Maxime Monfort tekent bij Lotto-Belisol

donderdag 5 september 2013 om 12:10
Maxime Monfort

foto: Sirotti

Lotto-Belisol en Maxime Monfort hebben een tweejarige contract afgesloten. Vanaf 1 januari 2014 vervoegt de Belg de rangen van Lotto Belisol. Monfort is een goed tijdrijder en klassementsrenner. Dit seizoen werd de 30-jarige renner viertiende in de Ronde van Frankrijk. Voor het eerst in acht jaar zal Monfort, die momenteel deel uitmaakt van RadioShack, opnieuw in een Belgische ploeg rijden.

Maxime Monfort reageert gelukkig. “De allereerste contacten met Lotto Belisol voelden meteen goed aan. Dat het een Belgische ploeg is heeft ook een rol gespeeld bij mijn keuze. Op sportief vlak krijg ik hier mooie kansen. Het volledige programma voor 2014 moet nog besproken worden, maar ik zal een beschermde rol hebben in korte rittenwedstrijden en grote rondes als Giro of Vuelta. In de Tour ben ik bereid te werken voor Jurgen Van den Broeck die al bewees dat hij podiumkansen heeft.”

Inkomende transfers Lotto-Belisol 2013 > 2014
Sander Armée < Topsport Vlaanderen-Baloise Kris Boeckmans < Vacansoleil-DCM Vegard Breen < Joker-Merida Sean De Bie < Leopard Trek CT Tony Gallopin < RadioShack-Leopard Maxime Monfort < RadioShack-Leopard

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair