Meer breuken voor Moschetti: mogelijk eind mei terug in training

donderdag 13 februari 2020 om 09:22
Meer breuken voor Moschetti: mogelijk eind mei terug in training

Moschetti won begin februari de Trofeo Palma - foto: Cor Vos (archief)

Matteo Moschetti kan door een gebroken heupkom mogelijk pas in mei weer zijn trainingen hervatten. De Italiaanse sprinter van Trek-Segafredo liep de blessure op in de Ster van Bessèges. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat hij nog meer botbreuken heeft opgelopen bij zijn val.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Zo is nog een breuk in zijn linker schouderblad geconstateerd en heeft Moschetti een gebroken rib. Daarnaast zijn enkele uitsteeksels van rug- en lendenwervels afgescheurd. Volgens de artsen hebben deze breuken geen invloed op het herstel van de gebroken heupkom. De heup is dinsdag zonder complicaties geopereerd.

“Deze valpartij is een grote klap voor mij, dat ontken ik niet. Maar nu de operatie succesvol is verlopen en ik groen licht heb om te revalideren, voel ik mij opgelucht”, aldus Moschetti. “Na 2019 hoopte ik het ongeluk achter mij te laten. De start van dit seizoen was om niet snel te vergeten (hij won twee wedstrijden in de Challenge Mallorca, red.), maar ik kan nu alleen maar vooruit kijken, optimistisch blijven en proactief zijn.”

Lang revalidatietraject
“De warmte en de steun van mijn naasten, allereerst mijn familie, mijn vriendin en de ploeg, geeft mij heel veel kracht. Ik wil ook graag dokter Mario Arduini en zijn team bedanken voor wat ze al hebben gedaan, en wat ze nog gaan doen voor mij”, vertelt de Italiaan, die binnen enkele dagen al zijn been mag belasten.

Volgende week zal Moschetti naar verwachting alweer rustig de fietsbeweging kunnen maken, maar daarna volgt nog een traject van vijf tot zes weken aan behandeling. Volgens ploegdokter Gaetano Daniele moet Moschetti zijn tijd nemen en is nog veel onzeker. “Mogelijk kan hij halverwege of uiterlijk eind mei zijn reguliere training hervatten”, aldus de dokter.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Ab Normaal 13 februari 2020 om 09:47

Jammer, had hem graag in de Giro gezien.

0
Thoin 13 februari 2020 om 09:55

Jaar van de doorbraak wordt jammer genoeg jaar van de veelbreuk

0
Komi 13 februari 2020 om 10:12

Jeetje, dat moet een beste klapper geweest zijn.

0
Rawolf 13 februari 2020 om 10:26

Het klinkt niet zo aardig maar Matteo kan beter een andere carrière gaan zoeken. Vorig jaar ook al meer gerevalideert dan koersen gereden.

0
Rhohan 13 februari 2020 om 10:28

Want hij heeft nog niet een hele carrière voor zich?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone