Maxime Monfort: ”Ben erg teleurgesteld”

zondag 3 maart 2013 om 23:20

Maxime Monfort

foto: Sirotti

Maxime Monfort was de pechvogel van de dag tijdens de ouverture van Parijs-Nice. De Belg van Radioshack-Leopard had zich net goed en wel op gang getrokken voor zijn rit tegen de klok, toen hij een bocht verkeerd inschatte en ten val kwam. De druiven zijn extra zuur voor Monfort, die zijn zinnen had gezet op een goed klassement in de ‘Rit naar de Zon’.

“Ik ben erg teleurgesteld”, laat de 30-jarige coureur weten aan Cyclism’Actu. “Ik had het parcours goed verkend en wist dat er twee linke bochten in zaten. Voor mijn gevoel nam ik niet al teveel risico, maar toch ging ik al in de eerste van de twee onderuit.” Een val met grote gevolgen, want aan de streep gaf de onfortuinlijke Monfort maar liefst 42 seconden toe.

“Ik kwam hier echt naartoe met de bedoeling een goed klassement te rijden, en dan kijk je al na drie kilometer tegen zo’n achterstand aan”, treurt Monfort. “Misschien moet ik me maar troosten met de gedachte dat de fysieke schade meevalt. Hopelijk kan ik de komende dagen alsnog mijn goede vorm laten zien.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair