Maud Kaptheijns neemt rust en slaat Flandriencross over

zondag 18 november 2018 om 13:37
Maud Kaptheijns neemt rust en slaat Flandriencross over

foto: PhotoPress.be

Geen Maud Kaptheijns vandaag in de Flandriencross. De Nederlandse van Crelan-Charles heeft besloten om haar lichaam rust te gunnen, zo laat haar ploeg weten op Twitter. Eerder gaf ze al aan te sukkelen met haar vorm.

Kaptheijns reed gisteren nog wel de Wereldbekercross van Tabor. Ze reed lange tijd mee vooraan, maar viel in het laatste kwartier wat terug. Ze eindigde uiteindelijk als twaalfde, op één minuut van winnares Lucinda Brand. “Mijn lichaam wilde diep gaan en afzien. Ik heb echt genoten, maar één wedstrijd is op dit moment genoeg. Ik moet voorzichtig zijn en rusten”, licht ze haar besluit toe.

Nog geen podium
De 24-jarige veldrijdster is bezig aan een moeizaam seizoen. Zo eindigde ze dit seizoen nog niet op het podium. In de Superprestigecross van Gavere moest ze zelfs opgeven. “Mijn lichaam en geest zijn even volledig op”, zo gaf ze aan. De kans is groot dat Kaptheijns vaker een cross zal overslaan.

“Ik ga een plan maken met mijn manager en trainer om hieruit te komen. Mogelijk laat ik enkele andere crossen schieten. Ook ga ik me laten begeleiden door een psycholoog”, aldus Kaptheijns.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair