Mauro Gianetti over gevallen Tadej Pogacar: “Hij zal snel terugkeren”

zondag 23 april 2023 om 18:16
Video

Mauro Gianetti baalt van de harde valpartij van Tadej Pogačar in Luik-Bastenaken-Luik, waardoor de kopman van UAE Emirates moest opgeven. De Sloveen brak bij die crash zijn linkerpols en een botje in zijn hand. “Hij probeerde nog terug te keren, maar de pijn in zijn hand was te erg. Hij moest echt stoppen”, legt Gianetti uit aan WielerFlits.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“De valpartij werd veroorzaakt door Mikkel Honoré, die door een gat reed waardoor allebei zijn banden explodeerden. Dat gebeurde op hoge snelheid in een afdaling, en Tadej zat vlak achter hem en was ook betrokken bij de val. Hij kon niet meer remmen. Het was echt dramatische valpartij”, gaat de manager van UAE Emirates verder.

Lees ook:
Tadej Pogacar geopereerd aan meerdere breuken na Luik-Bastenaken-Luik

Over de ernst van de blessures van Pogačar is nog niets bekend. “We weten net dat hij meerdere breuken heeft opgelopen, in zijn hand en zijn linkerpols. Hij wordt nu geopereerd en daarna weten we meer informatie over zijn herstel”, zegt Gianetti. Ook de gevolgen voor de Tourvoorbereiding zijn onbekend. “Dat is te vroeg. We hopen dat alles goed gaat bij de operatie. De komende dagen krijgen we meer duidelijkheid, ook over zijn voorbereiding op de Tour de France.”

De wedstrijd werd flink onthoofd door de opgave van Pogačar. “Iedereen zat klaar voor het gevecht tussen hem en Remco”, weet Gianetti. “Hij voerde een geweldige show op en daar wil ik hem ook mee feliciteren. Een ongelooflijke zege. Het was mooi geweest als Tadej daarbij was geweest. Dat lukte niet door zijn val, maar hij zal snel terugkeren en dan zullen we snel de kans krijgen om een duel te krijgen tussen deze kampioenen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Dikke Vrouw 23 april 2023 om 18:29

Gelukkig maar

0
KopOverKop 23 april 2023 om 21:57

Dit komt slecht uit voor zijn hoogtestage om goed ongehinderd te kunnen trainen, aan het stuur trekken dus bij max inspanning. Gevolg ook minder herstel omdat de pols ook al extra herstel energie vraagt.

0
Klein Verzet 25 april 2023 om 10:50

Die wegen van LBL zijn abominabel. Is het asfalt in Wallonië op, of zo? Twee exploderende banden door een gat in het wegdek. En niemand spreekt over de veiligheid van de renners? Halloooo ….

0
ken dcq 26 april 2023 om 11:21

oh man doe niet zo debiel en stop met zeiken om te zeiken, dit is gewoon pech

0
Lars Maden 23 april 2023 om 18:30

Gianetti kent genoeg goede dokters.

-2
goldone123 23 april 2023 om 18:41

Waar zegt hij dat hij snel terugkeerd, niet met de interview in iedergeval.

-2
Eva van Tuur 23 april 2023 om 18:50

Vorige week was die ook al als een idioot acht de auto an het rijden en nu dit. Niet best voor de verdere carrière van die jongen

-3

Headlines

Populair

Materiaalzone