Maxime Monfort ‘kopman’ Belgische selectie

vrijdag 8 augustus 2008 om 16:03

Bij de Belgen is Maxime Monfort aangeduid als een beschermd renner voor de wegwedstrijd. Hij zal als enige van de selectie (Mario Aerts, Christophe Brandt, Jurgen Van den Broeck en Johan Vansummeren zijn de anderen) niet meespringen met een vroege ontsnapping.

Monfort heeft donderdag net zoals de meeste andere renners het parcours verkend. Na een vlakke aanloop van 78,8 km volgen zeven ronden van elk 23,8 km. Volgens Monfort valt de beklimming in het parcours wel mee; “Het is een klim voor mannen met kracht in de benen”, aldus Monfort. Monfort voelt zich nog niet de echte kopman, hij vindt zelf dat hij zich nog niet bewezen heeft in de eendagswedstrijden.

Jurgen Van den Broeck was toch wel een van de verrassingen van de Giro D’Italia van dit jaar. Hij is echter nog niet terug op die conditie. Hij heeft als enige van de Belgische selectie de Tour niet gereden. “Ik heb in juli de Ronde van Oostenrijk en de Ronde van het Waalse Gewest gereden. Voordien heb ik een maand stilgelegen, het was niet simpel om dan de draad weer op te nemen,” aldus de Belg. Hopelijk kunnen we ook wat van de Belgen verwachten morgen.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair