 oktober 2019 om 13:43

Ik denk dat De Plus de tour weer rijdt. Ik zie eerder Tolhoek nogmaals de Giro doen, want daar zit nog wel wat te halen. Qua media publiciteit zou Tom in de Giro wellicht iets minder opleveren, maar uiteindelijk zal dat ondergeschikt moeten zijn aan het objectief bekijken van de winst mogelijkheden. Tom vindt zelf de Giro ook een mooiere koers dan de Tour, dus ik zie hem nog best wel de Giro rijden. Roglic moet alle ballen op de tour gooien. Die heeft laten zien op dit moment de beste ronde renner te zijn. Kruijswijk zou ik wellicht ook op de Giro of Vuelta laten richten of als knecht in de Tour. Ik verwacht niet dat Steven nog ooit een Tour podium haalt, daarnaast zie ik hem eerder hoger eindigen in de Giro of Vuelta (met enige toeval, maar dat is altijd het geval).

Ik snap ook niet waarom iedereen het heeft om Groenewegen uit de Tour te houden en dan wel Van Aert mee te nemen. Van Aert gewoon niet de tour laten rijden en Groenwegen met Teunissen naar de Tour. Martin er bij en je houdt 4 mannen over die als knecht mee kunnen voor Roglic.

ChefSpijker 25 oktober 2019 om 12:57

“Voor Dylan is het zaak dat hij ook volgend jaar weer zoveel mogelijk koersen wint van een hoog niveau."

Wel logisch dat je dan naar rondjes als Duinkerken, Noorwegen, ZLM etc gaat. Dan lijkt eerder makkelijk ritjes scoren het doel naast de Tour. En een echt ideale voorbereiding op de Tour voor een sprinttrein is dat toch ook niet. Je fietst dan zonder echte weerstand en dan word je in de finales van de Tour opeens weggedrumd…

S. Morgenstern 25 oktober 2019 om 13:01

Waren er in voorbereiding op de Tour dan koersen met meer goede sprinttreinen aan de start dan ZLM?

Rawolf 25 oktober 2019 om 13:10

@Morgenstern, in Zwitserland was er een geweldig sprintersdeelnemersveld. QS met Lampaert, Morkov en Richeze eigenlijk de best mogelijke trein voor Viviani. En Trentin, Kristoff, Matthews… enz

S. Morgenstern 25 oktober 2019 om 13:19

Dat ziet er goed uit inderdaad. Ik denk echter dat de laatste kilometers in ZLM niet minder pittig waren, met naast Ewan en zijn trein een hele sloot aan renners die zich er tussen willen gooien (waaronder oa een stevige afvaardiging van Sunweb), waar het peloton in Zwitserland voor een heel groot deel uit klimmers bestaat.

Daan123456789 25 oktober 2019 om 13:00

Giro: Kruiswijk, Kuss, Groenewegen, Teunissen, Van Emden, Tolhoek, Jansen, Bouwman

Tour: Dumoulin, Roglic, Kruiswijk, Bennet, De Plus, Gesink, WvA, Martin

Vuelta: Roglic, Dumoulin, Bennet, Kuss, Groenewegen, Roosen, Martin, Martens

zoiets?
Giro: Kruiswijk kopman voor klassement met sterke ondersteuning voor Groenewegen
Tour: Dumoulin en Roglic samen kopman, volle ondersteuning voor tourwinst.
Vuelta: afhankelijk van de kopman in de tour. Stel Dumoulin wint dan is het in de Vuelta alle ballen op Roglic. Groenewegen voor sprints.

Kannibaal van Schepdaal 25 oktober 2019 om 16:23

Ziek Tourploeg in dat geval.

Ik denk ergens dat je Kruijswijk alleen naar de Giro kunt sturen als je hem ook het kopmanschap in de Vuelta aanbiedt. Zeeman heeft al aangehaald dat je niet de Tour, de OS én de Vuelta kunt rijden, en hier lijkt hij aan te geven dat het ondanks de vele tijdritten toch ook een parcours is voor Kruijswijk, dus ik verwacht ergens dat hij wilt dat Kruijswijk de dubbel Giro-Vuelta doet.

Maar jouw Tourploeg lijkt mij op papier de best mogelijke.

bartp25 25 oktober 2019 om 13:21

Je moet ook gewoon naar de kracht van de renners kijken. Dumoulin –> Giro, het lijkt mij dat Roglic graag iets wil recht zetten in de Giro dus ook hij naar de Giro. Groenewegen en Kruijswijk naar de tour met eventueel Dumoulin of Roglic erbij.

Krul 25 oktober 2019 om 13:47

Dit zou heel logisch zijn qua waar de grootste kansen liggen ware het niet dat de ploeg waarschijnlijk niet Dumoulin en Roglic beide de Giro wilt laten rijden.

west 25 oktober 2019 om 13:57

En Roglic en Dumoulin kunnen allebei niet dubbelen als ze ook nog naar de OS willen.

Romāns Vainšteins 25 oktober 2019 om 13:28

Als het doel is een grote ronde winnen stuur je ze allemaal naar de giro, als het doel is pogen Alaphilippe van het geel afhouden in zuid Frankrijk heb je ze daar allemaal nodig.

Lapjestrui 25 oktober 2019 om 13:33

Groenewegen met een hulpje naar Giro én Tour/Vuelta. De klassementsmannen zoeken het gedrieën uit maar vanuit commercieel oogpunt gaat Dumoulin naar de Tour. Klaar. En anders even bellen met KPMG.

@Zeeman Succes. In 's lands belang.

thorsen 25 oktober 2019 om 13:36

Ik ga er toch vanuit dat ze vanwege het parcours iig Roglic of Dumoulin naar de Giro sturen, en de ander naar de Tour. Misschien dat dit op basis van rock, paper, scissor zal gaan…

Krul 25 oktober 2019 om 14:01

Roglic heeft iets goed te zetten van de Giro van dit jaar. Tom heeft altijd aangegeven de Giro de mooiste ronde te vinden. Enige vraag is of hij dan al helemaal hersteld zal zijn.

Als ik ploegleiding was had ik Roglic naar de Giro gestuurd met Bennett, Tolhoek, Kuss, v Emden, Jansen, Roossen en Van Aert wellicht als die op tijd fit is.

En dan Tom+Steven+Dylan naar de Tour met De Plus, Teunisse, Martin, Gesink + wellicht Bennett, Tolhoek of Kuss als die goed uit de Giro komen.

Groenewegen zou bij zichzelf nog wel even moeten nadenken of hij de tour wel wilt rijden. Er liggen zoveel meer kansen voor hem in de Giro. En dan kan hij de Vuelta er ook nog bij doen (dus nog meer overwinning mogelijkheden).

Massimo Bataille 25 oktober 2019 om 15:35

Van Aert rijdt al de klassiekers. Zie hem dan niet naar de Giro gaan.
Weinigen van het klassieke peloton doen nog de Giro erna ( kijk Sagan, eerste keer Giro pas).

Arry1337 25 oktober 2019 om 13:44

Ik zou zeggen, laat Roglic, Dumoulin en Kruijswijk in eerste instantie via verschillende wegen (verdelen over kleine voorbereidingskoersen) alle drie richten op de Giro.

Als een of twee van hen in de voorbereiding iets tegenkomt, meteen het vizier op de Tour zetten. Dan kan de Giro door deze renner eventueel in dienst worden gereden met de focus op de tijdrit of een andere etappe, en dan alles met het oog op de Tour, geen klassement forceren dus.

De renner(s) die in de voorbereiding het meest indruk heeft/hebben gemaakt is/zijn dan de kopman, en de selectie wordt op basis van die renner(s) gemaakt.

Een niet volledige Giro rijden door pech, ziekte of andere randzaken kan ook nog altijd gebeuren, en dan is het goed om op een andere kopman terug te kunnen vallen.

Het is dan zaak om renners mee te nemen die een ronde uit zullen moeten kunnen rijden, omdat kopmannen er dus met het oog op de Tour wel eens uit zouden kunnen stappen. Het lijkt me dan ook niet verstandig om Groenewegen in eerste instantie mee te nemen naar de Giro.

Krul 25 oktober 2019 om 14:02

Dat zal nooit werken, want als iemand piekt richting de Giro dan is het onmogelijk om alles opeens om te gooien en te pieken richting de Tour. Er zit meer timing en gedachte aan een hoogtestage en training dan men hier denkt.

Arry1337 25 oktober 2019 om 14:31

Als je op een maand van de Giro merkt dat je niet de juiste vorm hebt, dan is dat nog ruim op tijd voor de Giro om een goede voorbereiding op de Tour te fabriceren. Er zijn zat renners die na een tegenvallende Tour dingen hebben rechtgezet in de Vuelta, dus wat voorbereidingstijd moet het genoeg zijn.

Stel; alleen Dumoulin bereid zich voor op de Giro, en hij valt uit een week voor de start. Dan heb je niemand om op terug te vallen, en zal Dumoulin zich toch richten op de Tour…

Massimo Bataille 25 oktober 2019 om 15:37

@Krul, ik wil je steunen, maar Bernal heeft dit jaar net het omgekeerde bewezen…
Volledige klaar voor de Giro en 1 week ervoor blessure. Erna eventjes TdF winnen

Samlambeej 25 oktober 2019 om 13:47

"om de tafel zitten" klinkt zo zakelijk. Je bent nl. snel uitgepraat over het argument: '3 tijdritten'. Ze hebben op een gegeven moment alle 4 verklaard de Tour te willen dus krijgt Zeeman 4 tierende peuters in de tent.

Lancestrong 25 oktober 2019 om 13:47

Doelstelling van TJV is toch om de Tour te winnen?

Dan is het een no-brainer toch?
– Groenewegen en Kruijswijk naar Giro.
– Roglic en Dumoulin Tour eventueel met Kruijswijk in dienende rol.

Roglic en Dumoulin hebben nog wel een aantal jaren voor de boeg, maar ik zou toch niet te lang meer ‘wachten’.

Deelen22 25 oktober 2019 om 13:59

Giro
Roglic kruijswijk de plus kuss
Tolhoek v emden teunissen groenewegen

Tour
Dumoulin kruijswijk bennett gesink
Bouwman v aert martin roosen

Vuelta
Roglic dumoulin de plus kuss
Vinegaard martin teunissen groenewegen

Maar ben geen expert ;)

Djoop 25 oktober 2019 om 14:25

Niemand zorgt zo goed voor een eigendom als de eigenaar. De ploegleiding zal eerst moeten inventariseren welke koersen de kopmannen willen rijden. Je kan wel een programma opleggen maar dan geef je renners een excuus om niet optimaal te presteren. Vervolgens zal je zien dat blessures en dergelijke de planning toch verstoord, dus super belangrijk is het niet. Belangrijk is dat Roglic, Dumoulin, Kruiswijk en Groenewegen met een goed gevoel het seizoen aanvangen en gemotiveerd zijn om af te zien.

hugenholz 25 oktober 2019 om 14:36

Dumoulin: Giro
Roglic: Tour
Kruijswijk: Vuelta (en 2e man Giro of Tour)

Groenewegen: Tour

Wheely 25 oktober 2019 om 15:00

Roglič heeft laten zien ook in de klimklassiekers te kunnen scoren, ik zou dus zeker een LBL als hoofddoel voor hem kiezen, dan nog Giro is niet handig dus Primož voor de Tour samen met Kruijswijk en een Van Aert voor het groen.

Dumoulin voor de Giro met Groenewegen voor de sprints.

Knechten lekker evenredig verdelen, met Martin, Teunissen, Van Emden, Kuss, De Plus en Bennett hebben ze genoeg achter de hand.

Vuelta herkansing voor iedereen.

Lalsacien 25 oktober 2019 om 15:13

Als het team vol voor winst gaat in een grote ronde dan moeten ze Groenewegen niet meenemen.
Dat zag je in de Tour bij Pinot. Het hele team reed in zijn dienst.
Hij lag op koers. Die bovenbeen blessure gooide roet in het eten.

MichielH 25 oktober 2019 om 15:15

De Giro is voor Roglic en Groenewegen. Met dit parcours moet je hier TD of PR als kopman neerzetten. Bennett mee als schaduwkopman en klimmers Kuss en Tolhoek. De ondersteuning voor Groenewegen komt van Emden, Roosen en Jansen.

De tour is dan voor Nederlanders Dumoulin en Kruijswijk. Met als ondersteuning De Plus, Gesink, Bennett, Martin, van Aert en Teunissen. De laatste twee mogen bepaalde etappes hun kans nemen.

Vuelta: Kruijswijk en andere mannen die nog kunnen.

Barry Batsbak 25 oktober 2019 om 15:16

Hoezo 5 weken. Lezen die gasten geen commentaren op Wielerflits? Laten ze nou niet gaan doen alsof zij er meer verstand van hebben dan de reaguurders hier.

Natte spons 25 oktober 2019 om 15:18

Dumoulin en Groenewegen als kopman naar de Giro. Nadeel is dat Dumoulin dan eerder fit moet zijn, maar als hij weer fit is is hier zijn beste kans. Ook omdat hij zich met het oog op de olympische spelen toch wel weer wat meer zal willen toeleggen op tijdrijden.
Roglic en Kruiswijk als kopman naar de tour. Kruiswijk is zeer geschikt als tweede man. Roglic moet er naar toe om te winnen.

ghostwriter 25 oktober 2019 om 16:22

Ik hoop dat Jumbo-Visma er voor kiest om Roglic en Groenewegen naar de Giro te sturen en Kruijswijk en Dumoulin met een geweldige klassementstrein naar de Tour gaan. Roglic zal dat vast geen probleem vinden aangezien hij zich dan ook optimaal op de Olympische Spelen voor kan bereiden. Dumoulin wil je na zijn blessure natuurlijk zo veel mogelijk tijd geven om op niveau te komen. Het lijkt me daarom onlogisch om hem naar de Giro te sturen. Kruijswijk kan dan als co-kopman van Dumoulin de Tour rijden en zal in de derde week als Dumoulin een echte kans maakt op de eindoverwinning (en Kruijswijk niet) zich niet te groot voelen om in dienst van het klassement van Dumoulin te rijden.

Romāns Vainšteins 25 oktober 2019 om 19:05

Een goede piste dit, maar wil Roglic dat ?

ghostwriter 25 oktober 2019 om 20:16

Ik hoop (en denk ook wel) dat de Olympische Spelen voor Roglic als ex-ski jumper een nog grotere waarde hebben dan voor andere wielrenners. Natuurlijk zijn dit niet de winterspelen maar hij zal een groot deel van zijn jonge jaren vast en zeker hebben gedroomd van een Olympische medaille (als ski jumper). Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat hij niet met veel plezier ervoor zou kiezen om de beste voorbereiding voor de Olympische Spelen in te plannen ook al moet hij dan nog één jaar de Tour overslaan. Zeker aangezien hij de Giro ook nog niet heeft gewonnen en zeker één van de favorieten voor de eindoverwinning zou zijn. De combinatie van Giro en Olympische Spelen lijken mij mooier dan alleen de Tour (aangezien wielrenners die de Tour uitrijden zeker niet optimaal zullen zijn op de Olympische Spelen).

debarreman 25 oktober 2019 om 17:31

De OS ambities van de GT 3 kunnen wel eens het argument voor de ploegleiding zijn bepaalde scenario’s er door te drukken. Dylan gaat sowieso lekker sprinten in Italie en Spanje. Helemaal niets mis mee.

Headlines

Materiaalzone

Populair