Maxime Monfort niet in Tour de France

dinsdag 10 december 2013 om 07:47
Monfort Maxime

foto: Sirotti

Maxime Monfort zal niet in de Tour de France te zien zijn in 2014. De Belg van Lotto-Belisol, die overkwam van RadioShack-Leopard, zal de kopman zijn in de Giro en de Vuelta. ”Toen ik de plannen van de ploeg hoorde, schrok ik even, maar de dag erna zag ik het helemaal zitten. In de Giro en de Vuelta kan ik top tien rijden”, aldus Monfort tegenover Het Nieuwsblad.

Eerst was er de gedachte dat Monfort als meesterknecht van Jurgen Van den Broeck binnen was gehaald om hem in de Tour te ondersteunen. ”Op vraag van Marc Sergaent zal ik de Giro en de Vuelta aanvangen. Ik rij dus geen Tour”, zegt de 30-jarige Monfort tegen Sport.be. ”Top tien in beide wedstrijden ligt binnen mijn mogelijkheden.”

In het voorjaar staat alles in dienst van de Giro. Zo zal Monfort na Parijs-Nice niet de Waalse klassiekers aandoen, maar zich voorbereiden op de Italiaanse drieweekse ronde. ”Ik mis de explosiviteit voor ééndagskoersen, het rondewerk ligt mij beter”, kijkt Monfort in de spiegel. Hij voelt het kopmanschap als positieve druk. ”Het geeft me extra kracht. Ik ben het wel gewend, maar mocht het niet lukken in de Giro, dan is dat maar zo.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair