Mauro Schmid dient Lefevere subtiel van repliek met Strava-file uit Las Vegas
foto: Cor Vos
zaterdag 23 september 2023 om 14:40

Mauro Schmid dient Lefevere subtiel van repliek met Strava-file uit Las Vegas

Mauro Schmid heeft gereageerd op een aantijging van Patrick Lefevere. Laatstgenoemde schreef in zijn column voor Het Nieuwsblad dat Schmid na het WK zonder medeweten van de ploeg in Las Vegas verbleef, waarmee hij suggereerde dat de Zwitser niet serieus met zijn vak bezig was. De renner was echter weldegelijk aan het trainen in de gokstad, blijkt uit een Strava-file die hij nu op sociale media heeft geplaatst.

De Strava-file dateert van 18 augustus. Uit het bestand blijkt dat Schmid die dag meer dan drie uur op de fiets zat en ruim 94,1 aflegde. Een kleine week later startte Schmid overigens al in de Deutschland Tour, waar hij geen potten wist te breken. Een zeventiende plaats in de proloog was zijn beste uitslag.

“Renners die een contract tekenen voor een andere ploeg ben je soms kwijt”, schreef Lefevere in zijn column voor Het Nieuwsblad. “Letterlijk in het geval van Mauro Schmid, die na dit seizoen naar Jayco-Alula gaat. Na het WK in Glasgow is hij van de radar verdwenen. Toen trainer Koen Pelgrim vroeg waarom zijn data niet in ons trainingsprogramma waren ingeladen, vertelde hij dat zijn Garmin kapot was. Achteraf bleek dat hij in zes dagen op trip was geweest naar Las Vegas. Op het einde van het seizoen maak je aan het afscheid dan al wat minder woorden vuil.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
23 september 2023 15:17
Het vreemde aan dit verhaal is niet zozeer of Schmid wel of niet trainde in Las Vegas maar dat zijn ploeg kennelijk niet wist dat hij daar was. Dat zegt mij minimaal dat de relatie tussen Schmid en de ploeg niet best is. Je zou je werkgever toch wel op de hoogte moeten brengen.
  23 september 2023 15:32
  De eerste reactie op die Strava-rit is van een maand geleden. Oftewel van onmiddellijk na het rijden en uploaden ervan. Lefevere moet dus niet doen alsof Schmid een soort van stiekem in Las Vegas was.
  23 september 2023 17:08
  Je moet toch je where abouts invullen, dan weet men toch waar iemand is ?
23 september 2023 16:37
Hij geeft Lefevere ook gewoon gelijk zo, sorry voor een prof is dit niet echt trainen. Dit is qua tijdsomvang minder dan ik toen ik als amateur trainde. En iets op Strava dumpen is niet je training doorgeven, je ploeg moet niets vinden op Strava, meer zelfs je hebt daar zelfs niets op te posten zonder medeweten of toestemming van je ploeg. Mathieu post ook wel geregeld iets, maar niets 'interessant' voor de concurrentie. Verschil tussen een wener als Mauro en een kampioen zeker.
  24 september 2023 07:52
  @Kennie Lefevere is goed in het zwart maken van renners die niet meer in zijn straatje passen. Wij weten er verder niet het fijne van.
23 september 2023 15:20
What happens in Las Vegas stays in Las Vegas…
23 september 2023 15:24
Ik geef hem geen ongelijk. Hij heeft een structureel ondermaats programma gekregen van de ploeg. In de kasseiklassiekers is hij beter dan vrijwel alle andere renners in de voorjaarskern van SQS.
  23 september 2023 16:54
  Waarvan haal je dat? Hij heeft die kasseiklassiekers nog nooit gereden, veel kun je daar niet over zeggen dus.
23 september 2023 15:40
Ik weet niks van Strava, maar Mauro zei tegen Padlev dat zijn Garmin kapot was. Had ie die niet nodig om zijn Strava mee op te nemen?
  23 september 2023 15:45
  @Uit je kan Strava uploaden via je telefoon of met elke GP bevattende fietscomputer.
  23 september 2023 15:54
  Hij heeft deze file geupload met een Garmin Edge 1040.

  Twee dagen ervoor heeft hij een korte hardloopsessie in Vegas geupload met de Strava-app van zijn telefoon. Op 14 en 20 augustus heeft hij trainingen afgelegd in Zwitserland, dus hij is zeker geen 6 dagen in Las Vegas geweest.
  23 september 2023 17:14
  Het kan zijn dat zijn Garmin het wel heeft opgenomen. Maar dat ie hem pas later heeft geüpload. Geen idee verder, lekker belangrijk bericht ook verder.
23 september 2023 14:59
3 uurtjes in 6 dagen, lijkt me nu ook geen fenomenale comeback van Schmid.

Reacties zijn gesloten.