Maxime Monfort: ”Lig in ieder geval op schema”

maandag 11 februari 2013 om 19:24

Maxime Monfort

foto: Sirotti

Maxime Monfort had gisteren de eindoverwinning in de Ronde van de Middellandse Zee (2.1) voor het grijpen, maar gaf deze in de lastige slotrit toch nog uit handen. De 30-jarige Belg van Radioshack-Leopard bleek niet bij machte om zijn leiderstrui te verdedigen, en moest lijdzaam toezien hoe de Zweed Lövkvist de eindzege voor zich opeiste. Monfort is uiteraard teleurgesteld, maar geeft tegenover Cyclism’Actu aan wel zeer content te zijn met zijn huidige vorm.

”We hadden alles goed onder controle tot aan de laatste klim”, zo begint Monfort zijn analyse een dag later. ”Péraud opende de strijd en daarna ging ik, maar ik zat al snel in het rood. Toen er meteen daarop wederom gedemarreerd werd, wist ik dat ik het niet ging redden. Ik was simpelweg niet sterk genoeg en heb dan ook geen excuus”, zo luidt zijn eerlijke conclusie.

Monfort finishte uiteindelijk als 17e, op 35 seconden van ritwinnaar Jürgen Roelandts. Hiermee viel hij terug naar de vierde plaats in de eindafrekening. ”Natuurlijk had ik hier graag gewonnen, maar vergeet niet dat ik hier pas mijn eerste koers van het seizoen reed. In Parijs-Nice, over drie weken, wil ik goed zijn. Ik mag dus in ieder geval zeggen dat ik op schema zit.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair