Maud Kaptheijns blij na zesde plek: “Kan weer afzien”

Maud Kaptheijns blij na zesde plek: “Kan weer afzien”

foto: PhotoPress.be

zaterdag 24 november 2018 om 17:34

Maud Kaptheijns wist dan wel niet te winnen in Wachtebeke, ze was na afloop wél tevreden met haar zesde plaats. “Ik ben blij dat ik weer diep kan gaan”, aldus de Nederlandse, die dit seizoen sukkelt met haar vorm.

De renster van Crelan-Charles liet vorige week nog de Flandriencross in Hamme schieten, omdat ze haar lichaam rust wilde gunnen. “Een wedstrijd per weekend is op dit moment genoeg. Ik moet voorzichtig zijn en rusten”, zo gaf ze als verklaring. Na afloop van de Ambiancecross klonk ze al een stuk optimistischer.

“Ik ben echt blij dat mijn lichaam weer meewerkt. Ik kan nu weer blijven gaan! Dat kon ik de laatste weken niet. Alleen al dat gevoel is lekker, dat je weer gewoon kan crossen. Dat is iets waar ik op kick. Als je lichaam dat niet wil, dan is het niet leuk om te koersen.”

Op tijd in vorm voor Koksijde?
Kaptheijns lijkt net op tijd weer in vorm te geraken, want morgen staat de wereldbekercross van Koksijde op het programma. Vorig jaar toonde de 24-jarige renster zich superieur in het zand, waardoor ze met overmacht de cross wist te winnen. “Koksijde is een fantastische cross. Ik kijk er al een heel jaar naar uit”, zo laat ze dan ook weten.

“Ik hoop dat ik de stijgende lijn kan doortrekken. Het is een wedstrijd die me erg goed ligt. Als je goed bent, vlieg je echt door het zand. Maar als je slecht bent, heb je een probleem. We zullen het morgen zien.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Mwielerfan 24 november 2018 om 17:40

Één wedstrijd per weekend en dan toch vandaag en morgen?

Deel Koeper 24 november 2018 om 18:18

Zo ben je een periode de sterkhouder van het Nederlandse veldrijden en een jaar later sta je 6e in de pikorde (na Vos, Worst, Brand, Betsema & Alvarado) waarbij ik haar niet meteen 1 van die 5 terug zie voorbij steken. Goed, mits terug in vorm zijn er wel omlopen waar ze voor de top 5 kan meedoen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair