Max Kanter verlengt contract bij Team Sunweb

woensdag 28 augustus 2019 om 12:12
Max Kanter verlengt contract bij Team Sunweb

foto: Cor Vos

Team Sunweb moet binnenkort afscheid nemen van Lennard Kämna, maar de WorldTour-ploeg heeft wel het contract weten te verlengen van een andere talentvolle Duitser: Max Kanter. De 21-jarige sprinter uit Cottbus koerst nu tot en met 2021 voor de formatie van manager Iwan Spekenbrink.

Team Sunweb heeft dus nog altijd vertrouwen in Kanter, die zijn start bij de profs heeft gemist. De rappe Duitser heeft dit seizoen nog maar tien koersdagen in de benen, aangezien hij lange tijd geblesseerd was. Kanter maakte onlangs zijn rentree in de Ronde van Polen, die hij overigens niet wist uit te rijden.

“Ik ben heel erg blij dat ik mijn contract heb verlengd”, aldus een dolgelukkige Kanter. “Ik wil me volgend seizoen zo goed mogelijk ontwikkelen. Ik wil graag ervaring opdoen in eendagswedstrijden en rittenkoersen.” Coach Sebastian Deckert vult aan. “Na een geweldig seizoen bij de beloften kreeg Max last van een blessure.”

“Hierdoor was het onmogelijk om een goede start te maken, maar Max heeft indruk gemaakt met zijn motivatie en vastberadenheid. Max is als mens sterker geworden. We willen hem graag helpen in zijn ontwikkeling, met als doel om zijn volledige potentieel te benutten”, aldus Deckert.

Opleidingsploeg 
De contractverlenging van Kanter is overigens niet het enige nieuws. Team Sunweb heeft namelijk ook bekendgemaakt dat Niklas Märkl (20) en Leon Heinschke (19) nog één en twee seizoenen zullen uitkomen voor de opleidingsploeg. Beide renners reden onlangs nog de Tour de l’Avenir.

Dit artikel delen:

1 Reactie

john 28 augustus 2019 om 12:26

Als deze talentvolle Duitser meer koersdagen gehad had dan was hij ook weg gegaan (gehaald door Bora )dus doe nou niet of die zo graag bij sunweb wil blijven zal wel geen anderen keus hebben

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone